Normalde herşeyi oem olarak kullanmayı seven, arabasına oem olmayan hiçbir parça koymayan biri olarak kendimi aştığımı sanıyorum. Nasılsa benim dedim, en kötü ne olabilir ki ? diye düşünerek gözümü kararttım ve arabam en iyi kondisyonundayken giriştim böyle bir işe. Son dynodynamics ölçümü %13 kayıpla stock olarak 292.5hp çıkmıştı. Supercharger projesini yürüten Garage764'e ve Hakan Abi'ye ayrıca teşekkürler.
Charger Vortech V2 kullanıldı, geri kalan bütün parçalar braket, su soğutmalı emme vs vs custom olarak cnc'de üretildi. Enjektör olarak RC 550cc kullanıldı.
Ben bu sırada döşemeleri de yenileyip yenilememe arasında kararsızlık yaşarken, TurboM3 (mert) önerisi ile iyi bir döşemeci buldum ve döşemelerimi de yeniletmeye karar verdim. Nasılsa sökülmüştü ve yatıyordu araba. hemen aldırdık döşemeleri..
Emme manifoldu bittiğinde normalde polishli şekildeydi ve öyle takmayı düşünüyorduk. Fakat motor içi aşırı ve gereksiz parlak geldi gözüme. elektro static siyaha boyattık ve daha oem bir görüntü elde ettik. çok daha kaliteli göründüğünü düşünüyorum.
Motor içini hakan abi tüm kıllığı ile temizledikten sonra kulelerdeki yılların vermiş olduğu lekeler, çizikler çok rahatsız etti. onları da rütuşladık mis gibi olsun diye.
Buraya kadar herşey tamamlandıktan sonra sıra geldi air intake borusuna. hakan abi'nin kafayı kırarak carbon yapma isteği başarılı oldu. ne de güzel oldu pek de güzel oldu :)
difransiyel braketi pert.. hem torkun artışı hem de metalin yorgunluğu ile dayanamamış zavallım. biraz araştırınca bu braketin hep aynı yerden kırıldığını gördük. demekki yılların verdiği yorgunluktan dedik. ilk kırılan da biz değildik. fakat tarihler 14-15 mayısı gösteriyordu ve istanbulpark için sadece 3 gün vardı. ben almayadan siparişini verdim parçanın. hala da gelmiş değil. sırf pistten mahrum kalmamak için en acilinden cnc'ye kırılan parça kaynatılarak verildi ve çıkan sonuç muhteşemdi. artık kargo gelmese de olur!
Şuanda aracın kozmetik olarak işleri kaldı. taş izleri, tampon, sinyal vb ayarsız yerleri yerine getirilecek. ***** sök taklar bol olunca ayar da hiç oluyor.
Araba en son 0.51 bar'da yürüyordu. 0.51 bar'da dyno dynamics ile aldığımız güç 356hp oldu. İstediğimiz tam olarak 390-400 aralığı. Basıncı 0.70'e çıkarttık şimdi. henüz yeni ölçüm yapılmadı. methanol kit ile sadece su basarak mersin sıcaklarında egt değerimi düşürmek de yakın planlarım içerisinde. Arabam hala hakan abi'de beklemekte. birkaç ufak ayarımızı yapıp sonrasında içini dışını bi temizletip alacam hayırlısıyla.
Aracın kaportadaki rütuş ve ayar işlerinden sonrası için de kendime birkaç küçük hediye aldım. kargo beklemek güzel şey. :)
Özellikle, instagramda da belirtmiştim ama yine belirteyim, koltukların döşeme işciliğini çok beğendim.
Allah kazalardan belalardan korusun. :)
28-05-2013, 03:59
levent
Koltuk işçiliği çok güzel olmuş,
Hakan abinin işçiliğine ise zaten söyleyecek kelime yok, bizzat tanıştığımda kendisine de demiştim "abi senin de bizler gibi kırık olduğunu görmek kadar güzel bi duygu daha yok" diye :D
Maşallah, umarım sorunsuz, sıkıntısız, kazasız, belasız devam eder serüveniniz :)
28-05-2013, 04:23
turbo&quattro
Rengi, durusu, herseyi 10 numara .
28-05-2013, 05:04
Enes-x
Arabasına saygı gösteren adamı seviyorum abi , kutup başına kadar almışsın helal olsun.proje harika ,işçilik muhteşem.ayrıntılarda çok iyi hakan abi zevkli adam :) geriye ağız tadıyla binmek kalmış.Canlıda gördüm araba resmen 1-2 yaşındaymış gibi duruyor.
Maşallah
28-05-2013, 06:57
ice
Hakan abinin ordada demiştim kendisine çok güzel araban var maşallah. Hakan abinin de ellerine saglik ...
28-05-2013, 07:02
ahmetuzun
maasallah cidden harika...
28-05-2013, 07:09
stlegal
maşallah malzemeler işçilik çok kaliteli m3 alasım geldi :)
28-05-2013, 08:29
berkayGLRN
Masallah ist parkta canlı gorduk cok guzel sc olusu ayrı bı nokta yapmıs emeklerınıze saglık..
28-05-2013, 08:54
tyMu
Maşallah çok güzel fırat güzel güle bin kazasız belasız ,
sc li sesini yakından duymayı bekliyoruz :D
28-05-2013, 09:03
KMR2-GT
kardeşim maşallah çok güzel oldu.sorunsuz sıkıntısız binersin inşallah.ufak ayrıntıları bende seviyorum.:)
bu arada egzos yapılmadımı arabaya?
28-05-2013, 09:04
Cem.B
Masallah kalite her zaman kndini belli eder sorunsuz sikintisiz olur insallah
Ess de emme haric kiti yokmu acaba onlarda vortech kullaniyor olmasi lazim
28-05-2013, 09:07
gürkan18
kankacım allah kaza bela göstermesin maşallah gidişini merakla bekliyorum :D
28-05-2013, 09:15
VteC_MaNiaC
Bu ustalıktan öte sanatçılığa geçmiş... gerçekten emeğinize sağlık..
karbon emme parçasının dışardayken tek başına bir fotosu mevcut mudur ?
28-05-2013, 09:20
Vlkn
Maşallah çok iyi gerçekten.
28-05-2013, 09:21
yakuza
muazzam ve kusursuz tek kelimeyle hayran kaldım
28-05-2013, 10:05
SerhatA.
12de sınavım olmasına rağmen bi 15 dk ayrılamadım pc başından ..