kısa dönem askerlik tecil hakkında bilgisi olan
arkadaşlar işler güçler sebebiyle bu sene askere gitmemem gerek.. seneye aralıkta gitmeyi düşünüyorum.. geçen dönem rapor alarak bidahaki celp dönemine kalmıştım.. o zaman 5 gün rapor aldığım için (29.30.1.2.3.) kafam rahat bi şekilde askeriyeye gidip teslim ettim raporumu sıkıntı çıkmadı.. birdahaki döneme kadar uzatıldı sürem..
bu dönem ayın 31i pazar gününe geldi ve 31ine rapor alamadım normalde sınav tarihleri 1.2.3. ama nereye baksam netten 31ini de kapsaması lazım yazıyor.. benim de içime bi şüphe düştü.. raporu götürücez iti güzel ama 31i dahil olmadığı için kabuş etmeme durumları olabilir mi? tut ki kabul etmediler hadi yavrum askere aldık seni derler mi?
normal şartlarda rapor süüresi bittikten sonraki gün götürmek lazım raporu ama ben bu korkudan vermeye gidemedim raporu :) bunu düşünerek 12 sinden sonra götürsek, ya bu sefer de niye raporu zamanında getirmedin derlerse:soru:
babamla gönderiyim raporu dedim sen götürmezsen kabul etmiyolarmış.. şimdi durduk yere 58 yaşında adamı da riske atmıyalım alırlar falan :)
kısacası bilen biri bi el atsın yardımcı olsun napsam