Cahillikden soruyorum 4000 li devir bandı düşük ne demek ? birde tekerdemi 124 çıktı max motor gücündemi?
4 bg az değilmi
" Airmass 4-2-1 Headers
51mm kaynaksız düz boru
SuperSprint 51mm son susturucu
Simota Carbon Big Tube "
bu speclere.?
Printable View
Biz filtre egzoz ile pasaoğlu dynoda 126.6 hp almıstık 1.6 ies le :)
Arkadaşlar eğriyi ekliyorum 3 kere ölçüm yaptık arkadaş kopyalıcam derken yanlıslıkla silmiş diğerlerini bu var suan elimde önumuzdeki hafta port polish yaptırıcam ve orta susturucu ekleyip tekrar cıkıcam.
dyno 10hp civarı eksik ölçüyor.
benm aracımdan sonra 2 arac daha ölçtük birisi 111 hp digeri 109hp cıktı.
birinde sadece filtre vardı diğerinde de filtre ve kat iptali.
yani suan tahmini 128-130hp arası.tüm işlemler bittikten sonra birde paşaoğlunda ölçüme giricem.
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._7271996_n.jpg
Ömer emme manifoldu ile gaz kelebeğine mi yaptırıcan port polish?
Umarım japantuner kaan abide yaptırma kararı almışsındır.
Enjektör temizliği ve teflon emme contası da yaptırmanı öneririm şahsen inan şaşırırsın sonuçlar için.
Dynoya da takılma pek, sıkıntı olduğu belli zatn dynoda.
Ortaya susturucu tavsiye etmiyorum zaten 51lik boru 51lik son susturucun var aşırı sıkarsın.
Nacizane tecrübeyle sabit tavsiyeler
massallah güzel veriler..
Evet kaan abide yaptırıcam ilerleyen zamanlarda kapagada girmeyi düşünüyorum.
enjektör temizliği yaz geldi tekrar avans ayarıda düşünüyorum.
ieslere 51 boru fazla zaten bu speclere ideali 48mm ben tüp seklinde performans susturucu düşünüyorum kat oldugu yere.
yada hiç ugrasmayıp direk vtec kapak mı taksam karar veremedim daha :)
tesekkür ederim
Soch Vtec bu araca cok yakışır bence, en full ies ;)
Kaan abi çok doğru tercih, teflon contayı es geçme iat derecesini baya düşürüyor daha soğuk hava demek bu da:icon_tup:
Valla sohc vtec geçmenin cok asırı bi masrafıda yok toplam 2000tl ye bitiyor iş buna polis hiç bulasmayıp vtec kapaga emmeye polish yapıp vti kelebek ile beslersek safc yardımı ile 150-155 hp görürüm diye umuyorum bakalım kafayı toplayıp biraz para biriktirmem lazm
150-155hp dediğin olayı komple motor içine girdiğinde alırsın güzel bi beyin-ayar piston egz. filan fıstık;)
aracım suan zaten 130 hp.
sohc vtec kapak emme manifoldu vti gaz kelebeği safc bunlardan ayrı olarak kapağa manifolda kelebeğe polish ile 20hp alamıcaksam 2000tl harcamnın mantıgı yok o zaman gider turbo yaparım
Zor ömer malesef o dediklerinle o hp'ler :)
Özgür abinin soch vtec'i hatırla, orj'den soch vtecti.
