Polo GTI Yağ Yakma + Servis problemi !
Belki 1 - 2 defa konu açtım ancak bu konuda baştan hepsini yazıp toplamam lazım başıma gelenleri. Aracım 2011 model polo gti aldığım ilk zamanlarda yağ problemim olmadı. Ancak belli bir süreliğine yağ yakıp sonra gecmisti bu son 4 -5 aydır belki daha fazladır aracım yağ yakıyor. Sürekli servis yolunu tutuyorum 1000kmde bir Florya Vw mez servisine aracımı götürüyorum.
Aracı ılk goturdugum zamanlar yağ ışığı yanıyordu kısa sürede sonra kontrole alıyorlar normal diyorlardı eksilttiği gram. Ve aracımın dosyasını sağlam diyip kapatıyorlardı. Sonralardan devam ettim gene yağ yaktıkca goturuyorum servise aksatmadan bu sefer parça değişti geççek dediler ama gene faydalı olmadı. Gene servise goturdum yağ yakıyor diye yaklasık 5 - 6 dosya acıldı ama nafile bi cozum olmuyor. her dosya min 2-3 kontrol demek.
Son götürmelerimde meraktan abi ne kadar yağ eksiltiyor dedim. O da 200 gram dedi. bu 200 gram nasıl normal oluyor diye sordum . 15000de arac bakıma gidiyor 200 gramı 1000kmde eksiltirse 3litre yağ yapıyor bakımlar arası yani 3 kere ışık yakmak demek..
200 gram ve üstü normal gözükmüyor dendi ve ben o 200 gram yaktıgım zaman full gazladım bi sn durmadım. Sonradan bide sakin kullanıyım dedim arac bidahaki kontrole götürdüğümde gene normal dendi bende cok sükür kurtuldum araç yağ yakmıyor diye sevinince bianda kac gram eksiltti dedim. Bana verilen cevap 480 gram oldu ve cıldırdım o anda. geçen sefer 200 gram ustu anormal diyen adamlar 480 grama normal yazıp gecistiriyor. Baya bi sinirlendim adamlar bu sefer 500 gram ve üstü normal değil dedi. Gene eywallah dedim. Bidahaki kontrole geldiğinde tekrar bakalım dediler ve kontrol zamanı gene geldi. Bu sefer aracı teslım almaya arkadasım gıttı bende telefonla sordum servis danışmanına ( her zaman aynı adama goturuyorum az cok muhabbetim var ) adam bu sefer bana telefonda agzında geveliyerek 0.88 litre eksiltti dedi aklınca 880 gram demiyip 88 grammış gıbı yansıtcak bende aptalım zaten.
Olay biraz daha sertleşti ve bunları direk sikayet ettim müşteri ilişkilerine vs bana dönceklerini söylediler. bi süre sonra donup aracınızın yag kontrollerini ana merkeze yollıcaklarını söylediler vs. 1 gün sonra sonuclar yollandı parcalarla ilgili yeni bi gelişme var bikaç parça daha degiscek dendi. ben böyle bi gelişmeden haberdar değilim. ilk defa duydum bunu. ve çarşamba gününe randevu aldık parça değişimi için ancak bu süre icersinde son kontrolden beri 300 km gecti yağ cubugu fullken 300kmde yarısına ındırdı .
Nasıl bir yol izlemeliyim sizden akıl almak için açtım konuyu. Böyle bir yeniden parça degisim olayı varmı onu ogrenmek istiyorum. Ve aracımın garantısı bitcek 4 ay sonra o süre az oldugu ıcınde benı oyaladıklarını dusunuyorum . yaklasık 1 sene olcak ugrasalı adamlara karsı etkili olamadım bitürlü. Fikirlerinizi yardımlarınızı bekliyorum. Kaç tane gti motor degistirdiler benimki niye değişmiyor bunu anlamış degilim.