Şakir Orange iyiymiş :D
http://www.ilyasbat.com.tr/wp-conten...re_cay_yok.jpg
Printable View
Şakir Orange iyiymiş :D
http://www.ilyasbat.com.tr/wp-conten...re_cay_yok.jpg
aynen kaza ve hasar modellemesi yok çok boktan
ayrıca en sinir olduğum şey rakiplerin tren rayında gider gibi gitmesi yani onune kırınca vurup geçiyor bi kaçma bi frene basma yok
şakir portakalı güzel gözükmüyordu, onun yerine yas marina tercih ettim çok hoş oldu m3'de :)
BMW M3 Sedan 1024 x 768 wallpaper
oyunda 1.200 tane araç var deniyor ama anlamadığım neden e36 m3 yok .. Dünya kadar gereksiz araç var ama e36 olmaması çok saçma ..
ayrıca bugün ilk defa oturup şöyle uzun soluklu oynadım biraz .. GT5 oynamıştım sonra Forza 4 oynadım şimdi GT6 oynuyorum sürüş olarak Forza çok daha başarılı bence .. Sesler GT de resmen hayal kırıklığı .. hem araba sesleri hem kaza sesleri .. duppp duppp dupp acayip sesler .. Forza da belli güçten sonra arabayı tutmakta gerçekten zorlanıyordum direksiyonla oynarken .. ter döküyordum resmen .. GT6 da Fanatec ile oynuyorum ve kontrol bence çok kolay .. Gel gelelim drift yapmak direksiyonla imkansız benim için .. olmuyor yani nasıl yapsam ne etsem :) bugün ilk defa joystick ile denedim oynamayı .. drift çok yapmacık geldi bana .. çok kolay ve zevksiz bence .. işin özü GT6 bence oynanır zaman geçirilir , zevklide oyun olarak ama simülasyondan ziyade yarı sim. gibi geliyor bana ..
konuyu açan kişi olarak bu tartışmaya bir açıklık getirme sırası geldi :) bence bu eleştirileriniz gereksiz arkadaşlar. Çünkü ortada çok fazla yanlış bulunuyor. Öncelikle bahsi geçen gran turismo zaten semi sim bir oyun. Forza ise semi sim olmaya meyilli bir arcade oyun. Bu oyunlar malesef böyle kategorize edilmiş durumda ve ciddi saygın editörler tarafından kabul edilen bir sonuç. ciddi ciddi sim istiyorum diyenler bu işi zaten konsolda aramamalı. Konsolun amacı sim değil. Binlerce liranın yatırıldığı canavar özelliklerde pc'ler size anca gerçek bir sim oynatabilir. Örnek sim oyunları, project cars, asetto corsa. Gtr, rfactor, race , richard burns rally gibi oyunlardır. Özellikle ilk iki oyun son zamanların en kaliteli oyunlarındandır. İyi bir racing seat ve direksiyonla gerçek sim nedir anlayabilirsiniz.
Yani siz beklentilerinizi çok yüksek tuttuğunuz için hayal kırıklığı yaşıyorsunuz. Bence forza gran turismo arasındaki farkları hatırlamak yerine o an hangi oyun açıksa ondan zevk almaya bakın :) iki oyunun da kendine has yanları özellikleri var çünkü. Olması gereken de budur yoksa diğer türlü kopya olmaktan öteye gitmezlerdi. yıllarını otomobil yarışı oyunlarına vermiş biri olarak şunu söyleyebilirim. Forzayı eğlenmek, gran turismoyu öğrenmek için kullanmak gerekir. çok daha öte beklentileri yukarda söylediğim ciddi sim oyunlarıyla elde edebilirsiniz :)
Ha tabi gran turismonun tonla eksiği bulunabilir ama yapımcı kazunorinin 15 yıldır üzerinde çalıştığı bir seri. 7 senelik donanıma sahip bir platformda böylesine bir oyun çıkarmak büyük alkış hakediyor. bir stüdyonun arkasında microsoft varken diğerinin arkasında sony var. Elbette imkanlar ve sonuçlar farklı olacak. Ses konusunda hemfikiriz. Ancak zaten gt6 için yapılan yeni araçların sesi çok iyi. Sorun gt4 ve gt5 den gelen araçlarda. Onlar da update ile halledilecek. hasar modellemesi düşünülmüyor, yarış mı yapacağız yoksa çarpışma testine mi gireceğiz belli değil :) şu an elde ettikleri yeni fizik motoru, gece gündüz astronomi döngüsü, oyunun akıcılığı, araç çeşitliliği , ayrton sena, mario andretti, jay leno işbirliği, ay yüzeyinin gerçek modeli ve yarış yapılması gibi sıradışı fikirler zaten başlı başına bu oyunu pazarlamaya yetecek konumda. Eksik kalan özellikleri de ps4 ve gt7 de tamamlayacaklardır :)
çok talihsiz bir yorum olmuş direk fanatiklik yok gt semi sim forza semi sim e aday
forza eğlenmek gt öğrenmek
ikisinide oynayanlar yorumlarını belirtmiş ve gayette haklılar bende eski gt ciyim bir gün arkaşım amerikadan gelirken 2 cihazıda getirmişti ps3 ve xbox 360 dediki 2 oyun var gt5 ve forza 3 (ben ondaki ps3 ü almaya gittim bu arada net olarak) önce açtık tabi gt çığır atlamış ps2 ye göre şoklardayız sonra xbpx ı kurdu elimden bırakamadım çok daha güzeldi,sonuç olarak xbox ı aldım :)
daha sonra xbox bozuldu gidip bir tane daha aldım sırf forza için
yani sonuç olarak çok eskiden beri yarış oyunu oynarım sözüne ithafen commodore 64 ten beri yarış oyunu oynarım gt yi bu saatten sonra ancak sizin gibi fanatikler savunur ama kimseyi inandıramaz :)
daha forza 5 oynayamadım ama arkadaşlar forza 4 ün bile gt6 dan daha iyi olduğunu söylüyorsa sony otursun ağlasın :icon_tup:
vallahi bizim eleştirilerimiz senin bu yazdıklarından daha gereksiz değil :)
33 yaşına geldim, oyunlarla ilkokul1 de alınan c64 ile tanıştım, ps 1 dahil olmak üzere bütün konsollara sahip oldum, evde hem ps3 hem xbox var :) yani emin ol senden uzun zamandır oyun oynuyorum...