Neler yaptı,neler koydu motora kaç hp'ler aldı bi danış istersen;)
walla oda doğru bu kadar kolay olsa kimse vtec almazdı ama denemek istiyorum sahsen ilerde turbo yapacagım zamanda bu setup üstüne sohc vtec turbo düşünüyorum o yuzden sıkıstrmayı düşürmicem sadece ince conta kullanırım belki
neden?
valla n/a king olmak gbi bi iddiam yok kendi capımızda egleniyoruz işin kötüsü araca harcıcak cok fazla paramda yok arttırdıkca arabaya yıgıyoruz oda yemem demiyo saolsun :)
fuat abi komple seti al tak seklinde 1700 liraya veriyo elimizden de gelio şükür usta yardımı alsakta kendi imkanlarımla takabilirim 2000tl ye bitti gitti işte kaba hesapla.
fuat abiyede bunu sordum extra birseye gerek varmı diye yoksa sonu yok tabi kasnak egzantrik piston vs girersek işin içinden cıkamayız
gerci bu işlerde hep beklenmedik masraf cıkıyo fazlasıyla
neyse omer sana gore bıttı haklsın ısallah sorunsuz bınersın bence shc vtec yapanların bıraz fıkırlerını dınle kapak tak yap bazgaaza degıl ama neyse umarım yaparsın
hayırlısı herseyin detaylı bi arastırmak sart
Çok karamsarsın be abi, sanki yaptığımız masrafların dönüşümü mü var da bu kadar öcü yapıyosun sohc vtec'i :)
Ankara'dan bladerk nickli üye sohc vtec'in kitabını yazdı ömer.
Senin yerinde olsam ona ve imhotep özgür abiye danışırdım.
Sohc Vtec olayı şöyle söyliyim para-çokomel eğrisinde sıkıntılı.
Ama çok keyifli. NA king olmakla alakası yok yani.
Benim arabaya para harcarken mantığım şudur, kimileri bi mekana gider loca kapatır gecelik verir 1-2bin neyse keyfini yapar elinde bişey kalmaz gider. Ama araba işinde 1harcıyosan 0.5 geri dönüyor geri kalan 0.5'i de zevkine sayıyorsun ve bana göre zarar ettiğim bi nokta olmuyor :)
Bu arada gökhan abi sen şeytan ben meleğim burda ona göre,sen yapma ben yap diye diye :D :D :D
moruk senin yerinde olsam arabana göre harness varsa ki 00 model olduğu için vardır ... direk olarak p28 beyin ardından turbo :)
valla bende öyle düşünüyorum sigara alkol vs alıskanlıgım yok normal yasantımda da fazla para harcamam bi hobim aracım var parca olarakta genellikle 2. el ve uygun almaya calısıtıgımız içinde geri dönuşte cok fazla bi zarar olmuyor olanıda artık kullanıma keyfe sayıyoruz napalım :)
baslıkta yanlıs yazıyor araba 2001 model harness var öncelik olarak apexi neo alıp atmosferik biraz binicem ilerde yılların yorgunlugu ile rektefiye zamanı gelince komple motora girer turbo yaparım 0.8 bar aklımda :)
fotoya 3. sokakmadık gitti be :D
maşallah gencler :D
RamAir Far kiti yaptık artık daha soguk hava alıcaz :)
http://i253.photobucket.com/albums/hh50/Ome_RS/8-4.jpg
http://www.techturkey.com/forum/atmo...ml#post2518982
Ömer bencede güç düşük çıkmış bursada bir arkadaşımda ies var 4-1 51 son otto filtre yok. 141 verdi. 1.6 ies. Kapak işlemli polish gibi bişiden bahsetti.
dyno 10hp eksik ölçüyor arac 132hp cıktı aslında port polish ile 10hp almasıda normal :)
bende ilerde afc neo kapak emme gaz kelebeği portpolish düşünüyorum 140+hp olur arac.
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş kit..
önden 4 arkadan 2cm bastım :)
Arka ekide yogun istekler üzerine gövde rengi yaptım
http://i253.photobucket.com/albums/hh50/Ome_RS/3-8.jpg
http://i253.photobucket.com/albums/hh50/Ome_RS/4-7.jpg
maşallah her hali güzel
kazasız belasız
hacı eki komple sök dedik boya demedik :D
maaşallah adamım her hali ile çok güzel görünüyor.
Eyw Serkan abi elimizden geldiğince