gümrükte ne oldu? açıklamalı örnek. taze...
eveeeeeet. açıklıyorum bana geçirdikleri rakamı:
(ürün 60 yüro, posta 20 yürodur)
konşimento denen zımbırtının üzerinde
CUSTOMS VALUE: 80,9 EURO
yazdığı için, 75 yüğro üzerinde olduğu için gümrüğe takıldım.
sonuç olarak bilmemne kanunun bilmem ne saysısına göre mng fedex bana şunu mail attı:
"Gümrükleme masrafları: ( Muayene sonucu ilgili memurca eşyanın kıymeti yeniden değerlendirilebilir ve maktu vergi miktarı değişebilir ) :
Terminal hizmet bedeli : 50 TL
Ardiye bedeli : 55 TL
Maktu vergi : %20 ( Eşyanın yurt dışından beyan edilen gerçek kıymeti baz alınacaktır ancak gümrük müdürlüğünce tesbit edilen değerle daha yüksek şekilde revize edilebilir. Gönderi Avrupa Birliği ülkelerinden geliyor ise oran %18 olarak uygulanacaktır. ) 32 TL
Toplam : 137 TL "
yani bunu ödemezsem daha falzasını ödemek zorunda kalacağım. gümrükle şaka olmaz.
sonuç olarak gönderenin yazdığı ÇOK ÖNEMLİDİR.
eğer ki gönderen customs value üzerindeki carriage valueyi doldursaydı 22 yüroluk kısım customstan düşeceği için 60 yüro olacaktı customs. o da direk geçecekti. 75 yürodan düşük olduğu için.
aşağıdaki kısım...
ayrıca şöyle birşey var ki, size kensinlikle herhangi bir devletin imzaladığı kağıt vermiyorlar. bu parayı neden ödediğinizi sadece mng istediği için mi bilemiyorsunuz.
bana bir evrak verin dedim imzalı o da yok.
şu an çok sinirliyim. ama geçer herlade 1 saate...
http://img198.imageshack.us/img198/1890/gumruk.jpg
Uploaded with ImageShack.us
mailin tamamı şöyledir:
28.01.2010 tarih ve 27476 numaralı resmi gazetede yayımlanan ; Gümrük Genel Tebliği , Posta ve Hızlı Kargo Taşımacılığı , Seri No: 1 gereği yetki kapsamında beyan verilmesi maddesinden hareketle kıymeti 1500 EUR ve 30 KG altında olup Türkiye’de bir gerçek kişi adına gelen şahsi kullanıma mahsus gönderilerin (ithalatı yasak, kısıtlamalı, izne tabi olanlar hariç ) gümrük işlemleri alıcılardan ayrıca bir vekaletname istenmeksizin tarafımızca ETGB sistemi ile yapılacak olup, tarafınızca aşağıda detayları verilen masrafların yetkili gümrük müşavirimiz olan Özdemir Gümrük Müşavirliğinin banka hesabına transferinin sağlanması durumunda işlemleriniz sonuçlandırılarak gönderinizin adresinize teslimatı sağlanacaktır.
Malzemenizin yurt dışından beyan edilen kıymetine göre tahmini hesaplanan gümrük çekim masrafı aşağıdaki gibidir. Malzemeniz yetkili muayene memuru tarafından kontrol edilmiştir. Ekte bulunan ETGB iş emri formunu mutlaka imzalı şekilde havale dekontunuz ile birlikte bize mail veya faks yolu ile iletmeniz gerekmektedir. Aşağıda bildirilen masraflar için ödeme havalesi aynı gün içinde yapılacak ise değişmeyecektir , daha sonra yapılacak havaleden önce olması muhtemel kur farkı nedeni ile lütfen bizim ile irtibata geçiniz.
Gümrükleme masrafları: ( Muayene sonucu ilgili memurca eşyanın kıymeti yeniden değerlendirilebilir ve maktu vergi miktarı değişebilir ) :
Terminal hizmet bedeli : 50 TL
Ardiye bedeli : 55 TL
Maktu vergi : %20 ( Eşyanın yurt dışından beyan edilen gerçek kıymeti baz alınacaktır ancak gümrük müdürlüğünce tesbit edilen değerle daha yüksek şekilde revize edilebilir. Gönderi Avrupa Birliği ülkelerinden geliyor ise oran %18 olarak uygulanacaktır. ) 32 TL
Toplam : 137 TL
Masrafların yatırılacağı banka hesabı :......