Civic ek kasa 1.4lerin yakıt tüketimi +ları - leri kronik problemleri neler arkadaşlar sonra yol tutuşu gazlaması bilgiverirseniz sevinirim
Printable View
Civic ek kasa 1.4lerin yakıt tüketimi +ları - leri kronik problemleri neler arkadaşlar sonra yol tutuşu gazlaması bilgiverirseniz sevinirim
1,5 sene önce 97 model 1.4is vardı , baya bi temzi di yani ank. bilen bilir aracımı . yoltutuşu berbat, firenler iyi değildi gerci 97 vti nin bile frenleri iği degil , ne kadar yaktıgını hesaplamıştım ama şu anda unuttum ,ama 1.4 lere göre çok yaktıgını herklez bilir.
yanlız abi araba inanılmaz gidiyo ank. hipodromda 400m darg yapıyoduk 1.6ies, falan çok rahat geçiyo , 04-05 cıvıc leri falanda çok rahat geçiyo 2.0 mondeo az farkla geçmiştik videoları atarım olmazsa hız kadranında 220 kım/h yazıyo ank - ist. yolunda 210km/h gördüm 3.vites 150km/h onu hatırlıyorum :D
1-2 sene sürdüm ve hiç bi sorun çıkarmadı
sonuç olarak = o fiyata alınak en güzel arabalardan bitanesi
suan pıyasa sı pahalı dıe bılıyorum.. yakısının neredeyse 1.6 ies kadar oldgunu duydum...
bende 98 model 1.4 isvar sedan...frenleri 10 numara(abs var) yol tutuş süper..:) yakıt ise yaklaşık 100 km de 8 lt gibi... ben 1 le 60 raaht görüyorum 2 ile 90-100 3 ile 140-150:)
izmit körfezi araba orta basıklıkta iken 1.06 yaptım..(depo yarımdan fazla idi) şuanki basıklıkta ve daha az depo ile daha iyi bir derece illa olur...
tek eksiği 4 ten sonra gitmiyor:D bu arada arabam orjinal 58000 km de taş gibi:D
hiçbir problemi yok..:)
cenk-r araba yol tutmuo derken neye göre yol tutmuyo dedin?
focus a fln kıyasla yol tutuşu kötü ama o kdr da kötü deil yaw :)
ben standart sedan ın bile yol tutuşundan memnunum..:)
yakışı çok demişsin ama o kdr da çok değil sanırım kullanan arkadaşlarım memnunlar,gazlarsan her araba yakar.. frenleri de abs li olanını al arda ;)
tamam çok süper deil ama kötü de sayılmaz.. iyi bi lastik lazım sadece abs erken devreye girio yoksa...
1.4 civicten çekiyolar headers cart curt var.bilmiyorum tam olarak ne var ne yok.
benim arabada da olabildiğince ağırlık, body, LSD mekanizması vs. motorda sadece filtre var, 60bin bakımı gelip de 64bin de bakım yapmadan denedik ayrıca filtre de çook uzun senelerdir temizlenmemişti ;)
bahsettiğin gibi rahat rahat geçemiyor
http://www.youtube.com/watch?v=WMut-pd3ffE
üst viteste hacim farkı ortaya çıkıyor.. ne kadar standartları arasında bile 150 kg a yakın fark olsa da ;)
araçlar stock ikimiz de de sadece hava filitresi ögle ufak defek şeyler vardı ofisteyim eve gecince video yu koyarım bende
bu arada kızmayın ya ben sadece necizane fikirlerimi sögledim :D :D
bişey daha yanlış biliyosam lütfen düzeltin zaten 93 - 99 ek kasa civiclerin en büyük zaafların dan biriside iyi olmayan yol tutuşları degilmidir , yanlışmı biliyorum acaba
yani bu aracı almamı tavsiye ediyormusunuz
bu 1.4iS ler VTi'ı bile geçiyor zaman zaman :D :D
evet abs olsun 98 ve 98 modelinden üstlerde abs var
bilgi veren arkadaşlara çok teşekkürler.Şimdi bi sorunumuz daha var peki bunların üstüne vti üst kapağı takabilirmiyiz
işte bi onu bilmiyorum :D
takamazsın, VTi ile 1.4iS lerin motor kodları farklı... biri B, diğeri D kodlu...
ya bikere hacim farkı var olurmu biraz mantıklı düşün kapagın yanma odası büyük blogun hacmi küçük
evet pistonlar farklı
öyle düşünme dostum. CRV motoru B20 nin de hacmi büyük ama VTi a şak diye uyuyor. kapakların uyup uymaması piston çapı ve strok ile alakalı . eğer piston çapları aynı ise sorun olmaz... mesela eğer piston çapları aynı ise Si, iES ve LS-ES kapakları 1.4 iS e uyar...
ya aslında onuda biliyodumda aklıma gelmedi doru söliyosun ama benim eski 131 1300cc id ben 1600 blok buldum ama kapak yüzden olamıştı kapak farklı idi oyüzden yazdım