Ses sistemim ve yapmak istedikleirm
Arkadaşlar merhaba,
Aracım 2011 Peugeot 206+
Önlerde fabrika çıkışı 165mmlik hoparlör vardı. İlk önce onları pioneer tek yollu ile değiştirdim. Arkaya MDF pandizot kesitirip Üzerine Pioneer 400w iki yollu oval koydurdum. Ovaller ayrı bir hat ile teypten besleniyor.
Arka kapılarımda orjinal hat kapı direğine kadar geliyor ama kapı içine getirmemişler. Nasıl bir iştir anlamadım.
Aracımın iç yapısı ve kapıları 206 ile aynı.
Ana ünitem : Pioneer DEH9350SD
Ön mid : Kicker DS650.2
Arka Coax : Pioneer TS6973E Oval(teypten besleniyor)
Anfi : Xetec xi-172.5
Bass : JBL GT5-12
Alt yapı : Hama 360 kit + 2 adet RCA
Ön deki kickerlar güzel bass vuruyor ve tizleride baya iyi. Yalnız tam bir performans alaamdım. Biraz daha iyi bir seviyye geçmek istiyorum.
Kicker KS 650.2
Infinity 6530
JBL GTO6508C
Hertz ESK 165
Bütcemi zorlasa da alabileceğim parçalar. Tizi ve bassı DS den daha güzel verebilecek olan hangisi?
Arka kapıya tesisatı çektirip oraya da satamazsam kicker DS leri koymayı düşünüyorum ama arka kapılar 13cm lik oraları açma imkanı var mı ? 206 araçların arkaya 16cm uyduran arkadaş oldu mu ?
Arkaya 16cm koyamazsam 13cm komponent koymak ne kadar işe yarar? Arkaya komponent koyup pandizotu iptal etsek nasıl olur ?
Bir de şunu anladım; ses sistemi güçlendiriliyorsa yalıtım şart. Çünkü araba davul gibi oluyor hiç hoş değil. Ankara içinde uygun fiyata ses yalıtı yapabileceğimiz neresi vardır bilen var mı ?