Hırsızlığa karşı araç takip sistemi EV YAPIMI :)
Selamlar :) şimdi aklıma şöyle bir fikir geldi. Ben araç çalınmalarına karşı en iyi yöntemin bir takip sisteminin araç içince bulundurulması olduğunu düşünmekyeyim Sonuçta bu kanı bozuklar kafasına koyduktan sonra aracı bi şekilde götürebiliyorlar.Bu durumda takip sistemi olduğunda aracın nerede olduğunu rahatlıkla bulabiliyorsunuz.
Piyasada bu tarz sistemler satılmakta fakat aynı zamanda hizmet verdikleri için aylık/yıllık gibi belirli periyotlarla ücret alıyorlar.... Çözüm nedir.?
Diyorumki iphone gibi ya da samsungunda böyle bir hizmeti var. Telefon çalınmalarına karşı iphonumu bul gibi bir sistem var. Telefonunuz açıksa ve gps de açıksa eğer tam konumlandırma yapabiliyor telefonunuzu bir PC üzerinden anında bulabiliyorsunuz.
Buna bağlı olarak şöyle bir sistem kuracak olursak eğer.
**1 adet iphone (gps olsun yeter ikinci el de alınabilir kullanılabilir ama ekranı parçalanmış iphone 4 ler uygun olabilir. Farklı telefonlarda olabilir tabi ama sistem stabilitesi açısından iphone öneririm)
*** 1adet hat.
** çakmaktan usb şarj aleti
** bataryalı usb şarj cihazları çok gerek varmı bilmiyorum telefonun önüne 1 ya da daha fazlada olabilir seri bağlarsak eğer aracın çalışmadığı sürelerde telefonun pil süresini uzatmış oluruz diye düşündüm
** Sistemi kurmaya başlayalım:) iphone araç içinde gizli bir yere yerleştirelim içinde ekstra hiçbir prog olmasın güncelleme vs kapalı olsun GPS açık ve telefon açık kalsın yeter hatta aramalarada kapatabiliriz böylece telefonun şarj süresi uzar ve olası bi durumda donma kapanma gibi sorunlar yaşamamış oluruz. Telefonu çakmak şarj kitiyle aküye bağlayalım burada biraz elektronik işcilik gerekicek şarj cihazını söküp direk bir kabloyla aküye gireceğiz. Ve araya seri olarak usb bataryalı şarj cihazları ekleyebiliriz. İphone kullanılmayacağı için en az 2 gün açık kalır diye düşünüyorum 3şarjlık bir usb şarj aletinden 2adet seri bağlasak 15 gün telefon açık kalabilir hiç şarj olmadan ki zaten araçtan sürekli şarj olacak telefonumuz.
Şimdi eve gidip pc başında icloud ya da telefonumuzn sistemi neyse ona girip telefonumu bul demek :) böylece araç nerde anlık izleyebiliriz.
Bilmiyorum kafamdaki tasarım bu ama sizlerin yorumlarıda çok önemli sizce artıları eksileri nelerdir ? Uygulanabilir bir sistemmidir ? Hatta bişiler ekleyip sistemi geliştirebiliriz diye düşünüyorum :)