MTZ Nickli Üyeden Alıntı
Daha geçen hafta UPS ile gelen bir parçam gümrüğe takıldı. UPS Ruhsat Fotokopisi fln isteyince dedim hiç uğraşmayayım gideyim kendi işimi kendim halledeyim.
AHL Kargo Gümrük Müdürlüğünün yolunu tuttum. İlk önce 2. Kattan bir dilekçe aldım doldurdum, Zemin katta ki Evrak kayıta gittim sıraya girdim, bekleyişin ardından Dilekçeyi kayıt ettirdim. Tekrar 2. kata çıktım Dilekçeyi aldığım yere gittim. Dilekçeye bir damga vuruldu. Daha sonra Zeytinburnunda UPS e giderek orada bulunan kargoyu muayene ettirmem gerektiği ve ondan sonra orada görevli Gümrük Memurunun bu Kargoya bir vergi ataması gerektiği söylendiği için Zeytinburnu UPS in yolunu tuttum. Orada Gümrük Memuruna dilekçeyi verdim, Kargo çekildi, muayene edildi, %18 Vergi uygun görüldü ve kargo tekrar Gümrüklü alana yollandı. Daha sonra tekrar A.H.L Kargo Gümrük Müdürlüğünün yolunu tuttum. 2. Kata çıktım. Bana yeni bir dilekçe verildi ve tekrar Evrak kayıt a gitmem gerektiği söylendi. Evrak kayıt ta tekrar sıraya girdim Dilekçeyi onaylattım ve tekrar 2. katın yolunu tuttum. Orada bana bir seferlik bir kullanıcı adı ve şifre oluşturuldu, ve boş bir beyanname taslağı verildi. Aşağıda ki bilgisayar odasına inip Beyanname oluşturmam gerektiği söylendi. Buraya kadar herşeyi kendi çabamla halletmişken aşağı indiğimde o beyannamenin ilk defa yapacak biri için hazırlanmasının imkansız olduğunu gördüm. İnanın o kadar çok bilinemeyen şey giriliyor ki... Sağolsun orada gümrükçü bir arkadaş yardımcı oldu 20 dk gibi bir sürede beyannameyi hazırladık. Bu beyannameyi 2. kata götürmem gerektiği söylendi. 2. kata tekrar çıktım oradan Vezneye gitmem ve Gümrük Memurunca belirlenen vergiyi ödemem söylendi. Aşağı indim ödemeyi yaptım. Makbuzu 2. kata götürdüm orada bana bir kaç evrak verildi ve Başka bir gümrük memuruna yönlendirildim. Bu kişi beyannameyi onaylarak kargonun çıkışına izin verecekti. Beyanname sırasından sonra (en çok beklediğim sıraydı) Gümrük memuru bana sonunda çıkış belgesini verdi. Elimde çıkış belgesi ve makbuzlarla tekrar Zeytinburnu UPS Binasının yolunu tuttum. Oraya vardıgımda Ordino servisine yönlendirildim. Oradan şuan hatırlamadığım bir belge verildi ve veznenin oradaki bir memura yönlendirildim. Daha sonra bu arkadaş birşeylerin fotokopisini çekti ve Ordino ücretini ödemek için oradaki Vezneye yönlendirildim. Oradaki ufak bir beklemeden sonra en sonunda Gümrük bölümüne gittim ve Kargomu çektim. E tabi saat 6 olmuştu ve Zeytinburnu tarafından Nişantaşı tarafına olan trafik malumunuz. Veee Trafikte geçen 1.5 saat ardından eve ulaştım, yada benden geriye kalanlar eve ulaştı :D
Yaaaani uzun lafın kısası, Şimdi aklım olsa evin tapu fotokopisini bile yollarım. :D