Çevre Yolunda büyük bir tehlike atlattım, şikayet için neler yapabilirim?
Arkadaşlar merhaba, siteyi uzun zamandır takip ediyorum bugün başımdan geçen bir olayı anlatmak istedim bundan sonra ne yapabilirim sizin tavsiyeleriniz önemli bnm için..
İzmirli arkadaşlar bilir izmir çevre yolunu, yaklaşık 4 senedir güzelbahçe-buca arası okuluma gidip gelirken kullandığım 3 şeritli otoban bağlantılı bir yoldur hız sınırı 120 vs.
Okul dönüşü çevre yolunun 6.sanayi sapağının oralarda en sol şeritte 110 120 gibi hızla ilerlerken orta şeritteki tır (iş makinesi taşımak için kullanılan geniş olanlardan) birden benim şeride geçti haliyle biraz yavaşladım ve bir kaç saniye sonra tırın neresinden geldiğini dahi göremediğim bir hızda kocaman bir kalın tahta kontraplak havalanarak aracımın kaput ve camının tamamın kaplayacak sekil de çarptı. Bir süre böyle hiç birşey görmeden ilerledikten sonra aracımdan da havalanarak yere düştü. Arkamda da bir araç vardı ama zannedersem ona isabet etmedi üstünden havalandı. Olayın siniriyle tırın yanına gidip camı açıp korna fln baya bi sövdüm ve geçtikten sonra tırcıyı durdurdum sağa çektik. İndikten sonra ben adamın üzerine yürüyorken tırdan inen diğer kişiler bni sakinleştirdi. Adama diyorum koskoca tırsın en sol şeritte ne işin var o diyo taksiyi solluyodum sollamak için çıktım özrü kabahatinden beter .. tahta plaka üzerime düştü diyorum adam kabul etmiyo benden düşmemiştir o diyo o böyle pişkin pişkin konuştukça ben daha da sinirlendim birbirimize girmeden adamlar atladı ve gittiler. Aracımda silecekler kırıldı yan aynalar kırıldı kaputta ufak göçük ve çizikler vss. Olayın ardından servise götürdüm aracı durumu izah ettim. Araç hiç sorun değil ancak o sert plaka dik bir şekilde cama gelseydi bana çok kötü şeyler olabilirdi.
İşin bir de diğer boyutu var aynı yolda bu durum ilk kez başıma gelmiyo..
Geçen sene hemen hemen aynı yerde beyaz eşya taşıyan kamyonetten çamaşır makinası önüme düşmüştü hızım 160 fln iken şansıma mesafe yeterliydi kaçmak için ve yol kalabalık değildi yoksa bi facia olabilirdi gerçekten şaka gibi geliyor insana ama burası türkiye..
Ben bunların hepsini çok şükür ki yara almadan atlattım ancak birilerinin cezalandırılması illaki için başımıza birşey mi gelmeli? Kelle koltukta yaşıyoruz trafikte bazılarının umursamaz davranışlarından dolayı..
Arkadaşlarım abilerim bu durum artık canıma tak etti polisle konuştum savcılığa trafikte can güvenliğimi tehlikeye soktuğunu dile getirerek dilekçe vermelisin gibilerinden bişeyler söyledi ancak ben bir işe yarayacağını düşünmüyorum elimde sadece tırın plakası var. Araç içi kamera almak artık farz oldu. Daha başka çabuk sonuca yönelik neler yapabilirim tavsiyesi olan varmıdır?