Son güncel resmi var mı Göktuğ?..
Printable View
Son güncel resmi var mı Göktuğ?..
Güzel :) Tam yolunu hava şartlarını bulmuş...
sağolassn abi valla ufak ufak alışıyoruz:D
maasallah :icon_tup:
Goktug valla cok guzel yaa super
sağolasın hakan
amerikana niyetlendik bunu topladık valla:D
Çok güzel maşallah. :)
çok başarılı bir çalışma olmuş maşallah
Baya güzel duruyor.
Bunlara transit motoru falan olmuyor mu peki? Sanırım yeni versiyonlarında transit motorlarıyla geliyordu.
hemso gecen ay direkten dondum :D 92 duz dızel 2.5 sıyah alıyodum adam sattı cok guzeldı senınkını gordum yıne gaza geldım he Allah kaza bela vermesın : =)
Defender puma diyorlar mitor transit mi ne bilmiyorum. 2.4 tdci motorlu.
Genel olarak sonradan atilan motorlarsa bd30 nissan ve ford puma diye gecen eski transitoerde kullanilan motorlar.
Sagolun arkadaslar
kanka alamadım daga BMW ıle gıttım :D:D:D:D:D kafama gore bulursam hemen anına gelırım :D
kanka Allah gostermesınde arabada elektırk ıle ılgılı sıkıntın fılan olursa offroadcıların tanıdıgı soner abı var bızım sokakda defender ustası gel zatı dukkanın onu dolu yardımcı olur : )
anladigim kadariyla bu devamli 4x4:
4x2 olmuyor galiba?
evet sürekli 4 çeker sanırım evvel ki modellerde series de önlerde böyle çamaşır makinası vanası gbii birşey ön tekerlerde 4x2 yapmak için:)
ama defenderlarda yok
hatta detaylı bir yazı koyiyiym buna dair başka forumdan nejat abiye ait:
''Defender'a gelince; Defender sürekli 4 çeker bir araç. Bu yüzden motorun çekiş gücü sürekli olarak 4 lastiğe birden aktarılmakta. Bunun sonucu olarak, ön aks ve arka aksta birer diferansiyel olduğu gibi birde vites kutusuna yakın bir diferansiyel daha var. Çünkü araç dönüş yaparken 4 lastik de farklı turlarda dönmek zorunda. İç taraftaki lastikler daha az, dış taraftakiler daha fazla, öndekilerde arkadakilerden daha fazla. Eğer merkezi diferansiyel olmaz ise araç tam tur dönüşlerde yine lastiklere ve yürüyen aksama yük bindirir (ön ve arka akslara aynı turu göndermeye çalışır ancak bu akslardaki lastikler farklı turlarda dönmeye çalışacaklardır). Mekanik arızaya yol açabilir ya da lastikleri aşındırır.
Bu tür 4 çeker sistemler (Modern 4x4 lerde olduğu gibi) elektronik sistemlerle desteklenmiyor ise, çok kaygan bir zeminde (örneğin 4 lastikde buzda ise) tutunma katsayısı en düşük olan lastik patinaja düşer ve diğer 3 lastik hiç hareket etmez. Bu gibi durumlarda, Defender'da standart olarak merkezi diferansiyeli kilitleme imkanı var. Özellikle kaygan zeminde, merkezi diferansiyeli kilitleyerek her iki aksa eşit tur gönderilip aracın örneğin ön aksında bir lastik patinaja düştü ise, arka akstaki iki lastiğin dönmeye devam etmesi sağlanır. Doğal olarak ön akstaki diğer lastik hareket etmeyecektir.
Bunun teknik olarak bir ileri durumu yukarıda anlattığım gibi akslara da kilit koymaktır. Akslarda kilit olduğu durumda 4 lastik herhangi birinin tutunma katsayısından bağımsız olarak aynı turda dönerler - böylece herhangi biri tutunabiliyorsa, ileriye doğru araç hareketi devam eder. Bu, ağır offroad parkurlarında oldukça gerekli bir uygulama (ağır çamur, kaya tırmanma, derin kar, buz v.s. gibi)
Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?...#ixzz2KCeKkDqx''
maşallah güzel toplanmış gerçekten