Şu an Antep Zirve Üniversitesinde hazırlık okuyorum vakıf üniversitesi... Seneye başka bi vakıf üniversitesine geçmek istiyorum ancak hazırlıktan sonra geçiş yapabiliyormuyum ? Torpil vs. işleri dönüyor mu bu olayda bilgisi olan var mı ?
Printable View
Şu an Antep Zirve Üniversitesinde hazırlık okuyorum vakıf üniversitesi... Seneye başka bi vakıf üniversitesine geçmek istiyorum ancak hazırlıktan sonra geçiş yapabiliyormuyum ? Torpil vs. işleri dönüyor mu bu olayda bilgisi olan var mı ?
torpille alakası yok geçiş yapabılıyorsun fakat bursun varsa bursun siliniyor bende geçiş yapıcaktım bursumu sılıyolar dıye gecemedım.
Yatay geçiş yapıcaksın. Ama 5inci döneme kadar geçiş oluyor diye biliyorum. Vakıftan vakıfa kolaylıkla geçersin.
yatay geçişte devlette torpil işler
vakıfta farketmez para konşuru herturlu geçersin yani :D
bende seneye eski universiteme geçeyi düşünüyorum burdaki bursumdan fazlasını verirlerse eğer :)
Puana bakilmiyor mu peki bu yatay gecislerde ?
Bir de vakiftan vakifa gecerken farkli bolume gecebiliyormuyuz ?
Geçiş yapmak için yani burada bölümümün ilk senesini okumama gerek yok ?
bakılıyor tabi ama okul kabul ediyor seni yani ordaki herşeye okul karar verdiği için torpil aşırı geçerli
yani kimlerin nerelere geçtiğine şait olduktan sonra puan falan hikaye diyorum ben :D
farklı bir bolume geçilebilir ama ders uyumluluğu gerekiyor
yani her bolumden her bolume geçiş yapamazsın sadece bazı bolumlere
Torpil nasıl işliyor o kısmı anlamadım ben?
Senın denklıgın varsa ve okul puanın ıle ortalaman tutuyorsa buna okul ne şekilde karışabilirki zaten onlar karar vermiyorki ösymden geliyor ellerine liste sıralama halinde.
Şunu dersen olabilir, genelde devlet üniversitelerinde çoğu bölümde ya kontenjan olmaz ya 1-2 tane olur. Ben yatay geçiş yaptığımda Türkiye genelinde girdiğim bölüme 1 örgün 1 ikinci öğretim alınıyordu. Ben istememe rağmen araştırma görevlisi vakıfta okudugum bölümün daha geçerli oldugunu ve orada kalmamın bana daha yararı olacağını söyledi. Bende İzmire geldiğimde görüşmek istediğimi söyledim ve ardından ders denkliklerinde sıkıntı çıkarttılar 3üncü sınıfta geçmiş olmama rağmen 42 dersten geçtikten sonra mezun olabileceğimi ve en az 1 yıl kaybım olacağını söylediler. İnad ettim risk benim dedim ve dediklerinin aksine kayıpsız bitirdim :) (Tabi birde bana sor, bir dönemde ortalama 12 ders alarak ve yaz okulu ile) . Torpil ancak bu şekilde olabilir, başka türlü pek imkanı yok.
@ B.KAYA : Mevzuatı tekrar gözden gecır ben gecerken o sekıldeydı yada 6.dönemde olabılır bılemıyorum. Yanı 2 donem 1 yıl ıste 3 yılın bası son donemdı gecıs ıcın sanırım 5. dönem yani.
İzmir Yaşar,Ekonomi İstanbul Beykent,Maltepe ile görüştüm bölüme geçip bölümün 1. senesini burada okumam gerekiyormuş. :/
yarı donemde gecıs yapabılıyosun donem bası ve sonunda degıl
yatay geçişin yok ile bir ilgisi yok
sadece kuralları yok belirliyor
onun dışıdna herşey oğrenci ile üniversite arasında :D
ayrıca belirtmeyi unuttum hazırlık okuduğunu soylemişttin
hazırlığı bıtırdıkten sonra 1 sene okuman gerekli hazırlık sayılmıyor hemen geçiş yapamassın malesef
Onur direk dediğim gibi bizzat yasadıklarımı anlattım ben sna.
Öyle tanıdık es dost alamazlar alınsa zaten benım iş yaştı egeye gırdım 1 kontenjana.
Kontenjanı dert etme cok rahat gecersın vakıftan devlete gecıs zordur vakıftan vakıfa gecıs kolaydır.
Özellıkle ızmır ıcın konusmak gerekırse yasardanda onlısans mezunu olarak hem yasara hemde ekonomıye not ortalaman ortalamaysa gırersın.
Ha tabı bı yıgılma olur sana yer kalmaz onu bılemem o zaman hamam şart. :D