yavuz364 Nickli Üyeden Alıntı
evet böyle bi projem var hatta dün termodinamik hesaplarını yaptım ve güzel birşey çıkıcak gibi :) söylediğin şeyleri biliyorm (makine mühendisi) ama tamamını kendim üreticem, az çok imkanım var. teşekkürler
evet akü dolduğunda devre dışı kalıyor tabii ki ama ne zaman dolacağı belli olmaz ve bilsem de dediğin gibi ekstra düğme koymam gerekir, bunun yerin hazır, çok daha güvenli, birde bu sistemler üst seviye performans arabalarında aracın beyninden otomatik olarak yapılıyor, ama normal arabalarda yok, bu da demek oluyor ki işe yarayacak bir sistem, ayrıca 3-5 beygir bence küçümsenmemeli, 3-5 beygir bi yerden 3-5 beygir bi yerden, sonra bi bakmışın fazladan 10 beygirin var :) ;)
zaten ben hepsinin hesaplarını yaptım, birde çok büyük alternatör koymam gerekmiyo hatta normal bir alternatör ile bile yeterli oluyor ancak benim alternatör büyütme nedenim arabanın çekişi için de elektrik motorları kullanmak (ilk etapta değil tabii ki ama proje aşamasında) hibrit arabaları biraz incelerseniz bu şekilde yapılan birçok araba var amerikada, adamlar conversion kit leri satıyorlar bu şekilde..
birde alternatörü devreden çıkartmak bir düğme koyma ile olabilecek birşey değil, 80 amperler, 120 amperler çok yüksek rakamlar, düğme bunları kontrol edemez, yani bu devre o kadarda basit bir devre değil..