CVC EK 1,6ies Ön tekerin dışta ve geride durması (Antalya)
Merhaba arkadaşlar.
Yaklaşık 3 haftalık bir dönemde 97 1,4 is'imi satıp, 2001 1,6 ies aldım.
Alırken çok fazla inceletmeye fırsatım olmadı. Araç hoşuma gitti. Duruşu, osu busu falan istediğim gibiydi.
//
Ancak aracı aldıktan 1-2 gün sonra farkettim ki, sağ ön teker 1-2 cm dışarda ve 3 cm kadar geride duruyor. Sağ ön çamurluğun değiştiği konusunda zaten aldığım adam bilgi vermişti. Ancak nasılsa bu ayrıntı gözümden kaçmış. 600 km yol yaptım, yol tutuşta bir sorun algılamadım ama yoldaki sert dalgalanmalarda teker çamurluğa sürtme yapıyor. (jantlar 17")
//
Internette yaptığım araştırmalarda genelde bu sorunun ya şaseden, ya da salıncaklardan, bağlantı kollarından vs, olabileceğini anladım.
//
1- Kendim bir rot balanscıya gittim. Kanala falan aldı aracı, şöyle bir baktı,
"Şasede gibi, ama tam göremiyorum, makineye çıkması lazım. 400TL'ye normal haline düzeltiriz dedi."
Pazar günü olması nedeniyle başka bir yere gösteremedim. Hafta içi kuzenimle 2-3 yere daha gönderdim aracı. Kuzen pek anlamadığı için ustalarla telefondan ben görüştüm.
2- Ustalardan birisi göremiyorum, şaseyle alakası yok gibi, ama olsa da bunun şasesiyle oynanmaz, tofaş deil bu, salıncaklardan falan ayarlanır, düzeltilir dedi. Ama kaportacıya, tornacıya falan girecek dedi. 250-300 TL gibi çıkarmış toplamda.
3- Diğer bir usta, (bunun anlattığı biraz tuhaf geldi açıkcası);
"Motorun bağlantı yerlerinden gevşetilip, bağlantılar 2-3 cm öne çekilecek tekrar sıkılacak, camberlerden de teker içeri alınacak dedi. Maliyet hk. birşey sormadım.
4- Başka bir usta da; (Bu direk kuzenime) 40 TL alır ölçülerini veririm sen gider düzelttirirsin demiş.
Şimdi bu konuda ne yapmalıyım sizce? :beuj:
Aracı gereksiz yere oynatmak istemiyorum. Antalya'da bu konuda, soyguncu olmayan, atıp tutmayan, işini temiz bir şekilde, sorunsuz ve fahiş fiyat çekmeden yapabilecek bir yer var mı bildiğiniz.
(Fahiş fiyattan kastım 250-400 gibi üstteki fiyatlar değil!)
Vakit ayırıp bu uzun yazıyı okuduğunuz için öncelikle teşekkür ederim. Yardımcı olan arkadaşlara da şimdiden minnetlerimi iletiyorum. Herkese iyi günler dilerim...