"Evet hızlı arabamız olmayabilir ancak biz de arazide hızlıyız kardeşimmmm :D" diyenler bu başlık altında toplansınlar :)
Hazır sezonu gelmişken haftasonları ara ara hafif arazi şartlarında araçlarımızı deneyelim derim. Hem temiz orman ve deniz havası alırız hem de araçlarımızı doya doya dener bol bol resim çeker haftasonu güzel bir aktivite yapmış oluruz. Ayrıca grup olursak batan kalan araçlara yardımcı olmamız daha da kolaylaşacaktır. Takım olarak daha güçlü ve daha korkusuzca araziye girebiliriz :)
Ben şimdiden bu haftasonu kendi çapımda yaptığım çok eğlenceli denemelerin videolarını ekliyorum. Eğer yeterli çoğunluğu yakalayabilirsek hep beraber toplu halde çıkar Riva ve Çekmeyköy ormanlarını Discovery tadında keşfederiz :) Hem araçlarımızı da denemiş kapasitelerini görmüş oluruz. Yeterli çoğunluk derken 3 araç olsak bile yeterlidir :D Fazlası olursa süper olur tabii :)
İşte haftasonundan kalma amatör off-road denemelerimiz ve çekimlerimiz. 4 adet yeni Kumho I'ZEN M+S yani Mud and Snow yani Çamur ve Kar lastiği aldım. Bu lastikleri almaya mecburdum çünkü 18 inç jantlarım var ve bu jantlara uygun AT tipi lastik yoktu. Aslında böyle iyi de oldu aksi takdirde jant değiştirmek zorunda kalacaktım. Lastiklerin gerçekten performansı çok iyiymiş. Çok beğendim.;
Bu videoda hernekadar videoda net olarak belli olmasa da oldukça dik bir rampadan çıkmayı deniyorum. Rampanın dikliğinden ziyade yoldaki sabun gibi kayan çamur ve kil baya bizi zorladı; Hyundai Santa Fe 2.2 CRDI Offroad Test - YouTube
Birazdan Subaru İmprezalar da dahildir diyecem ortalık karışacak :hehe:
14-11-2011, 14:55
mmustu
boşuna çırpınma kimse ilgilenmiyo senleee :D
14-11-2011, 14:58
BoraRS
Alıntı:
mmustu Nickli Üyeden Alıntı
boşuna çırpınma kimse ilgilenmiyo senleee :D
Sen şu 190E ni getirsene bakiim :D
14-11-2011, 15:01
ceco
lastiklerin bu iş için biraz zayıf gibi geldi bana:(
14-11-2011, 15:02
XoR
Alıntı:
BoraRS Nickli Üyeden Alıntı
Birazdan Subaru İmprezalar da dahildir diyecem ortalık karışacak :hehe:
Subaruyla değilde Terranoya lastik alırsam gideriz abi :)
14-11-2011, 15:02
aybarsdnr
son 1 senedir en büyük hayallerimden biri araziye çıkmak tabiki önce aracımı değiştirmem gerekiyor:) umarım gelenekleşen keyifli bir grup oluşturulur ve ben de imkan olursa araziye yönelik bir araç alıp katılabilirim..bambaşka bir keyif çünkü
14-11-2011, 15:04
ceco
Ben bu iş için 15 000tl butce ayırabılırım o praya varmı bu ısı yapabılcegım arac.
Dağdan semte ınmem allah carpsın :D
14-11-2011, 15:05
BoraRS
Alıntı:
ceco Nickli Üyeden Alıntı
lastiklerin bu iş için biraz zayıf gibi geldi bana:(
Lastikler aslında hafif arazi şartları için fena sayılmaz. Mud & Snow diye geçiyor. Asıl ağırlıklı kar ve buz için ideal bir lastik ama ben Mud yazdığı için çamurda da denemek istedim. Fena da sayılmaz. Yanıma birkaç araç daha gelir ise daha zor şartlarda deneyebiliriz :) Çok keyifli olacağına eminim. Arada bir de hızlıca mangal yakar sucuk da yeriz :)
Alıntı:
XoR Nickli Üyeden Alıntı
Subaruyla değilde Terranoya lastik alırsam gideriz abi :)
Boşver lastiği kap aleti gel. Ben seni çekerim :D
14-11-2011, 15:07
Yogi
Alıntı:
Ben bu iş için 15 000tl butce ayırabılırım o praya varmı bu ısı yapabılcegım arac.
Dağdan semte ınmem allah carpsın :D
suzuki jimny olabilir
14-11-2011, 15:09
Renç
ohh Güzel eğlence olmuş.
çamur lastikleri kumda sıkıntı :D
14-11-2011, 15:09
XoR
Alıntı:
BoraRS Nickli Üyeden Alıntı
Lastikler aslında hafif arazi şartları için fena sayılmaz. Mud & Snow diye geçiyor. Asıl ağırlıklı kar ve buz için ideal bir lastik ama ben Mud yazdığı için çamurda da denemek istedim. Fena da sayılmaz. Yanıma birkaç araç daha gelir ise daha zor şartlarda deneyebiliriz :) Çok keyifli olacağına eminim. Arada bir de hızlıca mangal yakar sucuk da yeriz :)
Boşver lastiği kap aleti gel. Ben seni çekerim :D
Yok abi lastik olmadan hikaye olurum bütün gün benimle uğraşırsın :D yazın çatalcada sahilde kuma battım iş makinası çekebildi ancak :D
14-11-2011, 15:10
Göki,ZD
alt devirde basılıyormu bu araçlarda :D
14-11-2011, 15:10
BoraRS
Alıntı:
ortqma baksana yaa hastayımmm. ama ben yanımdan kangalımı eksık etmem :)
14-11-2011, 15:14
XoR
Çıkma jant lastik bulmak lazım h.sonları için. Normal günlerde bunlarla şehirde gezilmez :D
2.7 Tdi alayınıza gider :D
14-11-2011, 15:14
BoraRS
Eğer yanımda 3-4 tane daha arazi aracı olsun ekip olalım yani, o zaman ben de girerim bu çamura :) Batsam da sorun değil. Kastırır çekeriz. Ama benim düşüncem bu kadar da fazla zorlamadan hafif arazi şartlarında keyif yapmak ve araçları test etmek.
Ama dediğim gibi her türlü giderrr :D
14-11-2011, 15:16
ceco
ben illa bokunu çıkarcam ya aldıgım gün denize girerimm :D görmemişin 4*4 ühesabı :D:D:D
14-11-2011, 15:17
ceco
Alıntı:
XoR Nickli Üyeden Alıntı
Çıkma jant lastik bulmak lazım h.sonları için. Normal günlerde bunlarla şehirde gezilmez :D
2.7 Tdi alayınıza gider :D
kanka gazlama araclarımızı hergun cvıkarıyomuyuz sankı onlarda yatıyo bı hafta ıkı hafta bunlarda yatsın hem bunlar karlı yıkama pasta cıla derdınde yok :D