Arkadaşlar Astra J kasadaki 115PSlik ve Focus MKII facelift'teki 115PSlik atmosferik benzinli motorların LPG kitine uyumları nasıl? Genelde hangi marka kiti kullandınız?
sevgi ve selamlar...
Printable View
Arkadaşlar Astra J kasadaki 115PSlik ve Focus MKII facelift'teki 115PSlik atmosferik benzinli motorların LPG kitine uyumları nasıl? Genelde hangi marka kiti kullandınız?
sevgi ve selamlar...
Focus LPG'de daha randumanlı sanırım , opelllerin güncel 1.6ları subap sorunu yaratıyor diye duydum çok kez.
bir rent a carcı arkadaşımda var lpg li focus 115 lik şu ana kadar hiç bir sorun çıkartmadı diye biliyorum...
focusta sıkıntı yok. Astra j yede takılıyor fakat arıza ışığı yakıyor. Ankara da mocan otogaz astra j lere arıza ışığı yaktırmadan takıyordu. Arıza ışığı yaktıran sorunu bulmuşlar sanırım.Hatta en son patent almak için başvurmuşlardı bildiğim kadarıyla. Arayıp bilgi alabilirsiniz.
astra j ve insignia lara gaz takılamıyor diye biliyorum magnezyum subaplardan dolayı
115 lik focusa brc taktırmıştık yetkili serviste ş.içi benzin dahil 25krş yakıyor
astralarda subap sorunu yarattıgını okumuştum. forumda konusu da vardı sanırım
Makyajlı MK2 Focus'un 115'lik motoru LPG için çok uygun..
astra turbo motorlarda mı sübap sorunu var yoksa bütün benzinli motorlarda bu sorun yaşanıyor mu?
astra j de düz pancar 1.6 motorda biz mtm taktık ayar tutmadı söktük attık abi bilgin olsun
en iyisi landirenzo
mk2 focus bakalım biz o zaman. LPG düzen tutmazsa iş kötü :(
eğer astra larda da magnezyum alaşımlı supap kullanıldı ise insignia lar gibi onlarda da lpg nin yaydığı ısının fazla olmasından dolayı deformasyon olacaktır. fakat ona da uygun supaplar önümüzdeki günlerde opel garage a gelmiş olacak. şimdiden sıraya girenler var zaten. supap değişimi ile lpg ye uyumluluk sağlanmış olur. onu çok dert etmeyin.
bu arada eğer direkt enjeksiyon yoksa düzen tutmama olmaz sanırım. yapılacak işlem belli. afr ye göre bir mapping yapmak. bunun için de quattro garage bekir ve gurcell sizlere ellerinden gelen yardımı yapar.
bence donanıma bir göz atın :) arıza ışığı yakıyor araç yakıt la alakalı. Ankara da da bunu çözen var. Arayın bilgi alın.ayrıca düzgün ayar yapılırsa hiç birşey olmaz.piyasada birsürü mazda var sorunsuz.bi sürüde subap yakan.olay ayarda bitiyor.
YENİ OPEL ASTRA J 2011 - BRC LPG DÖNÜŞÜMÜ
burada bayağı tartışılmış.. sayın o.b.k nın da değerli yorumları bulunmakta .. inceleminizi tavsiye ediyorum