Merakımı mazur görün ama baya kafama takıldı son zamanlarda :) bu gaz pedalının altında bulunan takozu sökersem araç gazı daha fazla yiyecek ? arabada yazılım var ? sökersem dip gazda bişeylere zarar vermiş olurmuyum enjentör vs vs ?
Printable View
Merakımı mazur görün ama baya kafama takıldı son zamanlarda :) bu gaz pedalının altında bulunan takozu sökersem araç gazı daha fazla yiyecek ? arabada yazılım var ? sökersem dip gazda bişeylere zarar vermiş olurmuyum enjentör vs vs ?
Otomatik modellerde takozun islevi var. Takozu sokerseniz daha fazla gaz yemez
Etkisi yoksa niye koysunlar ama ? Sınırlama maksadı ile yaptıkları apaçık bence
Ayni takoz benzeri seyden corsa d cdtida da var . Duz vites. Ama opcomdan bakiyorum o parca varken pedala tam bastigimda %100 olarak goruyor pedal pozisyonunu.
Pederin opeldede var 96 astra birsey farketmiyor
fabrika takozla neden limitlesin araci?
beyin ne gune duruyor?
o takoz dip gazda taaa dibe kadar dayamayin pedali, konfor olsun diye var.
yani gaz pedalinin calisma mesafesi o kadar konfor acisindan, ayrica hayvanlasan olursa da dayasin takoza kirmasin pedali diye vardir muhtemelen.
baska bir aciklamasi olmamali diye dusunuyorum.
Otomatiklerde dip gazda(kickdown) vites kucultmek icin kullanilir o takozun ortasi deliktir genelde. Otomatik modellerde switch tarzi bisey var. Sinirlamayi o tarz biseyle yapmazlar fazla takilmayin
pedalın yerleşim konumundan dolayı takoz var, konforsal açıdan düşünüyorlar onu biraz da :)
takoz olmasa normalde diplediğiniz şekilde gaza basarak diplemeye çalıştığınızda pedal muhtemelen ayağınızın üzerine denk gelir en dip konuma gelirken. anlatabilmişimdir umarım :D
Dobloda takozu alıp denedim değişen bişeyde olmamıştı :)
Anladım, sökmüyorum tamam :D
otomatiklerde kickdown genelde pedal diplemeden oluyo yalnız 2kez tokat atınca küçültür aksine dipgaz yaparsan çekmez çekmediği gibi gider pedal sona dayayınca küçültmez yani vitesi
4 ileri bi kac otomatik kullandim. '97 ecotec astra kickdown yapinca 2 vites birden kuculturdu. Yeni nesiller nasil bilmiyorum
ozaman bir enfes soruda ben soriym.
aracım otomatik değil manuel. ama pedalın dibinde kickdown zımbırtısından var dip gazdan sonra az daha ittirince .
1- hız limitlemede gaza nekadar basarsan bas o dipteki tuşa dokundurmaadıgn sürece gecmiyor belirledigim hızı
2- leventle edirneden donerken ortak düsüncemizdi :D
tuşada basılcak kıvamda köküne kadar abanılınca gaza sanki hızlanmada bariz fark oluyo üst hızlarda ozellikleyada bize mi öyle geldi :D
1. madde garantide 2.maddede emin olmamakla birlikte hızlanmadaki degisim düsündürücü:D 3-baska bişi ihtimali varmı :D
olum reset tuşu başka bişey berkan yat uyu yaa :D
2. maddede turbo peak yapıyor overboost olayı var bence bi çıtır :D
bende tuş yok ama benzer hissiyat var demiştim sana hatta :D
Overboost olayina katiliyorum :D