Erciyeste şuanda 3 ayri kapi var. 1-Tekir Kapı 2-Hacılar Kapı 3-Hisarcık Kapı. 3 ayri bolgede kayak yapabiliyosunuz 3 bolgede birbiriyle baglantili teleferiklerle gecebiliyorsunuz. Mesela en son Hacılar Kapı tarafına gittim ordan teleferiğe bindiğinizde 15 dk da çıkıyosunuz yukarıya orda bir restorant var manzarası çok iyidir. Ordan aşağıya inen pist çok güzel ama dik ve zor 6-7 km vardır sanırım kıvrımlı otoban gibi bir pist:D orda kaymayı çok istemişimdir.
Aşağıdaki belediyenin sitesinde nerden ne var teleferik, yürüyen bant, hava durumları hepsi var. Master Planı yazan yere tıklarsanız görürsünüz. 15 TL sanırım günlük teleferik biniş o biletten alırsanız akşama kadar 18 ayrı mekanik tesise sınırsız biniş yapabiliyorsunuz.
http://kayserierciyes.com.tr/
Birde bi forum sitesinde işinize yarayacak bilgilerde var ben kayak yapmıyorum tamda bilgim yok ama bu siteler yardımcı olur. Şuan 100 km üzerinde pist var zorluk derecelerine kadar belediyenin sitesinde yazıyor bi araştır ordan yoksa burda kayak yapan arkadaşım var ondan gerekenleri sorarım yardımcı olur.
Kayseri Erciyes Dağı - Hacılar, Hisarcık, Tekir Kapı (Pistler-Teleferikler)