Maşallah kardeşim..Allah yüzünü kara çıkarmasın;emeğinize sağlık!
Printable View
Maşallah kardeşim..Allah yüzünü kara çıkarmasın;emeğinize sağlık!
çok güzel gidiyor maşallah Murat.
güle güle kullanın
muhteşem gözüküyor ;)
Insallah bittiginde dahada guzel olucak. Birde bu aralar su doseme alti izelasyon malzemelerine taktim kafayi bir kac birsey buldum da daha arastiricam. Varmi bildigin birsey cok ucuk fiyatli olmayan. Dynamat tan fiyat aldim 2.000 lira civari cikiyor ortalama sadece izelasyonu. Ben hem ses hemde isi izelasyonu istiyorum Headers taktiktan sonra ayaklarim haslama olucak yoksa tabi birde klima olmadigindan yazin en azindan biraz faydasi olur diye. Tavisyelere acigim :D
Direk araba icin olmayan ama kullanilabilecek birkac malzeme buldum. Kullanlarda cok memnun kalmislar. 3 kademeli bir kaplama yapiliyor. Ilk basta rezonans onlemek icin su yalitimda kullanilan fakat dynamatla ayni fiziksel ozelliklere sahip bi bant var 1,5 mm kalinliginda komple ondan kaplaniyor heryer. Onun uzerine sicak veya soguk hava borularinin izelasyonunda kullanilan 2 ile 20mm arasinda kalinlik secenekleri olan kendinden yapiskanli ve gene bir tarafi aluminyum kapli bir malzeme var buda isi izelasyonu sagliyor bunu plaka plaka gerekli yerlere koyuyorsunuz. Birde bunun uzerine eger isterseniz sesi tamamen kesmek icin akustik kopuk kullaniyorsunuz. Toplam kalinlik akustik kopukle 1cm i biraz geciyor. Rezonans onleyici ve isi yalitimini kesin yaptiricam fakat akustik kopuk kalinligi nedeyiyle biraz gozumu korkutuyor acikcasi.
bence kesinlikle yaptırmalısın :D özellikle motorun hemen arkasında ki ateş duvarına :D yaptırmadığın taktirde yaşın şıpır şıpır terlersin :D aynı şeyi yaşıyorum hem benim arabanın tabanındada izolason yok egzozlardanda sıcak sıcak geliyor :D
hani kışın hiç problem değil fakat yazın sıkışıktrafikte kalınca ızdırap oluyor. hatta ben yazları ter belli olmasın diye gri tshit falan giymiyordum bazen
izolasyon için würthün malzemelerine bakın bide dynamat kadar pahalı değildi tabi piyasada satılan dandik malzemeler kadarda ucuz değil :D
rica ederim würth ün izolasyon malzemeleri çok güzel gerçekten işe yarıyolar ama işi bilen birinin uygulaması lazım yapışkanları çok sağlam hata yapınca zor sökülüyo :D
maşallah maşallah
Gelen Son iki parçamız :) Headers piyangodan çıktı 2 ay sonra beklerken almaktan vezgeçen birininki bana denk geldi...
http://img822.imageshack.us/img822/5199/headersxq.jpg
74' Firebird den çıkma kemer setimiz , satan arkadaş sensörsüz emniyet kemer tokalarınıda koymuş paketin içine.
http://img852.imageshack.us/img852/393/kemerseti.jpg
maşallah maşallah guzel oluyor hakanın anlatma calıstıgı egsoz oldugu ıcın alttan sıcak gelıyor kısın guzel oluyor ama yazın pantolon yapısıyor :D
sen ızalasyon yap bence daha ıyıolur hakanın aractan bılıyoruz ondan dolayı :)
Rezonans , ısı ve ses yalıtımı için malzemeleri buldum. Yeterki araç kaporta boyadan çıksın döşeme esnasında gereken yapılıcak :D baktık olmuyor artık 1 tanede klima sistemi getirticez...
maşallah güzel gidiyo.
Header ın yanında ekzantirkte olcak mı? Motor stocksa ekzantirik olmadan header işe yaramaz diyorlar.
Motor ilk başta standart toplanacak , yararmı yaramazmı bittikten sonra görücez fakat internetten gördüğüm dyno kağıtlarında header + kaliteli bir egzoz sistemi eski tip amerikanlarda çok şeyi değiştiriyor. Zaten aracın aksesuar ve görsel eksiklikleri giderildikten sonra fantezi amaçlı ufak bir blower düşünüyorum :) gitmesede gürlesin diye , ***** ~1600kg araç :) 1300-1400kg lık Ventura ların Nova ların yanında pek bir gideri yok. Bu arada temiz toplu amerikan almak isteyen bana özelden ulaşsın bir arkadaşım yeni topladığı 74 Camaro sunu satıyor Firebird almak için...
Valla maşallah gerçekten büyük fedakarlık gerektiriyor maddi ve manevi. :) Kolay gelsin. Maşallah.
Doğrudur ozmn kesin bir bilgim yok bu konuda , sadece internetten okuduklarım kadarıyla biliyorum. Şimdilik yeterli olur bana ilerde setup hazırlarken bunu gözönünde bulundurum teşekkürler...
Araç sanırım kemal beyin eski aracıydı bir arkadaşım ilgileniyordu size kısmet olmuş aracın kıymetini bilip bu kadar severek uğraşmanız çok güzel başlığı yeni gördüm gayet keyifli gidiyor iç izalasyon kalınlığına dikkat edin montaj esnasında kalınlık sıkıntı yaratabiliyor. Daha sonra yerine oturmayan parçalar oturtulmaya çalışırken kırılan kırılınca keyif kaçıran olaylar yaşamamanız dileğimle herhangi bir yardıma ihtiyacınız olursa seve seve yardımcı olurum ..
