corsa c ön takım seslerini nasıl çözebilirim aracımda 3,5 apex yay var inanılmaz ses yapıyo amortisörlerimi sertleştirmeliyim sizce..
Printable View
corsa c ön takım seslerini nasıl çözebilirim aracımda 3,5 apex yay var inanılmaz ses yapıyo amortisörlerimi sertleştirmeliyim sizce..
Önce bir rotçuya göster problemin nerede olduğunu öğren.Direksiyonun kutusu seside olabilir..
1.5sene orjinalinden baya basık halde kullandım hiç bir sıkıntı olmadı ön takımda.
yayların 5 olsa ses ondan derdim ama 3.5 ta yapmaması lazım benmkınde yapmıodu hatta suana kadar bır tek corsa c aracımda spor yay ses yapmıodu buyuk ıhtımal rot basların falandır once bı rot balanscıya gdın :)
kronik olan direksiyon kutusu arızasıysa tamir takımı ile yenileyebilir yada muadil-orjinal kutuyla değiştirebilirsin.Kutu sağlamsa rotil , amortisör üst takozlarına baktırabilirsin, şu an benim amortisör üst takozlarımın değişmesi gerekiyor , ufak bir bozuklukta dahi inanılmaz rahatsız edici bir ses yapıyor.
teskkur ederım ogrenmıs oldum bnmkı 1.3 cdtı dı o ıkısı farklımı oluyo ?
1.7 dti daha ağır olduğundan böyle oluyor sanırım.
Corsanin hercesit yayini amortisorunu kullandim. Amortisorde problem olmadikca on takimdan ses geldigini duymadim.
sorun çözüldüü askı rotları ve rot başları değiştirildii araya 240 tl cik kaçmışş heralde :)