DetailEF Nickli Üyeden Alıntı
Araç hakkında son haberi vereyim. Geçen hafta yaptığımız kompresyon sonucu yurtdışındaki arkadaşım Mark'a bir mail attım. Motor kompresyon değerlerinin 3 ay öncesine göre düşük çıktığını problemin ne olacağını sordum. Kendisinde benim bloğumun üzerine inşa edilmiş aynı setuplı Tipo'su var. Kendisi 2 ay önce söktüğünde sormuştum neden söktün diye canım sıkıldı söktüm demişti. Aynı problem ondada başgöstermiş. Kendiside o yüzden sökmüş. Eğer fark etmeseydim 5-6 ay sonra motorumun bitmesine sebep olabilirmişim.
En son üzerinde 2 adet Weber40 lık karbüratörler vardı. Araç çok canlandı fakat bir türlü hararet problemini çözememiştim. Şimdi daha net anlaşılıyorki motora haddinden fazla benzin ve hava basıyormuşuz. Yarın sabah 8'de aracımı söküyorum. Oem eksantrik, oem emme manifoldu, oem Weber karbüratör ve cai yaparak işi sonlandırıcam. Bunca ay keyif aldık millete şaka yaptık.
Motorumun kompresyon değerlerinin bitmesinin en büyük sebeplerinden biri 75 wet nos basmamdı. 1 kere sol porya ve sol aks şaft dişlisini kırdım. Bu olduğunda devam etmemeliydim ama içimizdeki güdü bir türlü rahat bırakmıyor. Aracımın tamircisi benim kendim topladım kimseyede götürmüyorum elletmiyorum göstermiyorum. Bakalım son durumlar neler olucak orjinal halde nasıl gidecek hep birlikte görücez. Teşekkür ederim.