-
Saab rüyası sona erdi!
http://im.haberturk.com/2012/02/28/7...jpg?1330420037
Türk yatırım şirketi Brightwell Holding'in İsveç otomotiv firması SAAB'ı almak için verdiği teklifi geri çektiği bildirildi.
Türk şirketinin teklifini geri çekmesine gerekçe olarak, SAAB'ın teknoloji lisansını elinde bulunduran ABD'li GM ile işbirliği yapmak istememesi gösterildi.
Enerji ve teknoloji alanında yatırımları bulunan Türk şirketinin sözcücü Zamier Ahmed, İsveç ekonomi gazetesi Di.se'ye yaptığı açıklamada, son dakikaya kadar her şeyin olumlu gittiğini ancak son anda GM tarafından değişiklik yapılmak istendiği ve bu gelişmeyi uluslararası üne sahip bir firmaya yakıştıramadıklarını, hayal kırıklığı yaşadıklarını söyledi.
Ahmed son anda yaşanan bu gelişmelerden dolayı tekliflerini geri çektiklerini açıkladı.
Türk şirketinin teklifini geri çekmesinden sonra SAAB'ı almak isteyen Çinli bir firmanın teklifinin görüşüldüğü bildirildi.
AA
-
bildiğim kadarıyla o çinli firma aldı saab'ı...
-
Ben zaten ihtimal bile vermiyordum türkiyenin alacağina
-
Efsane aracti Saab hala da oyle gozumde
-
Benim de bildiğim çinliler aldı.Üzülmedim değil..
-
adamlar zorluk cıkartmıslarr .. turkıyeye cınlı aldıysa kotu olmus yaa .. adamların sanayısı zaten harıka derece gelıskınn ..
-
çinlilere sağlam bi marka lazımdı iyi oldu saabı aldıkları alamadığımıza üzüldüm ama ztn biraz hayaldi saab bizim için trye accent gibi toros gibi şahin gibi halkın kullanımına uygun araç üretmek lazım saabdan toros üretmek mantıklı olmazdı
-
Saab cinlilere gitti firma adini unuttum volvo yu da baya once ghili almisti.
-
Saab > 9-3 > 2.0 Vector candır. :)
Çinliler kaliteyi düşürmeseler bari :)
-
GM tüm teknik desteğini, motorlarını, teknolojisini çekti Saab'tan. Kuru bir marka kaldı sadece. Üstelik öyle bir marka ki son haliyle ne güncel bir modeli var, ne de kendine ait bir motoru. GM desteği sürseydi Alphan Manas'ın bu girişimi mantıklı olurdu. Ama şu haliyle çekilerek doğru olanı yapmışlar. Çinliye de zaten GM desteği değil SAAB markası lazımdı. Bu haliyle Saab zaten ancak onların işini görür.
-
Güzel günlerimiz geçmişti..
-
Hayırlısı olsun böyle daha iyi olmştr belki emin olun..
-
araçları güzeldi bence ama tutulmuodu işte
-
Sanmıyorum ki sorun buydu nedense..