Uçak Mil Kartı ve Star Alliance Kart
Arkadaşlar,
İş ve tatil dolayısıyla yurtdışı ve yurtiçine uçuş yapıyorum. Bu döneme kadar herhangi bir kart alıpta mil puanı biriktirmedim. Bir yabancı arkadaşım United havayollarının (Chase Bank) kartı ile mil topluyor aynı zamanda da star alliance kartı ile havalında bulunan loungelardan güzelce yararlanıyor. Kendi yabancı olduğu için kredi kartını yurtdışında ödüyor malesef benim Türkiye'de böyle bir kart kullanıp her ay sonunda Amerika'daki kredi kartıma para yatırıp borç kapatma durumum yok. Adam bu arada milleriyle bilet aldığı zaman bildiğim kadarıyla vergi vs'de ödemiyor örneğin United uçuşlarında. Mil biriktircem diye yurtdışı kredi kartına para göndermek çok daha maliyetli ve zahmetli olacak.
Alternatif olarak THY'nın sunduğu miles&smiles kartlarına baktım. Classic, classic plus, elite ve elite plus olarak 4'e ayırmışlar. Başvuru için siteyi inceledim ama pek bir şey göremedim ve anlamadım.
Sormak istediklerim :
- Hangi karta nasıl başvuru yapabilirim ? İlla banka kredi kartı almak zorunda mıyım ? Granti vs gibi
- THY dışında star alliance havayolları ile uçuncada miles&smiles kartımla mil kazanabilir miyim ?
- Aylık ücretler ne kadardır ?
Kendi kişisel deneyimlerinizide yazarsanız çok memnun olurum. Senede 2 3 Amerika uçuşu ve 5 10 tane iç hatlar uçuşu yapıyorum bu nedenle akmasada damlasa bile bu mil kartlarının bana uzun dönemde fayda getireceğini düşünüyorum.