Xsara VTS @ ISTANBUL Park 2:42.505 - 17.11.2013 C Seansı
Selamlar,
Scirocco sonrası 17 Kasım Interciy ISTANBUL Park pist günlerine Xsara VTS ile katıldım.
Aslında hedefim KU36 ve EBC disk ile takviye yaptığım Scirocco ile 2:37:600'u 2:35'lerin altına çekmek ve en iyi önden çekiş süresini zorlamaktı fakat sadece 2 seans olduğundan 17 Kasım'da haklarımı Xsara'dan yana kullandım :cool:
Piste çıkmadan önce sürenin Scirocco'nun gerisinde kalacağını biliyordum fakat sürüşün başka bir tadı olacağını tahmin ediyordum. 2 seans da tam tahmin ettiğim gibi süper keyifli geçti. Önde kilit çekerken arkanın pasif kaydırması ile bir virajdan diğerine aracı atmak çok keyifli oldu :)
2 seans transponder aldım ama en iyi tur süresi ilk seansta 2:42.505 olarak gerçekleşti.
Bir virajda Z4 ve Kangoo çizgimi bozduğu için biraz sinirlenmişim ama pistte olan pistte kalır diyip devam edelim :) Trafik ve güç farkı olmasa Z3 coupe ile uzun süreli ve keyifli bir takip videosu çıkacaktı ama hem aramıza girenler oldu hem de Z3 düzlüklerde güzel uzadı :) (3:15'de başlıyor )
Özellikle 2. seans olan F seansında Xsara ile RX8, R32, Subaru Impreza geçişleri ve sona doğru güzel bir spin mevcut :) 2. seansın videosunu da en kısa sürede ekleyeceğim.
Makine Superchips ve intake kit haricinde standart olduğundan düzlüklerde kesildim ama virajlarda birçok aracı zorladım. Spedline jantlarım havalı fakat ağır. Michelin'ler iyi yol tutuyor ama sonlara doğru ısınma sebebiyle bırakmaya başladı. Semi slick, hafif jant, egzos ve keyiften ziyade süreye fokus daha dikkatli bir sürüş ile 2:35'lere yaklaşmak hedefim.
17 Kasım'da çok güzel bir performans sergileyen 14 yaşındaki canavar VTS'ye ve bu güzel organizasyonu sunan tüm ekibe teşekkürler.:icon_tup:
C seansı ve Xsara VTS kısa tanıtım videosu aşağıda yer alıyor. C seansı GoPro hero 3 sunroofa monte edilerek çekildi. Çatı videosu coilover ve spacer öncesi araba pisken çekildi, idare edelim ;) Herkese iyi seyirler.
frenler şişme yapmadı, geç frenajda çok işime yaradı. Motul 5.1 hidrolik, ferodo racing balata ve 4 piston 406 coupe 3.0 brembolar gayet iyi performans sergiledi.
18-11-2013, 20:53
hepkem
Alıntı:
Aranel Ciryatan Nickli Üyeden Alıntı
link istiyorum link :D 2 video içinde telefondan bakamıyorum
linkleri düzelttim;)
18-11-2013, 20:57
easy_rider
ben ce kıymeti bilinmeyen araçlar arasında Xsara çok uygun bir fiyata sahibinden de bu aracı görmüştüm. harika sonuçlar çıkartmış
18-11-2013, 21:01
hepkem
Alıntı:
easy_rider Nickli Üyeden Alıntı
ben ce kıymeti bilinmeyen araçlar arasında Xsara çok uygun bir fiyata sahibinden de bu aracı görmüştüm. harika sonuçlar çıkartmış
Bir dönem hem Scirocco için hem de Xsara için ilan açmıştım. Her 2 aracımda da çok emeğim var. Çok saçma teklifler geldiğinden ve arabalarıma olan sevgim nedeniyle satmaktan vazgeçtim ve koleksiyona başladım. Şükür durumum da müsait, bundan sonra daha farklı takviyeler ile araçları geliştirmeye devam. Olumlu yorum için ayrıca teşekkürler:)
18-11-2013, 21:02
fatihcakin
Tebrikler, video çok kaliteli olmuş.
18-11-2013, 21:06
hepkem
Alıntı:
Fatih41 Nickli Üyeden Alıntı
Tebrikler, video çok kaliteli olmuş.
teşekkürler. profesyonel tasarımcı kardeşimin benim videolara ayıracak vakti olsa çok daha güzel işler çıkacak ama şimdilik bunları bile rica minnet hazırlatıyorum :)
18-11-2013, 21:12
sinan-s
Maşallahı var..
18-11-2013, 21:27
hepkem
Alıntı:
sinan-s Nickli Üyeden Alıntı
Maşallahı var..
eyvallah. F seansında bir adet Sarı 106 GTI vardı. Geçtikten 2-3 viraj sonra spin atmıştım. Sizin araç mıydı ?
18-11-2013, 21:36
Aranel Ciryatan
F seansınında videosu varmı?
Biz bunda yokuz çünkü bizim F imiş. çünkü biz baya sizin arkanızda önünüzde falan kaldık bi süre öyle hatırlıyorum.
18-11-2013, 21:55
hepkem
Alıntı:
Aranel Ciryatan Nickli Üyeden Alıntı
F seansınında videosu varmı?
Biz bunda yokuz çünkü bizim F imiş. çünkü biz baya sizin arkanızda önünüzde falan kaldık bi süre öyle hatırlıyorum.
F seansında çok geçiş var ama henüz yüklemedim. 1-2 gün içerisinde yüklerim. özel mesajdan aracınız golf diye hatırlıyorum. R jantlı çift egzos beyaz golf ise 1-1:30 kadar arkanızdayım ve 1. viraj sonrası geçiyorum.
18-11-2013, 22:09
Aranel Ciryatan
aynen R jantlı Çift egzos olan beyaz golf.
18-11-2013, 22:16
M3CSL
Guzel olmus yalniz bazi virajlarda 3te kalmissiniz bundan dolayi arac bayilmis,ozellikle ilk viraajdada daha distan alinirsa sure bariz duser..
yorumlarda haklısınız. tamponun sol ön kısmından hava aldığı için yük altında güzel kükremesi var, egzos da standart olunca intake sesi ön plana çıkıyor, çok keyif veriyor ;)
sizin araç 115lik focus 1.6 babamda 2006 model olarak var. çok dengeli ve keyifli bir araç. virajlarda çok stabil ama makine zayıf kalıyor. 2:45 gibi bir zamanda döndüğünüzü ana konuda belirtmişsiniz, tebrikler. bahsettiğiniz upgradeler ile resmi listeye adınızı eklerseniz daha kuvvetli önden çekerlere listenin yukarısını zorlamak için ciddi itici bir güç olursunuz :icon_tup:
18-11-2013, 22:36
Oznsrl
Maşallah aracın görüntüsüde güzel videoda güzel keyif alarak izledim allah kaza bela vermesin. Son 2 tur heralde lastikler ne çekmiş ne didinmiş :)
18-11-2013, 22:42
hepkem
Alıntı:
Elensi59 Nickli Üyeden Alıntı
Maşallah aracın görüntüsüde güzel videoda güzel keyif alarak izledim allah kaza bela vermesin. Son 2 tur heralde lastikler ne çekmiş ne didinmiş :)
çok teşekkürler. çok çok temiz olan michelinlerin dış çeperini güzel yıprattım :) Scirocco'da Ku36ları pistte en kısa zamanda denemek istiyorum. Güzel sonuç alırsam Xsara için de ayarlayıp michelinleri bu dertten kurtaracağım;)