User Tag List

Sayfa 30/30 İlkİlk ... 20282930
559 sonuçtan 552 ile 559 arası

Konu: ASSETTO CORSA ( GT5 VS FM3'e RAKİP )

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben de bunu ilk gördüğümde şaşırmıştım, nasıl bi düzen ki böyle görünebiliyor, normalde 3 monitörü yan yana bağlayınca böyle olmuyor diye..
    Acaba VR'dan yansıttığı görüntüyü masasındaki direksiyon görüntüsü ile mi birleştirip video yapmış sanmıştım hatta
    Ta ki kafadaki kamera ile de sağa sola dönünce

Daha önceden de bu başlıkta idi sanıyorum, ufak çaplı muhabbetini yapmıştık HUSNU ile,
    Emre-Dylan'ın VR daha iyi görüşüne istinaden karalayayım bişeyler;

"Simülatör" modunda 3 ekranlı direksiyon sistemlerini çok sevsem de VR'dan sonra çok hikaye geldi bana da mesela.
    Ancak, VR'ın da tabi grafiksel anlamda, çözünürlük ve destekleyecek donanım anlamında kat etmesi gereken biraz daha yol var.
    PC'de gördüğümüz gibi görüp oynayabilsek efsane olacak.

Bunun yanında, "aracın içinde olmak" hissiyatı 3 boyutlu şekilde VR'da görüntülendiği için, dışarıda etrafını full monitörle de çevirsen olmuyor
    Bu anlamda istediğimiz "simülatör" olayı aslında bu şekilde VR ile sağlanmış oluyor.

Örneğin ralli oyunlarında VR ile çok daha iyi gözleyip yolu daha iyi görüp ona göre gidebildiğim oluyor. Geçtiğimiz aylarda Dirt2'yi oynarken kafayı kaldırıp kaput önünden viraj içindeki taşı görmeye çalışıp arabayı ona göre pozisyonladığımı fark ettim ve gülümsedim.
    Hadi bunu monitöre bakarak yapalım

Şimdilik en büyük sorun dediğim gibi çözünürlük ve bunu destekleyecek-çizebilecek ekran kartı.
    Hoş, yakın gelecekte herhalde çözülecek iş. O zaman bu aletlere gerek kalmayacak sanırım, direkt VR'ı çakıp araca bineceğiz

mrtysn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Uzun süre VR kullanmak kimi insanda mide bulantısı vs yapabiliyo, ayrıca sicakta baya zorluyo uzun sureli yarislarda.

Yer musaitligi varsa triple ekran harika bi olay.
    Don't believe everything you hear,
    Real eyes, realize. real lies.
    2Pac Shakur

HUSNU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ormanci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben de bunu ilk gördüğümde şaşırmıştım, nasıl bi düzen ki böyle görünebiliyor, normalde 3 monitörü yan yana bağlayınca böyle olmuyor diye..
    Acaba VR'dan yansıttığı görüntüyü masasındaki direksiyon görüntüsü ile mi birleştirip video yapmış sanmıştım hatta
    Ta ki kafadaki kamera ile de sağa sola dönünce

Daha önceden de bu başlıkta idi sanıyorum, ufak çaplı muhabbetini yapmıştık HUSNU ile,
    Emre-Dylan'ın VR daha iyi görüşüne istinaden karalayayım bişeyler;

"Simülatör" modunda 3 ekranlı direksiyon sistemlerini çok sevsem de VR'dan sonra çok hikaye geldi bana da mesela.
    Ancak, VR'ın da tabi grafiksel anlamda, çözünürlük ve destekleyecek donanım anlamında kat etmesi gereken biraz daha yol var.
    PC'de gördüğümüz gibi görüp oynayabilsek efsane olacak.

Bunun yanında, "aracın içinde olmak" hissiyatı 3 boyutlu şekilde VR'da görüntülendiği için, dışarıda etrafını full monitörle de çevirsen olmuyor
    Bu anlamda istediğimiz "simülatör" olayı aslında bu şekilde VR ile sağlanmış oluyor.

Örneğin ralli oyunlarında VR ile çok daha iyi gözleyip yolu daha iyi görüp ona göre gidebildiğim oluyor. Geçtiğimiz aylarda Dirt2'yi oynarken kafayı kaldırıp kaput önünden viraj içindeki taşı görmeye çalışıp arabayı ona göre pozisyonladığımı fark ettim ve gülümsedim.
    Hadi bunu monitöre bakarak yapalım

Şimdilik en büyük sorun dediğim gibi çözünürlük ve bunu destekleyecek-çizebilecek ekran kartı.
    Hoş, yakın gelecekte herhalde çözülecek iş. O zaman bu aletlere gerek kalmayacak sanırım, direkt VR'ı çakıp araca bineceğiz
    Güncel VR sistemler özellikle Pimax ın ürünleri grafiksel anlamda çok iyi seviyede. Tek sorun ergonomi ve konfor. Fakat kullanan arkadaşların yorumu şöyle. Fiziksel olarak çok kaba aletler olmasına ve hatta ağır olmalarına rağmen kafa bantları cihazı sağlam tuttuğu için uzun süreli kullanımda rahatsızlık vermiyormuş.

