-
hava filtresi hakkında
arkdasalr oncelıkle acık hava fıltresı nedır kutu ıcı fıltre nedır kit olarak daha mı ıyıdır bır fıkrım yok :) aracım corsa d 1.4 benzinli bunlara fıltre takılıyor mu duydugum kadarıyla akısmetre dıye bırsey varmıs ve takarsak bu bozuluyormus bılgılndırrsenız sevınırım .. şimdiden teskkurler...
-
Açık, spor, vs. vs. filtreler aracın daha temiz ve soğuk havanın ( Soğuk havanın uyguladıgı basınç her zaman fazladır ) silindirlere ulaştırmayı kolaylaştırır.
Net üzerinden marka araştırması yapabilirsiniz. Uyumlu olduğu marka mutlaka vardır..
Filtreyi kit olarak alırsanız daha iyi olur. Lakin diyer uydurma filtrelerde sorun yaşan arkadaşlarım olmuştu. Ben şahsen o riske girmedim ve kit olarak kullanıyorum
Akışmetre ile ilgili olarak. Hava akışmetresi çok hassas bir parçadır. Diyer filtrelere göre daha sık temizlik isteyebilir. Akışmetre için uyumlu filtreler mutlaka vardır.
-
teskkur edıyorum bılgıler ıcın arkdaslar yok mu baska yardım edıcek olan kendı aracında kullanan vs.
-
biraz araştırırsanız milyon tane kaynak bulursunuz bu konuda...
-
Bir bilgidr ben vereyim. o2 sensoru , hava akismetre gibi parçalari izo propil alkol(IPA) ile temizleyin :)
-
arastırdık zaten bulamadık ıste kullanan vardır ıllakı dıye fıkrını merk ettım :)
-
Ben de akışmetresi olan araçlarda yağsız filtrelerin kullanılması gerekiyor diye biliyorum.
Yani Aem gibi... HKS'nin yeşil renkli filtreleri gibi... Ama normal filtreye göre daha çok sıklıkla temizlenmeli.