Yok araç Kemal beyin aracı değil. Sanırım bahsettiğiniz araç PROJECT CAR - sahibinden.com' daki yüz binlerce vasıta ilanından dakika iki tanesi sahibini buluyor. . Bunada baktık fakat bu araç ciddi anlamda çürümüş , paneller getirtilmiş fakat kupanın iç panelleride ciddi anlamda çürümüş gibi duruyor. Bu aracada gittik baktık fakat Kemal bey ozamanlar 21.000 tl istiyordu araca ve bahsettiği parçaların bazıları Türkiye de değil Amerikadaydı. Kargo ve gümrük masraflarını ödememiz halinde getirtebileceğini söyledi birde bunların üzerine 1 kuruş pazarlık yapmam deyince anlaşamadık. Parçaların hala Türkiye de olduğunu söylüyor belki getirtmişti ama ozaman Ön Davlumbazlar ve Rocker Paneller ( marşpiyeller ) Amerika da arkadaşının garajında duruyordu.
İzolasyon kalınlığı konusunda benimde çekincelerim var. Bulduğum malzemeler içinde en kalını ses izolasyon malzemesi olan. Herhalde onu uygulamaktan vazgeçicez :) Şuanda çıkma bir ön göğüs bulmaya çalışıyorum. Reproduction ön göğüslerden kimse memnun değil yerine oturmama vs. problemler oluyormuş.
Göğüs derken torpidodanmı bahsediyorsunuz ne gibi bir sorunu var sizinkinin ?
Evet torpidodan bahsediyorum. Benimki kendinden geçmiş biraz. Aracı kupası hariç tamamen yeniliyoruz.İç aksam tamamen sıfırlanacak ama dediğim gibi sonradan üretilen sıfır parçalarda sorun çıkabiliyor. En basitinden orjinal torpido 6 ayak ile bağlanırken reproduction yani sıfır torpido 3 ayakla bağlanıyor. Aracın içi idare eder durumda fakat torpido kendinden geçmiş heryeri ayrı yöne bakıyor çıkarırsak takamicakmışız gibi duruyor. O yüzden bende çıkma bir Camaro torpidosu bakıyorum.
Uzun bir süredir konuyu güncelleyemiyordum. Arabanın son durumu ne yazıkki hala kaportada , ustanın el baya bir yavaş ama şu anda arka taraftaki panelin yarine takılıp ayarı kaldı. 1 ay sonra boyaya girer diye düşünüyorum. Bunların yanında geçen hafta en son verdiğimizi şiparişler elimize ulaştı. Bütün iç mekan parçaları , yan camlar , amortisörler geldi ve bunların hemen ardından yeni siparişlerimizide geçtik 1 takım jant ve lastik. Jantları Centerline ın Competition serisinden seçtik forged aluminyum olan jantların tanesi ~4,5kg , lastikleride Mickey Thompson amcadan seçtik :) önler 225/70/15 arkalarda 275/60/15 olarak gelecek.
Jantlarımız
http://www.hotrodhanks.com/imagesProducts3/9568.jpg
Lastiklerimiz
http://image.carcraft.com/f/auto-new...rtsman-s-t.jpg
Bu hafta başı süpriz bir şekilde bir motor buldum ve düşünmeden aldım. Yeni motorumuz 454 cui. (7.4lt) internal ları forged yapılmış bir motor , ama ilk başta direk bu motoru takamicaz CUK a. Bu motoru takmak için şase tamamlayıcılar , traction barlar ve arka viraj demiri takmamız gerekicek yoksa kupaya zarar verme riski olabilirmiş.
Projede parça anlamında ciddi yol kat ettik , kaporta boya bittiği an lego gibi yapıcaz arabayı...
jant lastik seçimi nokta olmuş resmen bitmiş halini merakla bekliyorum kolay gelsin :)
jant + lastik bence de mükemmel olacaktır.
motor da iyiymiş:)
kolay gelsin
bitmiş halini sabırsızlıkla bekliyorum çok güzel oalcağından eminim kolay gelsin
Şanzıman olarak ne düşünüyorsun th 350 yapılmış 454 e yetmeyebilir. th 400 bulmanda fayda olabilir.
Aynen bir süre sadece şase tamalayıcı ile kullanıp Th400 le beraber traction bar ve sway barları kullanmayı düşünüyorum. Eğer bu kadar tork ve güçlü tutunursa araba TH350 yi direk doğrar :) TH400 e geçicez ama ilerde zaten motor bir anda bütün dengeleri alt üst etti toparlayana kadar TH350 ile devam edicez...
Hangi sene olduğunu bilmiyorum ama motor Koray Acar ın eski 67 Camaro sunun üzerindeki motor. O yüzden motorun altı ciddi hazırlanmış fakat kapakları ve egzantriği üzerinden almış ve elde ne varsa o takilmış yoksa üzerinde Merlin kapaklar olan bir motordu , şu an üzerinde GM in en kötü Truck kapakları var bu haliyle 400bg 600nm civarında motor tabi bunların yanı sıra serpentine kitide var motorun üzerinde... Birde motorun benim için güzelliği short deck olması stock kaputla kullanbilicem...
400 hp ler ciddi ve güzel rakamlar silindir kapagı ve egzantrik işin kolay kısımları onlarıda tamamladıktan sonra daha ciddi güçler elde etmek zor degil. zaten motorun orjinali ilk senesinde en az 390 hp üretiyormuş . Motoru ruhsata işletmeyi düşünüyorsanız o konuda sıkıntı olabilir umarım olmaz