iyi bakalım bi araştralımm:) güç vericeksee yapılablirr:)
Printable View
kesinlikle tavsiye ederim;)
yapanlara filan danışın zaten sizde anlarsınız ne demek istediğimi daha iyi.
emme portları ve kelebek genısletme olayını b arkadasımızın cupra2 sıne yaptı kaan (ppr motorsport),dynoya sokmadık ama oncesınde denedıgı arabayı 2 boy gecıyorken net 5 boya cıktı.tavsıye ederım abf ıcın
ben 3-4 boy alırsın dicektim demedim sonra abartıyo olur diye farkı yaptırırsa kendi görsün diye :)
Önce atmosferik sonrada turbo Abf yalamış yutmuş biri olarak söyleyim kapak işi birazcık riskli. Abf kapağı hassastır. Yanlış kombinasyona mahal vermez çatırt edebilir. Ama ayarında polish arkadaşlarında dediği gibi +3 boy getirir. Atmosferikte yapılcaklar zaten belli başlı şeylerdir.Önceki sayfalara bakamadım ama 10 mm buji kabloları, iridium buji ve ayarlanabilir 2.5 bar regülatör bile güzel verim verir. Zaten Chip, Headers ve ayarlı kasnakta girersen (Abf'lerde avans kasnaktan 8-12 derece arttırılabiliyor) sanırım işini görecektir. Bu arada Abf GTI'lar fabrikada 201 hp tasarlandı fakat emisyon ve güvenlik şartlarından dolayı 150 hpye çekildi. Bu farkın en büyük sebebi ise conta ve enjektörler. Daha fazla modifiyeye girmem dersen yukardakiler kafi, girerim dersen iş belli :) Maşallah çok güzel ama mk3ünüz.
kapak işine bende girmeyi düşünmyorum polis için kapagı sökmem:) gaz kelebegi ve emme man. ilk etapda bi yaptralım o zman yavaş yavaş digerlerine geçerizzz... bana 175 180 hp ler bile kafi gelirr :) ben daha abf yi yeni tanıyorumm ögrrrrnicezz bakalım. Maaşşaşahın için tşkler :)
Egzantrikler... ABF kendis sınıfında en düşük derece cam millerine sahip.
Egzantriksiz atmosferik ABF = hiçbirşey.
Öyle 201HP tasarlandı 180HP tasarlandı kısmı en büyük yalan. Hiçbir dayanağı yok.
Zaten KR makina 130HP civarında, ABF de full EFi a geçildi, hacim arttı, kapak biraz değişiyor. 150 Normal. Yoksa üzerine çıkılmaz mı? Tabiki çıkılır. Ama bunu yakıt kısmı var, gürültü kısmı var, kullanabilirlik kısmı var 1990 ların teknolojisi ile nereye.
Volkswagen motorport'un kendi ralli araçları ztn 260-280Hp aralığında,
yani 201HP yapsalardı 201Hp yi emisyona uydururlardı, O dönem güvenlik standartı falan yalan yani.
Fabrika VR6 yaparken kimse dememiş mi güvenlik sorunu var aman diye :D
Modifiye konusunda, ABF'nin cigerini göstericem diyen, önce egzantrik mili almalı... Daha sonra güzel bir standalone beyin ve İTB... 200HP ler rahat geçilir. ( Yağ soğutucu eklemek gerekebilir. ) Egzantrik derecesi ve lift uzunluğuda hesaba katılmalı. Uzun liftli egzantrik milleri günlük kullanım için daha uygundur. Tabi tercih edilen derece yükseldikçe hidrolik iticilerin mekaniğe çevrilmesi gerekecektir. Genelde ABF makinalarda 280 derece ve üzeri mekanik itici tercih edilir.
Sadece emme egzantriği... kutu içi ve standalone beyin ile 198HP leri görenler var zaten. Yabancı forumlarda sıklıkla rastlanabilir. Eksoz egzantriğini kullanmayarak hem emisyon uygunluğunu sağlıyorlar hem de torku yüksek tutabiliyorlar.
180HP leri geçmek istiyorsanız digifant ecu pek işinize yaramaz. Keşke imkan olsa bu modellerdeki araçları alır almaz standalone beyinler kullanabilsek :D
Garlock gibi egzantrikli ABF'ye yazılım yapıp eprom yollayan firmalarda var ama ciddi birşeyler için beyin konusunda değişim lazım.
Yazılım, güzel bir eksoz sistemi ve kutu içi filtre ile, gaz kelebeği ve emme polishlenirse... 17O-175 ler civarı görülebilir. Bence yeterli bir rakam günlük kullanılan bir otomobil için :D Tabi rolling vs yapılacaksa, son dişli falanda elden geçmeli bence CDA kodlu GTi'da kullanılan şanızmanın 5. vites oranı ile hayat hiç keyifli değil :D
Egzantrik olmayan setuplarda yazılımı alırken devir kesicisi aynı devirde olabilir, çevirtmenin bir avantajı olmaz ABF de. Zaten yüksek stroke motor, düşük derece cam milleri. Üst viteslerde çevirmeyi beklemek zaman kaybı. Motorada yazık. Fabrikanın koyduğu kesici (6800-6900 aralığı) oldukça ideal. Muhtemelen kutu içi filtre ile 6300-6500 ler civarı motor max gücünü verecektir.
Turbo işini ben pek araştırmadım. Ankaralı arkadaş gibi çok bilgi sahibi değilim.
:) harika bilgilerrrr çok teşkk ederiimm bunlarıı defalarca okurum ben:) abf yi tanımam lazım:) bende max guçler pşnde diiklllim gunluk kullanım içinn tatmin edici güçler yeticek banada:)
Maşallah aracınıza Allah kaza bela vermesin. Bende bir aralar Pendikte satışta olan lacivert'e bakmıştım. gerçekten çok diri duruyordu. Şuan ilanı yok sanırsam.
Zamanında Body konusunda neler yapılabileceği hakkında araştırma yapmıştım. gerçi sen orjinallere dönmüşsün ancak aşağıdaki linkteki farlarda gayet güzel olabilir.
MK4 görünüm.
http://www.venommotorsport.com/image...ts/VENOM15.jpg
http://www.venommotorsport.com/image...s/FKNS5001.jpg
hıdayettekı cok temız 97 GTI bı ara satıyordu fazla ıstıyordu sonra ne oldu bılmıyorum aksamlarıda gormuyorum gıdıp ınıne bakmak lazım PPR motorsport cemın GTI na torbo olayı yapan degılmıydı yanlıs hatırlamıyorsam antalyada hatta :D
Elleme arabayı çok masraf çıkacak demedi deme :)
yarın işe gelirken kap nalburdan bikac kalıp sıfır zımpara...