satın alınan arabayı aynı gün satışa çıkarmak
enayi insanların yapacağı bir davranıştır.
evet sevgili dostlar bahsi geçen susuz enayi benim itiraf ediyorum.
pazar sabahı kankam aradı "olum gel araba pazarına gidelim, hem sen araba bakıyordun belki alırız" deyince "tamam lan" deyip fırladım yataktan, pazarda 90 model passat benzinli 2.0 gl bulduk, araba temiz, on numara beş yıldız, sahibinden, biniciler için, alana şimdiden hayırlı olsun, pazarlık sünnettendir deyip 7.000 liraya aldık, buraya kadar her şey süper.
bu sabah işlemleri halledip arabayı aldım, satan kişi gülerek, ( neden gülüyorsa? )
"abi arabada gram benzin yok, en fazla 2 km gider, şurada benzinlik var istersen fulle baba" deyince olur dedim, ama neden gülüyorsun dedim? "yok bişey abi, ahahaha aklıma bişey geldi senle alakalı değil" dedi, iyi amk dedim, çektim benzinliğe.
adam "istersen fulle baba" dedi ya, hipnoz olduk. pompacıya "fulle baba" dedim, "tabi ki" deyip pompayı taktı ardından tüm camları silmeye başladı. ben de boş durmayıp içine falan bakıyom arabanın.
tık diye bi ses geldi pompadan, fulleme sesidir bu, depo doldu anlamına gelir. pompaya baktım
--- blue screen ---
litre fiyatı (97 oktan) : 4,84
litre : 71,40
toplam : 345,5 tl
--- blue screen ---
345? 345? 345? 345? dedim "bi yanlışlık olmasın?" pompacı "yok abi yanlışlık, verdiğimiz belli" dedi.
peki deyip, 500 tl limitli kredi kartım ile 345,5 tl ödeyip eve geldim, arabamı satıyorum sevgili dostlar.
sahibinden satılık passat 2.0 gl , pazarlıksız son fiyat 7.345 tl.
alana şimdiden hayırlı olsun.
Dipnot: Hikaye üyesi olduğum bir sözlükten alıntıdır, çok gülmüştüm okuyunca, yazan yazar da gene sözlükten arkadaşımdır :)