-
İş değiştirmek...
Arkadaşlar Samsun'un bir ilçesinde 4 aydır çalışıyorum merkeze 50 km uzaklığında.Çalıştığım yer benim belgem sayesinde iş yapabiliyor şuanda. İşten ayrılırsam yetkisi askıya alınacak yeni mühendis bulana kadar iş yapamayacak. Şimdi bana 10 km uzaklığında biyerde iş ilanı gördüm mühendis arıyorlar. aynı işten. . ama gidip konuşmayı kendime yakıştıramıyorum.Çünkü şuanki çalıştığım yeri bir nevi yüzüstü bırakmış olucam işten çıkarsam...Ancak şöylede birdurum var ben adım gibi eminim bugün kapıya başka bir mühendis gelse benden daha uyguna çalışacak.. onu işe almaya çalışır patronumuz bu işler böyle dönüyor belkide. Kafam çok karışık. Siz olsaydınız ne yapardınız? Mantığım git görüş diyor.
-
bence hiç taviz vermeyin eğer yüzüstü bırakma ihtimalleri varsa yapabilirler. başvuracağınz işin imkanları daha iyiyse bir görüşün derim
-
herkes babasının oğlu ve kendi cebini düşünüyor sonuçta, ben olsam şartlar nerede iyi ise oraya giderdim hayat şartları yapıcak birsey yok
-
kendinden başkasını düşünme ben yerinde olsam 1 sanıye beklemem bu zamanda ben işçisini kuruyan patron görmedim .
-
Bence git görüş şartları daha iyi ise kendi firmanlada görüş bu şartlar altında daha fazla çalışmak istemediğini belirt patronun verdiği tepkiye göre de kararını verirsin bu kadar basip. İş konularına her zaman profesyonel yaklaşmak gerekir. Dediğiniz gibi yarın bi gün başka birisi gelse hiç düşünmeden koyarlar sizi kapının önüne bu hep böyledir.
-
-
işiniz ne acaba yetki felan dediniz gıda mühendisi un fabrikası ilşkisi düşündüm birden. Bende samsunluyum hangi ilçe acaba?
-
Çalıştığınız yerdeki insanlarda sizin sayenizde ekmek yiyiyor, evine bakıyor. Olaya birde onların gözünden bakmayı deneyin.
Memnun olmadığınız ne ise (çalışma şartları, maaş) oturun konuşun. Şartlar size uygun değilse kendilerine x süre sonu zarfında işi bırakacağını söyleyin ki insanlar zor duruma düşmesin, sizde nereye başvurmak istiyorsanız gönül rahatlığı ile başvurun.
-
önce git konuş yeni iş yeriyle. başka yerde çalıştığını söyle. ve işten ayrılırsam 15gün sonra başlayacağını söyle. 3 haftada olabilir emin değilim. eğer şartlarda anlaşırsanız istifanı verirsin 2 3 hafta senin yerine birini bulmalarını beklersin sonrada ayrılırsın. bu işin usulu böyle zaten. kimse mağdur olmaz. bir iş yeride bir personele göre kurulmaz.
-
önce yeni tarafı bağla daha sonra şimdiki patrona git ayrılacağını söyle 15-20 gün gibi bir geçiş süreci koy ortaya. o sırada mevcut patronun yerıne adam bulur. sende yeni işine bakarsın...
-
acırsan yetime , döner koyar..... diye bir atasözü var. kendi durumuna göre algıla işte bu atasözünü :D
-
İŞ hayatında duygusallığa yer yok. Duygusal insan=kaybeden insan
-
zaten ihbar süresi diye birşey var
eğer o iş yerinde
0- 6 ay çalıştıysan - 2 hafta ihbar süresi
6 ay - 1,5 yıl - 4 hafta ihbar süresi
1,5 yıl - 3 yıl - 6 hafta ihbar süresi
3 yıldan fazla - 8 hafta ihbar süresi
ayrılırken bu sürelere uymazsanız zaten iş kanuna göre cezalandırılması söz konusu
gelelim konunun sizi ilgilendiren tarafına..
Mevcut çalıştığın yere istediğin şartları söyle, negatif yaklaşım bulursan, git diğer firma ile görüş..
Öncelikle kendini düşünmen doğrudur, kimse yadırgamaz.
Ama şunuda düşün sık sık iş değiştirmek te, sonraki arayışlarında negatif olarak algılanır.
-
zevk için çalışıyosan bilemem ama para için çalışıyorsan kim fazla verirse oraya gidicen bu devirde..
-
Ben abim yerine koyduğum bir adamın yanında çalıştım. Abimdir dedim idare ettim ki dediğin gibi benim sayemde iş yapabiliyordu. 4 ay 5 kuruş para istemedim, abimdir beni mağdur etmez dedim. 4 aylık param kaldı ve iş bittikten sonra beni 1 kere bile aramadı :) Kendi kariyerin ve geleceğinden başka birşey düşünme.
-
Başka yeni bir iş yerine geçiş düşünürseniz bence şu şekilde sıralayın.
1-Evinize Daha Yakınsa.
2-Şuan aldığınız yerden daha yüksek bir ücret veriyorlarsa.
3-Mesai Saatleri ve izin günleri
Bunlar yeni başvuracağınız yerde daha fazla ve daha iyiyse görüşün derim.
-
özel sektörde duygusal davranma olmaz sizin için hangi seçenek iyi ise onu seçmelisiniz
-
İş hayatında duygusallık yer almaz, profesyonel olarak hareket etmelisin.
Yapacağın hareket seni küçültmez, şartlar iyiyse düşünme bile derim.
Kolay gelsin. :)
-
görüşmekten birşey çıkmaz git görüş bende senin gibi düşünüyordum baktım öyle olmuyor herkez eşşek niyetine koyuyorlar paraya çalışıyoruz sonuçta git görüş şartları daha iyise ben böyle böyle görüştüm eğer şartlarımı düzeltmezseniz ayrılmayı düşünüyorum dersin sonuçta şirket kalıcı değil kariyerini düşünüceksin.