Wv polo 1.4TDI 2006-2008 arası modelleri ve 2010 model kia rio 1.5CRDi trend modelleri arasında kaldım fiyat olarak birbirlerine yakınlar siz olsanız neye göre hangisini seçerdiniz :soru:
Printable View
Wv polo 1.4TDI 2006-2008 arası modelleri ve 2010 model kia rio 1.5CRDi trend modelleri arasında kaldım fiyat olarak birbirlerine yakınlar siz olsanız neye göre hangisini seçerdiniz :soru:
Kişisel fikrim polo kesinlikle
Marka takıntım yok, eskiden Hyundai kullanıyordum ancak Kia Rio'nun tipine bir türlü ısınamadım. Ben olsam ben de Polo alırdım.
Rio şuana kadar kullandığım, kullanımı en güzel araçların içinde :) ilkten bende ısınamadım ama şuan çok hoşuma gidiyor rio diyorum...
Evet 2010 i 30 var o bile konfor olarak süspansiyon olarak benim isteklerimi karşılamıyor rio oyüzden degil. Ve rampalarda 3 4 kişi var iken yıgılıyor i 30 1.6 90 hp 4 silindir wolksvagen polo 1.4 tdı 75 hp ve 3 silindir ramba gördükçe araç çok daha iyi yol alabiliyor buda benim için önemli olan şeyler oyüzden tercihim herzaman wolksvagen grubu
kia yı sürmedim binmedim ama yeni kasaları yolda çok albenili duruyor dikkat çekiyor.. genede polo derdim.. polo polodur satarsın saatinde gider.. eğer bu tip bir takıntın yoksa o zamanda bir rio ya bin derim sonra poloyu sür derim..
ikisi arasındaki farkı kendin karar ver derim. böyle forumlardan sormakla ne kadar verim alabilirsin tartışılır herkesin araba alırken amacı arzusu ve tercihi farklıdır o yüzden vericeği tavsiyede o yönde farklı olucakdır..
Kia daha donanımlı , daha hızlı , daha güzel ,,, ama era-rio ların yüksek km de turbo ile ilgili sıkıntı çıkardığını duymuştum(aynı blok ceratomda da 100ooo lerde ben gidiyorum diyordu turbo)
Polo daha az şey vadeder , motor daha gürültülüdür ama daha sağlamdır.
Şahsi fikrimdir.
Bu sınıfta her ikisini de tercih etmem. B segmentinde en hoşuma giden araba Alfa Mito. Hemen arkasından da Opel Corsa. Hem bu ikisinin 1.3 motorlarıyla vergi avantajları da var.
Fakat ille de Polo vs Rio diyorsan, kesinlikle Polo yu alırım. Sonuçta o bir VW. Türkiye'de ikinci eli sıfırından neredeyse daha pahalı olan cumhuriyet altını gibi marka. Her ne kadar Doğuş grubunu'nu Türkiye stratejisini beğenmesem de Polo zarar ettirmez, üzmez de. He Koreli'nin yeni tasarımı da fena değil özellikle yandan çok cici duruyor ama ruhu yok ayrıca Kore'liye kefil de olunmaz.
Dostum 2011 kia rio 1.5 dizel kulllandım 6 ay.İlk yapacagın sey lastik almak olmalı araç çünkü gerçekten hızlı.175/70/14 leri 195/60/14 ile değiştirmiştim sonucta gayet iyi olmuştu ama şunu bil kiada rio donanım ve frenler zayıf.
Şahsen poloda kullanırdım tercihimi
polo ve oynamalarla süper olur dediğim gibi kore malı araçlar ancak bizim gibi eski kurtların harcı bana şuan polo yada hyundai verseler tercihim hyundai olur
ama sana önerim polo
http://img716.imageshack.us/img716/5...3196230237.jpg
Kia rio gerçekten iyi yürüyen bir araç...Hb'si hoş gözüküyor gözüme...Polo tdi ler çok gürültülü çalışıyor ve daha eski modelli olacak muhtemelen...Ayrıca performans açısından baya bi geride kalır rioya kıyasla...Ben rioyu tercih ederim...
Bende poloyu tercih ederdim biri demişki rio larda turbo arıza çıkartıyormus o her araba için geçerli arabayı ilk çalıştırdıgımızda turbo iyi yağlanmıyor o yüzden çalıştırdıgımızda 2 dakika gaza basmadan beklemek lazım aynı şekil park ettiğimizdede ilk çalışma esnasında 2 dakıkadan sonra araç ısınana kadar 2000 dd üstüne çıkmamak lazımmıs vw özel servisine sormuştum eniştemin ford focusu turbo patlatmısmıydı neydı değiştirtti ondan sonra bende bir sorayım dedım
Beyler vw'nin yanında kianin esamesi okunmaz...!!!