Ben de bunu ilk gördüğümde şaşırmıştım, nasıl bi düzen ki böyle görünebiliyor, normalde 3 monitörü yan yana bağlayınca böyle olmuyor diye..
Acaba VR'dan yansıttığı görüntüyü masasındaki direksiyon görüntüsü ile mi birleştirip video yapmış sanmıştım hatta![]()
Ta ki kafadaki kamera ile de sağa sola dönünce![]()
Daha önceden de bu başlıkta idi sanıyorum, ufak çaplı muhabbetini yapmıştık HUSNU ile,
Emre-Dylan'ın VR daha iyi görüşüne istinaden karalayayım bişeyler;
"Simülatör" modunda 3 ekranlı direksiyon sistemlerini çok sevsem de VR'dan sonra çok hikaye geldi bana da mesela.
Ancak, VR'ın da tabi grafiksel anlamda, çözünürlük ve destekleyecek donanım anlamında kat etmesi gereken biraz daha yol var.
PC'de gördüğümüz gibi görüp oynayabilsek efsane olacak.
Bunun yanında, "aracın içinde olmak" hissiyatı 3 boyutlu şekilde VR'da görüntülendiği için, dışarıda etrafını full monitörle de çevirsen olmuyor![]()
Bu anlamda istediğimiz "simülatör" olayı aslında bu şekilde VR ile sağlanmış oluyor.
Örneğin ralli oyunlarında VR ile çok daha iyi gözleyip yolu daha iyi görüp ona göre gidebildiğim oluyor. Geçtiğimiz aylarda Dirt2'yi oynarken kafayı kaldırıp kaput önünden viraj içindeki taşı görmeye çalışıp arabayı ona göre pozisyonladığımı fark ettim ve gülümsedim.
Hadi bunu monitöre bakarak yapalım![]()
Şimdilik en büyük sorun dediğim gibi çözünürlük ve bunu destekleyecek-çizebilecek ekran kartı.
Hoş, yakın gelecekte herhalde çözülecek iş. O zaman bu aletlere gerek kalmayacak sanırım, direkt VR'ı çakıp araca bineceğiz![]()

Alıntı