Fakat big screen beyond isimli bir cihaz var . Bu cihaz o kadar hafif ki kullananlar bir süre sonra kafalarında bir cihaz olduğunu unutuyorlarmış. Performası da çok iyi. Tek sıkıntısı base station a ihtiyaş duyuyor. Pimax larda base station ihtiyacı yok.

Tabi bu cihazların çok yaygın olmamasının bir sebebi de yüksek sistem gereksinimleri olması ve fiyatları

Emre-Dylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HUSNU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ASus Bezel Kit hem pahalı hem de 32" monitöre kadar destek veriyor . Ucuz olan versiyonu var. 48" ekrana kadar alabiliyorsunuz . Sipariş vermşştim. Gümrüğe takılmış Saçma bir masraf çıkarsa bırakacağım

etsy.com
    Abi evet çok pahalı bende vr alacağım sanırım çokta harcama yapmak istemiyorum. Meta quest 2 bütçeye uyuyor ama 2 ile 3 arasında çok fark var grafik olarak. Kararsızım alternatif başka markalara da bakacağım. Şuan 34 inç kullanıyorum yetersiz gelmeye başladı, normalde 27 inç kullanıyordum bu AC oyununa bulaşmadan önce

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ryzen 7600, ddr5 32gb ram, rtx 5070li bi sistemde sorun yaşamam diye düşünüyorum vr'da abiler yanlışsam düzeltin lütfen.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Emre-Dylan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ryzen 7600, ddr5 32gb ram, rtx 5070li bi sistemde sorun yaşamam diye düşünüyorum vr'da abiler yanlışsam düzeltin lütfen.
    Yok yaşamazsın. Aslında 50 serisi 40'a göre saf güç anlamında biraz daha düşük idi yanılmıyorsam. Çünkü VR'da DLSS, kare oluşturma vesaire gibi işler yok
    Ancak yine de kurtarır tabi, 2070'le bile VR oynuyordum.

VR'ın dezavantajlarını da arkadaşlar yazmış zaten.
    Bende neredeyse hiç etkilemiyor, sadece yorgunluk oluyor garip bi şekilde normale göre.
    İşte dediğim gibi teknoloji iyice hızlı gelişiyor, şu çözünürlük ve yazılımla kare oluşturma bilmemne yapma işlerini büyük ihtimal yakında VR'a da entegre edecekler ve olay çözülecek komple.

VR'da 2 boyutlu düz ekranda oynamaya göre birisi çok güzel açıklamıştı zamanında.
    Olay sadece VR'da oynuyor olmak değil, "içerisinde olma" şeklindeki gerçekçi hissiyat ve asıl olarak 3 boyut içerisinde olduğunuzdan, hangi nesne ne kadar yakında, göz vb algılarının da tamamen değişmesi.
    Yani aslında simülatör kullanıcılarının çok daha bayılacağı bir olay.

Ancak işte hem herkes kullanamıyor, hem de grafiksel olarak henüz tam istenen yerde değil.

Fakat bence yakında monitörlerin falan yüzüne bakmayacağız.

Örneğin VR'da BigScreen miydi, böyle bir olay var, uygulamayı açıyorsunuz, monitör netliğinde, sinema salonu içerisinde sinema ekranında film izliyorsunuz.
    Yok 24 monitörüm var, yok 32'ye mi çıkarsam falan...

Düşünebiliyor musunuz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Saf kas gücü 4070 süperle 4070 arasında bi kart 5070. Dediğin gibi abi yazılımsal olarak çok önde bi kart 4070ti alacaktım son anda 5070 aldım pişman etmedi aksine daha çok memnun kaldım teknolojisinden dolayı. Vr'da tavsiye edececeğin model hangisi abi bütçe 15 20k civarı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Emre-Dylan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Saf kas gücü 4070 süperle 4070 arasında bi kart 5070. Dediğin gibi abi yazılımsal olarak çok önde bi kart 4070ti alacaktım son anda 5070 aldım pişman etmedi aksine daha çok memnun kaldım teknolojisinden dolayı. Vr'da tavsiye edececeğin model hangisi abi bütçe 15 20k civarı.
    Quest 2 kullanıyordum, lensin ortada net, yanlarda bulanık olduğunu fark edince sinir olmuştum, Quest 3'te bunu gidermişler, netlik çözünürlük artışı haricinde bundan da kaynaklı aslında. O yüzden bütçe el veriyorsa Q3 diyeceğim ama 15-20'ye galiba zor, Q2S yapıştırıp geçebilirsin ilk etapta.

Eğer mide bulantısı, 10dk sonunda gözlerde kafada fazla yorulma hissiyatı vesaire gibi şeyler yoksa çok güzel vakit geçirtir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)