S.Mert Nickli Üyeden Alıntı
telaş edilecek bir durum yok. aynı olay benim başıma geldi daha önce. kredi kartımla alışveriş yapmak istediğimde limit yok uyarısı vermişti borcum olmamasına rağmen. bankayı aradım, fransa ve bangkoktan para çekildiğini söylediler. ben onlara yurtdışında bu kartı hiç kullanmadığımı ve bu çekimleri benim yapmadığımı anlattım. bir fax numarası verdiler ve oraya dilekçe yazdım. faxı yollamamdan 1-2 gün sonra bana geri dönüş yapıldı ve inceleme başlatıldığı bilgisi geldi. tahminen benim pasaport kayıtlarım ve bahsi geçen bankamatiklerin kamera kayıtları incelendi. 1 ay gibi bir süre sonra bana tekrar geri dönüş yapıldı ve paranın banka tarafından hesabıma yatırıldığı bilgisi verildi.
sizin kanıtlamanız gereken bir şey yok. dediğim gibi bankayı arayın ve para çekimleriyle bir alakanız olmadığını anlatın. onlar size bir fax numarası verecekler, o numaraya o tarihlerde nerde olduğunuzu, kartı en son nerde kullandığınızı ve bunu kanıtlayabileceğinizi açık bir dille yazın. daha sonra bir şey yapmanıza gerek kalmıyor zaten. onlar gerekli incelemeri yapıyorlar. ancak inceleme bitene kadar benim kredi kartımı devre dışı bırakmışlardı, tekrar bir çekim olmasın diye. daha sonra bana yeni kart yolladılar.