FATİH Nickli Üyeden Alıntı
kullandığım makine için yorum yapayım. az bir zaman önce 600d aldım. gün geçtikçe, çekim seviyemi yükselttikçe inanılmaz kalitede fotoğraflar alabiliyorum canon'dan. yavaş yavaş öğreniyorum pozlamayı, iso'yu... makro çekim, yetersiz ışıkta çekim, gece çekimleri falan buların nasıl pozlanacağını bilen insan 650d ile de 3100 ile de dehşet verici kareler elde edebilir. daha önce de söyledim, mesele fotoğraf çekme kabiliyetini ilerletmekte kardeş. yoksa bu makinelerin üç aşağı beş yukarı hepsi aynı. bunların eşit şartlarda ve ayarlamalarda çektikleri fotoğrafların detaylarındaki kaliteyi algılamaya insan gözü yetmez. 600d'nin gücü bana bi ömür yeter gibi geliyo. zira daha net ve pikselli fotoğrafları seçecek göz yok bende. :)
bunlardan geriye de ufak donanımsal artılar/eksiler kalıyor; onlara da alışveriş sitelerinin özellik karşılaştırma kısımlarından kendi tercihlerinize göre göz atabilirsiniz. bana kalırsa yok sosyal medyada paylaşım yapabiliyormuş, yok video çekebiliyormuş, yok bilmem ne... fotoğraf makinesinin asıl yerine getirmesi gereken görev kaliteli fotoğraflar çekebilmesidir kardeşim.
ha nikon mu canon mu derseniz; birisi mercedes, diğer bmw derim. :)
not: ben de 3-5 ay önce senimn gibiydim, bu soruları soruyordum her yerde. :)