Özel okulların hepsindemi hazırlık zorunlu Türkçe bölüm okusak bile hazırlık okuyoruz hangi Ünilerde hazırlık zorunlulugu yok ? teşekkürler
Printable View
Özel okulların hepsindemi hazırlık zorunlu Türkçe bölüm okusak bile hazırlık okuyoruz hangi Ünilerde hazırlık zorunlulugu yok ? teşekkürler
Bildigim kadarıyla kültür unv.de bazı bölümlerde hazırlık yok.
Özel ünileri bilmem ama devlet üniverstelerinde hazırlık işleri bölümlere göre değişiyor üni ile alakalı değil yani örneğin inşaat müh 1.ögretimde hazırlık varken 2.ögretimde olmayabilir ,yani bölümle alakalı bölümün içeriğine bakmalısın.Benden sana tavsiye eğer inglizcen yoksa kesinlikle git zaman kaybı olarak görme o 1 seneyi hep akıl karıştırıyorlar çevredekiler yok zaman kaybı fln diye hemde eğlenceli oluyor okumuş biri olarak söylüyorum.
Hazırlık İngilizce eğitim veren tüm üniversitelerde sınavdan geçemezsen zorunlu . Özel ünilerin çoğu ( olmayan görmedim henüz ) ingilizce eğitim veriyor bölümüne göre . İstediğin bölüm ingilizce eğitim veriyorsa sınavdan geçemediysen ingilizce zorunlu . :)
doğuş üniversitesinde türkçe bölümlerde hazırlık bulunmuyor...
Nereye kadar kaçacaksın ingilizceden? Git oku hazırlığı da işte.
sıkıntım okumamakla değil okuyorum su an zaten seneye üni değiştirmek için arastırıyorum ...
benim kendi okulumda ing bölüm seçmediğin takdirde hazırlık okumuyorsun. (fatih üni)
şuan ingilizce okuyorsan zaten gittiğin okulda seni flat sınavına sokacaklar, onu geçersin hazırlık okumazsın