-
OPEL MANTA B Turbo uygulaması için
-
çok güzel bir araç öncelikle. turbo da zevkli olacaktır. tavsiyem techopel selim ile uygulamanız. opel üzerine istanbul'da gördüğün en iyi ustadır kendisi. kesin kendisi de sevinir bu aracı görünce.
turbo ise garret in gt18 de olabilir gt20 de veya kkk nın k16 gayet makul. k03 diyeceğim ama büyük gelir mi bilmem.
kazasız belasız ve zevkle kullanın. nadir araçlardan...
-
Alıntı:
Chatin Nickli Üyeden Alıntı
çok güzel bir araç öncelikle. turbo da zevkli olacaktır. tavsiyem techopel selami ile uygulamanız. opel üzerine istanbul'da gördüğün en iyi ustadır kendisi. kesin kendisi de sevinir bu aracı görünce.
tavsiyeniz için teşekkürler.
turbo uygulaması ile aracın hızlanması daha iyi olabilir.
resimde görüldügü üzere lpg sistemi bulunuyor.
turbo uygulamasından sonra lpg iptal edilecektir.
aracın motoru 1600 cc fakat 1900 cc motor ile aynı motor sadece
silindir çapları farklı.
Not: Bu aracın ilk sahibiyiz.
-
c20let üstüne ufak bi turbo :) binmekten sıkılır adam :D
-
sonradan eklemişsiniz ki eğer swap yapabilirseniz c de olur z de... c biraz daha eski bir motor tabii. z yi de tercih edebilirsiniz. daha güncel bir motor olduğu için daha rahat parça bulursunuz derim. z20let yaparsanız mesela gt28 i gömün gitsin. gayet zevkli olur.
-
motor degişimi baya zahmetli iş. ilk etapta mevcut motora turbo uygulaması yaptırmak istiyorum. verimli olursa motor degişmeye gerek kalmaz :)
-
Alıntı:
Turbo1 Nickli Üyeden Alıntı
motor degişimi baya zahmetli iş. ilk etapta mevcut motora turbo uygulaması yaptırmak istiyorum. verimli olursa motor degişmeye gerek kalmaz :)
tabii ki hocam hem zor hem de dediğiniz gibi sıkıntılı. iş sadece motoru vince koyup yerleştirmekle bitmiyor. tesisatı var kulağı var şanzımanı var. var oğlu var...
aslında atmosferik olarak da çıtırdan yüklemeler zevk verebilir. hatta oldu ki swap ı kafaya taktınız c20xe bile süper olur. ondan c20let e geçmek de kolay z20let e de...
-
Alıntı:
Chatin Nickli Üyeden Alıntı
tabii ki hocam hem zor hem de dediğiniz gibi sıkıntılı. iş sadece motoru vince koyup yerleştirmekle bitmiyor. tesisatı var kulağı var şanzımanı var. var oğlu var...
aslında atmosferik olarak da çıtırdan yüklemeler zevk verebilir. hatta oldu ki swap ı kafaya taktınız c20xe bile süper olur. ondan c20let e geçmek de kolay z20let e de...
aynen öyle.
turbo işinden sonra bu motor işine daha sonra bakmak en mantıklısı:icon_tup:
-
manta ile 200 hp üzerine çıkacaksan ve agresif bir sürüş stilin varsa bence çok riske girersin.ama inanılmaz eğlenceli olur.
edit..mutlaka kilitli diff kullanın imkan varsa
-
200 hp bence çok fazla 150 hp dolayı güç yeterli olur
Agresif sürüşü bu araca yapmam.
Bu ara imkanlarım turbo ile sınırlı
-
td04 en yaygın bulunan ucuz ve sorunsuz bir turbodur bilginize...
-
Güven bey, aracınız çok şık. Maşallah Oem halinden neredeyse hiçbirşey kaybetmemiş. Bence bu tip otomobillerin böyle kalanları çok değerli.
Araçları güçlendirmek çok kolaydır,
İyi bir süspansiyon seti ile büyük bir turbo hemen hemen aynı paralar...
Bunun burçları,gereken yerlere gergileri ve en önemlisi frenleri de ehemmiyetlidir.
Buna bağlı olarak...
Aracınızın altı nasıl?
Oem süspansiyon, yorgun helezonlar ve mevcut frenler ile yaklaşık 200Nm olan c20xe takıp gaza bastığınızda fırlatılmış bir tuğlada farkı kalmaz bu araçların.
-
turbo veya c20xe+turbo yerine sadece c20xe swaplamak size yeterde artar diye düşünüyorum.
-
arkadaşlar önerilerinizi dikkate alıyorum.
-
c20let koy devam et bu motorla uğraşana kadar c20let daha sorunsuz ve önü açık bir motor olur :)
-
Çetin Selami kim la,
sabah sabah kahkaha attırdın bana :D:D:D
Ama güzel oldu, artık bende Selami diyeyim, daha güzel isim :D:D:D:D
Araç çok güzel maşallah,
fakat bu araca turbo uygulamak ciddi zaman, emek ve para isteyecektir,
şasesi, freni, yürüyeni...
hedeflediğiniz güç ne bilmiyorum ama C20XE önerisi bence daha mantıklı gibi...
c20xe yi koyar biraz zevk alır, arkasından tecrübelerinizle birlikte turboya geçişiniz için alt yapınız kısmen hazır olduğundan karar vermenize daha kolay yardımcı olur...
170-180hp lik bir C20XE de çok tat verecektir bence...
-
c20let veya c20xe motor alıp bakımı yapılıp benim araca uygulanması baya zamanımızı alır.
birde bu motorları alıp uygulamak ciddi para harcamaya bakar.
benim şuanki durumum sadece turbo uygulamasına yetebilir.
çok ciddi güç artışı beklentisi içinde degilim, turboyu yüksek basınçta degilde orta basınçlarda kullanma tarafıyım. hissedilir bi güç artışı benim beklentimi karşılar ,
diyelim araç 100 hp bana 140 - 150 hp arasında güç versin yeterli olur.
selim usta ile haberleşip araca turbo uygulanması konusunda bilgi alayım.
turbo harici başka güç artışı saglayan uygulamalar da olabilir, turbocharger gibi
edit: imla
-
Hocam Selami değil,
Selim...
kendisi ile bir görüş tabiki, ne diyecek bakalım bende merak ettim :D
-
imkanım olsa aracıma komple şase güçlendirmesi yaptırıp
v8 motor koyardım
bu videodaki manta v8 araç gibi. ciddi paralar harcanmış bunlara
http://www.youtube.com/watch?v=OnOh9XiVqXk
http://www.youtube.com/watch?v=KI2dQ...eature=related
.