Hava filtresi camurluyken vakumlarsa? Daha once basina gelen?
Hava filtrem simota cai, asagidaydi, yeni temizleyip takmistim, fakat davlumbazimdaki yirtik sonucu filtrem camurlanmis.
Ondeki kendine ait izgarasindan baktigimda tertemiz gozukuyordu fakat tekere bakan kisim yani davlumbazin arkasi camur tutmus ve kurumus. Yerler islakken 3000 deviri gecmedim. Yerler kuruyunca 2. vites'te aracin gidisini gormek amaciyla denemelerim oldu, vtec actim, fakat sanki istahli hava alamadigini sezdim, aklima direk kurumus olan camurlar geldi, fakat cok gec olmustu.
Sanirim daha once yikamacida filtreyi basincli suyla icten oncelikli olmak uzere ve distan yikattigim icin gozenekleri genisleyip camuru tek tek ayiklayip tozu cekebilecegini tahmin ettim ve borulari soktumki borulara yapismis birsey yoktu, gaz kelebeginede baktim yapismis toz kir pislik yoktu fakat borulari birbirine gecirmeye yarayan aradaki esnek koruklu plastik aparata daha oncesinden motor yagi surmustum parmagimla yaydirip, biraz zor geciyordu borular. Yag surdugum yerler toz tutup kum halinde birikintiye sebep olmus 0,2 mm kalinliginda tahminen.
Konuyu uzattigim icin kusura bakmayin. Filtreyi tekrar yikatip temizletip hava tuttum ve davlumbazi degistirdim ama kafama cok takildi ve ilk defa bu sekilde bir deneyim yasiyorum. Suan cekisi filtre pis haline gore cok iyi, istahli gidiyor, devirlenmesi guzel.
* Plastik aparatin oturdugu borunun uzerindeki yagli kisima yapistigi kadar yanma odasinada gitmis midir?
* Gittiyse gomleklere yada segmana zarar vermis midir?
* Segmanlardan motor yagina toz olarak karisabilir mi? Aracin yag eksiltme gibi bir durumu yok, yag castrol edge 10/60.
* Emme manifolduna yada subaplara yapisip performans kaybina sebep olur mu?