Maşallah çok güzel olmuş. Aracı en yüksek pozisyona getirdiğinde belli bir hızdan sonra kendi otomatik olarak iniyor mu peki?
Printable View
Maşallah çok güzel olmuş. Aracı en yüksek pozisyona getirdiğinde belli bir hızdan sonra kendi otomatik olarak iniyor mu peki?
gerçekten golf başarılı olmuş çok güzel. İzmirde ustamızda ugraşıyor airride işiyle gerçekten zevkli bi sistem. Bende zaman zaman araştırıyorum netten fiyatları selenoid valf ve sizin kullandıgınız yüksekligi otomatik ayarlayan sistem gerçekten pahalı sistemler. Benim usta selenoid valf yerine lpg bilmemnesi kullanıyormuş tabi yaptıranlar işi körük ve kompresörden ibaret sandıgı için selenoid valf'e para verirken çekiniyorlar. Sanırım sizin tankınız ve kompresörünüzde yurtdışından gelmiş ikisinide burdan temin etmeyi düşünmedinizmi?
çok iyi ya tam hayallerimdeki gibi bi araba olmuş :) allah nazardan kazadan beladan korusun.
abi sen nerde oturuyosun ya yakından görmek güzel olurdu aracı :) :) :) :)
Maslak-Opet'te gördüm pompa da sanırım buydu:soru:
Çünkü arkadaşım "Golf'e bak ne kadar alçak !" dedi
Görmemle "air-ride vardır" demem bir olmuştu :)
Maşallah çok çekici olmuş...
@tılsım
Çok teşekkürler.
@fangio
hıza göre otomatik çalışmıyor allroad quatrolarda olduğu gibi :)
Ama elinizina altında otobandaysanız zaten en alçak ayara getirin istediğiniz zaman giderken, kökleyin sonra gitsin :D
@CcRider
Teşekkürler.
Bende Accuair'in VU4 birimi var.
AccuAir - Air Suspension
4 adet bütünleşik selenoid valfeten oluşuyor.
Az yer kaplıyor ve kolay montaj sağlanıyor.
Üzerinde iki giriş olduğu için hızlı.
İki de çıkışı var aynı şekilde ve çıkışlarda da susturucu var kafa ütülememesi açısından.
Susturucu: AccuAir - Air Suspension
Kit aldığım için tüpü de yurtdışından getirttim.
İhtiyacım olan tüm parçaları da kitin içerisinde gönderdikleri için böylesi daha kolay oldu.
Ama dediğiniz gibi TR'den de alınabilirdi.
Kompressör konusuna gelirsek TR'de bu kadar küçük ve kaliteli kompresörler yok.
VIAIR'in getirdiği kompresörler de endüstri seviyesinde.
@Elensi59
Geleyim sonraki buluşmanıza. :)
@Turk-Look
Evet doğru görmüşsünüz.
Detaylı anlatımlar için çok teşekkürler, merak edilen bir çalışma hakkında epey aydınlatıcı yazılar yazıyorsunuz, okuması keyifli oluyor..
Bir soru da ben sormak istiyorum; aracınızı değiştirmek istediğinizde sistemi söküp yeni aracınıza aktarmanız mümkün oluyor mu?
Bilgi paylaştıkça artar felsefesiyle yola devam :)
Ön amortisörler Golf IV\Bora kasaya özel.
Arka airbagler de universal gibi ama her araca olmuyor.
Onun dışındaki parçalar farklı araçlara takılabilir.
Dün gayrettepede gördüm , o irenç yollarda yüksek yüksek dolaşmak keyifli olsa gerek:D
dostum şeyi merak ettim bu şehirler arası otobüsler gibi tıs tıs ses yapıyor mu bu yapmıyorsa neden yapmıyor :D çok hoşuma gidiyor o ses :D
@Low-Rider
Aynen.
Bozuk yolda, tümseklerde yükselt, düzgün yolda indir.
İnanılmaz bir keyif.
@mmustu
Susturucu var.
Ama istediğim zaman çıkarıp tıslatabilirim :D :D
Süper olmuş maşallah maşallah kazasız belasız binin inşallah.birde zıplamıyormu bu sekseksekerekten?
airride suspension maliyeti 7-8k keyfi pahabiçilemez :D
Otobüslerdeki amortisör sistemi bunlardan biraz farklı..
Otobüslerde amortisör basıldığı anda amortisöre hava basılır ve amortisör eski yerine geldiği zaman hava dışarıya atılır, o yüzden ses çıkar.. Bu sistemde öyle birşey yok.. Sadece belli basınçlarda belli miktarlarda hava, hava yastıklarında siz oynamadığınız sürece durur..
Otobüslerdekine "aktik süspansiyon" diyebiliriz....
masallah:D
@yavuz364
Bu da aktfi süspansiyon.
Accuair e-level.
Park halindeyken 5sn'lik periyodlarla kontrol ediyor, sürüş anında 45sn'lik periyodlarla kontrol ediyor.
Zaten tıslıyor ama susturucu var dediğim gibi.
O nedenle dışarıya ses gelmiyor ;)
Bu sistem aktif süspansiyon olarak geçmiyor, sadece yükseklik seviyesini düzeltmek için kontrol ediyor.. otobüslerde belli periyodlarda kontrol olayı yok, Direk olarak süspansiyona bağlı bir kol var ve süspansiyon basıldığı zaman içeriye hava girmesini sağlayan valfi aktife ediyor.. Yani anlık bi olay..
Zaten araba için güzel birşey de değil :)
supermıs helal olsunnn
çok başarılı bir uygulama olmuş, full yerdeyken görmek lazım yol üzerinde :)
masallah kazasiz belasiz