Gt serisi her zaman bir sim. olma iddiasıyla piyasaya çıktı, piyasada farkını böyle yarattı, hasar modellemesi olmayan, dup dup ses gelen simülasyonu geçtim ancak arcade oyunu olur.
Bak ben bu seriyi hakikaten çok severim, ps2yi de ps3ü de sırf bu seri için almıştım ama gt6 büyük hayal kırıklığı simülasyon bekleyenler için.
Ha oyun eğlenceli ve oynanıyor mu evet, ama ne yazık ki otomobil fanatikleri için forza 4 gerçekten bu oyundan daha başarılı. Araç sesleri, hasar modellemeleri kokpitler...
Gt6ya m4 geldi, son günlerin en flaş otomobillerinden biri kokpitine giriyorsun kokpit yok simsiyah bir gölge içi :) Böyle iş mi olur allahaşkına.
Keşke 6yı hiç çıkarmayıp 7ye konsantre olsalardı tamamen...
Ayrıca 160tl verdiğim oyundan tabii ki beklentim büyük olacak :)
Gt semi sim,forza semi sime yakın arcade den sonrasını okumadım.Çok komik bir yorum olmuş.
Bir de biraz daha okuyup güleyim dedim ve hasar modellemesi düşünülmüyor zaten gereksiz yazdığınızı gördüm.Oyun sim ama hasar modellemesi düşünülmüyor yani.Haklısınız zaten gerçekte de arabayla 200 e duvara vurup arabaya birşey olmadan devam edebiliyoruz.Araç çeşitliliğide gerçekten çok fazla 30 tane mx5,35 skyline vs.Honda Nissan Mazda dan zaten 600 araba çıkar.Nasıl araba çeşitliliği fazla anlayamadım.Forza 5 200 arabayla çıktı ki bu rakam forza 4 te 500+ idi.Forza 5 şuan araç çeşitliliği bakımından gt6 ile eşdeğer.
Forza 5 laser scanned pist teknolojisi ile geldi bunu tüm pistlere yaymaya çalışıyorlar ve bu laser scanned olayı iracing de kullanılıyor.Gerçek sim dediğimiz oyunlara yaklaşmaya çalışıyor Forza.Tabi şuanlık ps3 te gt bunu yapamaz ama 7. oyunda bakalım ne yapacaklar.Ama bence laser scanned pistlerden önce sesleri halletsinler.Yıl olmui 2014 nerdeyse araba sesleri ala elektrik süpürgesi.
Konuyu siz açtınız diye açıklama getirmenize gerek yok burada herkesin aklı fikri var.Malesef yaptığınız yorumlardan da bir fanboy olduğunuz ve bu işlerden pek anlamadığınız ortaya çıkıyor.
Yanlış birşey yazdıysam kusura bakmayın.
Forza cılar basmış konuyu :)
GT serisi ve Forza serisinde pek tecrübeli değilim sağda solda görüyor ve bir kaç kez oynamış biriyim. Son versiyonları nı kenara koyarak söylüyorum daha tecrübe etmedim. Bir önceki nesillerinde LFS, rfactor vb oyunlar ile karşılaştırdığım da modern NFS2 den öteye gidemezler benim için. Bence her iki oyuna da simülasyon olarak bakmamak gerek, böyle bir beklentiye girmemek gerek. Görsellerden biraz feragat etmeleri ve oynanabilirlik üzerine daha çok düşmeliler.
:D Bilmesek diyecegiz ki GT6 neymis GT serisi neymis vay anasini.
Dup dup sesleri, ayni arac sesleri vs simi. Neymis yeni yapilan arabalar cok iyiymis, eskileri de update le duzeltilecekmis. Ben simdi niye 1 sene update bekleyeyim bana aciklar misin ? Oyunu aldik, update gelene kadar bu sekilde mi oynayacagiz.
