Ayaz/Pitbull/Yuva arıyor/İstanbul
YUVALANDI
-
,Ayaz'ı hepiniz tanıyorsunuz..
Dogo&Pitbull mix,1 yaşında,erkek,insanlarla arası iyi,köpeklerle ise hepsiyle anlaşamıyor,şımarık,hareketli,enerjik bir hayvan.
Teşhis: Kişilik bozukluğu
Günlerdir,haftalardır hatta aylardır düşünüyoruz bir çözüm bulamadık.
Evde terasta duruyor aldığım günden beri (45 günlüktü) ergenlikten sonra havlama,kemirme,gürültü problemi baş gösterdi.
Çiftleşmek istiyordur dediler bir iki dişiye götürdük hırladı,saldırmak istedi.
En son pimapeni kapının kolu sökükken nasıl olduysa açıp eve girip ne bulduysa parçalayıp dağıtması,evdekilerin ''Yeter artık bu gidecek'' demesine sebep oldu...
Bugün Ataşehir'de bir veterinere götürdüm,pansiyonuna bırakmak için belki orada 1-2 ay benden ayrı kalınca sakinleşir bu hareketlerinden vazgeçer diye..Boxa koyduk kapağını yamulttu 5 dk durmadı içinde açtı.Kullanılmayan boş bir odaya koyduk tahta kapısını kemirmeye başladı açmak için.Veteriner tahtayı yer bu sefer o tahta bağırsağında sağlık problemine yol açar dedi.Bahçesi vardı,ben gündüz burdayım ama gece yokum klinikte,bahçedeki demirlerden atlamaya çalışır başı bir yere sıkışır onun vicdan azabını çekemem dedi ki haklı..
Bir eğitmen önerdi.Köpeği robota çevirirmiş.Temel itaat ve bodyguardlık...
Ciddi kişilik bozukluğu olduğundan 5 ayda ayrı kalsan düzelmez bu şımarıklığı dedi.Hatta ilerleyen yaşlarda daha büyük sıkıntı yaratabilirmiş,o yüzden eğitim şartmış.Eğitim ile kesinlikle robot gibi bir köpek olur o zaman zevkini çıkartırsınız dedi.
Eğitmeni telefondan aradık.1 yaşını doldurduğundan,3 ay eğitim alması gerekiyor ama ''sahibininde bu eğitimlere katılması mecburidir'' dedi.
Benim dükkanım var esnafım o yüzden zamanım eğitimlere katılmak için ne yazıkki yok..
Bu köpeğe bu halde bakmamda artık imkansız..
Çok üzülerekte olsa;
Maddi durumu yerinde,
Zamanı olan,
(Alacak kişinin bu eğitime yollaması şart,yoksa başka türlü bakması çok zor.)
Ya da müstakil bahçesi olan,havlamasından çevreden şikayet gelmeyecek,her türlü yaramazlığını çekecek müsait bir evi,bahçesi olan,köpek bakımından anlayan birine sahiplendirmek istiyorum.
Ücret kesinlikle istemiyorum,arada fotoğraf görmek istiyorum.
Haber almak istiyorum.
Buradan özel mesajla ben Mesut yada kız arkadaşım Merve sizin sorularınıza dönecektir,hangimiz online olursak.
Teşekkürler.
İstanbul/Avrupa Yakası
http://g1301.hizliresim.com/15/y/jk9t1.jpg
http://g1301.hizliresim.com/15/y/jk9uv.jpg