Hadi GT 6 i gectim ya GT5? Resmen update lerle duzelttiler oyunu, online oynadim cileden ciktim ilk geldiginde. (PS3 ve GT5 geldigi gun ikisini ve Logitech G25 aldim) Online oynuyoruz adam kestirmeden hasirt diye gecip defolup gidiyor, 3 ay sonra duzeltildi yanlis hatirlamiyorsam : )
Forza varken ben gidip neden DUP DUP ses cikartan ve ayni motor, lastik sesleriyle yarisayim bana soyler misin ? Neden ?
15 yil uzerinde calisilan bir seri ve 7 senelik birikim uzerine bu oyun cikarsa bu alkislanacak birsey degildir. 15 yillik serinin 5.yilindan araba copy paste yaparsan kimse alkislamaz.
Hasar Modellemesi; Crash test mi yapacagiz? :D Sen hic Nurburgring de hasar alabilecek sekilde 5 lap attin mi? Arabanin arkasini dokunup dev spoilerini kirip rakiplerin pesinden gitmeye calistin mi bana soyler misin ? O heyecani hic yasadin mi? Bunun simdi crash testle ne alakasi var? Arabanin aerodinamik ozelliklerini bozduk ve oyuna etki ediyor.
GT5 de para kazanacagiz diye gunlerimizi verdik ya : ) Oynayamadik resmen.. Forza da bir arabayla 5-6 yaristan sonra upgrade ler bile bedava oluyor, tadini aliyorsun oyunun, her kombinasyonu deniyorsun.
Birde araba setup larina degineyim, Forza cok daha iyi ve cok anormal etkisi var setuplarin. GT5 drift setuplarina goz gezdirdim, ESP tarzi seyleri bile bir miktar acip setup yapiliyor. O nedir aga ya :D Semi-Sim mis, digeri degilmis. Cok talihsiz aciklamalar.
Fanatikligi bir kenara birakip gercek farklara deginseniz sonucu sizde goreceksiniz. Cok daginik yazdim farkindayim :)
Sonuc olarak 2 oyun arasinda daglar kadar fark var ve GT6 nin Forza dan tek ustun yani olsa olsa grafigi olur. Daha Forza 3 te cikan lastik esnemeleri vs eger GT6 a daha kotu haliyle yeni geliyorsa, bana daha birsey anlatamazsiniz.
Bu iki oyun arasindaki fark FIFA ile PES farki gibi. Fifa igrencti ve bir anda geldi gecti, daha gercekci cok daha iyi bir oyun olup cikiverdi. Forza da ayni sekilde geldi ve gecti. Artik cigir acamadiklari surece GT serisinin Forza nin onune gecemeyecegini dusunuyorum. Bu yuzden de gecen sefer yaptigim hatayi yapmayacagim yani gidip PS4 ve GT6 almayacagim.
yazımdan eğlence makara çıkarmaya hiç gerek yok inan. Biraz yabancı dilin varsa dediklerimi araştırıp okuyup öğrenebilirsin. Hadi benim düşüncelerim sana anlamsız geldi ama kendini bu işe adamış oyun web sayfaları, forumlar, editorler, yazarlar var. Birazcık onlardan kendine bilgi edin olur mu :)
hala da kendi bildiğim ayrı diyorsan o senin bileceğin bir iş. Forza fanlığı yaptığın çok açık ortada. Olabilir tabi herkes birşeyin fanı olabilir. Ama bu konu gt6 için açılmış bir konu. forza için ve xbox için de ayrı ayrı konular var biliyorsun. Oralar senin düşüncene daha yatkın, burda boşa yoruluyorsun kısacası :)
Lütfen konuyu baltalamayalım arkadaşlar , forumda fazlasıyla eğlence konuları var.
ankara da ps3 kıracak bir tanıdığı olan işini iyi yapan biri var mı ? bilgilendirirseniz çok makbule geçer.
yıllardır burayı kullanırım hiç bir sorun da yaşamadım. makinaları burdan alırım, oyunları burdan alırım. ps ve xbox için hemen hemen herkesin tercih yeri.
makinayı downgrade yapmayacaksan 30 liraydı en son fw işlemi. downgrade olacaksa 100 lira civarında ücretleri var. pazarlıkla biraz daha indirim alabilirsin.
Xbox 360 | PS3 | Psp fiyatları | PS4 | Özellikleri |Oyunları, aksesuarları, ankara, türkiye,tamiri
Istanbulda Bakırköy de yapiyorlar tum ps3 culer bilir hatta ama ank.da bilmiyorum
kardeşim downgrade nedir hiç bilmiyorum inan. ben 2-3 senedir gt5 için kırdırmadım güncellemeleri alabilmek için falan ama artık ps4 çıktı falan nasılsa alıcaz bi konsol ilerde. madem öyle bunu kırdırayım dedim. maksadım sorunsuz çalışan ve birçok oyunu yükletebileceğim bir yer. bu linkteki yer dediğim gibi bir yer mi ?