eveeet arkadaşlar yine bomba bir soru :D
1.4 HDİ Motordan tok bir ses almak için ne yapabiliriz ?
Uğraşmaya değer mi, yoksa hiç bulaşmamayım mı
Printable View
eveeet arkadaşlar yine bomba bir soru :D
1.4 HDİ Motordan tok bir ses almak için ne yapabiliriz ?
Uğraşmaya değer mi, yoksa hiç bulaşmamayım mı
clionun motoruda hemen hemen aynı güçte aynı hacimde bi motor ona göre yorum yapıcak olursam bnce hiç uğraşma paran cebinde kalsın :) ses illaki çıkar ama tatmin edici olmaz :D
bilmeden yorum yapmayalım lütfen, reçeten downpipe +düz boru + güzel bi son susturucu ve yazılım ondan sonra çıkan sesi dinle
bilmedn yorum yapicam fakat osuruk gibi ses cikmasin sonra ? denilenler recet guzel eyvallah. ornek varmi ?
ben bıkac akadasımda duydum o recetelı sesı gayet ıyıydı yanı :)
bilmediğim için soruyorum,
downpipe nedir ? ne işe yarar,
Katın içini boşalt, aracın 100bin kyı aşmışsa boştur zaten yüksek ihtimal. Komple düz boru yap bırak
Konu 1.4 için sorulmuş fakat denildiği gibi dowpine,düz boru, son susturucu ile tatminkar ses alırsınız
1.6 aracımda downpipe,60lık düz boru,sonda karbon kazanlı egzos,yazılım,egr iptalı ve hava filtresi var. Ses beni oldukça tatmin ediyor
Volvo C30 D2 Exhaust - YouTube
Volvo c30 diesel remap - YouTube
aynen ben bilmiyorum lütfen öğretin :) 2012 senesinde bu dediklerinizin aynısını yaptım çıkan seside dinledim iyi biliyorum sonuç şuan arabamda kat iptali harici hiç bişey yok :D ses çıkıyor evet ama tatmin edici değil ;)
http://i.hizliresim.com/kZW1jA.jpg
hacimli arabalarla hacimsiz fındık turbolu araçları karıştırmıyalım bilmeden yorum yapmıyalım lütfen :D
benim eski aracımda kat içi boş + son susturucu iptal yazılımda varken ses buydu;
Citroen C2 1.4 HDI Straight Pipe - YouTube
sonrasında kat komple sökülüp dp yapıldı o şekilde son susturucusuz traktör sesi daha da arttı.bende orjinal susturucumu geri taktım.önerim dp + sona orjinal susturucu hem orjinale yakın bir ses olur hem performans.bizim 1.4 dizellerde ses traktörvari oluyor o da pek hoş olmuyor :D
bi söylesene ne oluyo acaip merak ettim :D ben denedim bib.k olmuyor hatta susturucu yokken ses çok daha aptal çıkıyor varken en azından tok geliyor ses.orjinal borusu 35 mi 38 mi öyle bişeydi zaten fantaziye gerek yoktu onun için 60 lık koysanda yine minibüs sesi çıkıcak :D
yanlş anlaşlmasn ses çıkmaz demiorm çıkıyor ama tatmin edici deil 1 haftada sıkıldım ben artı sonda bişey yokken performans törpülenior
kati iptaliyle olmaz downpipe olacak boru 51 mm olacak yazılım olmadan ses çıkmasını bekleme
bu ses mi oluyor :) benm sesten kastım e5 de 100 küsürlü hızlarda giderken gaza oturunca egzoz sesini bitek benim değil etraftaki arabaların dönüp bakıcak şekilde duyması :D böyle kapalı dükkanın içinde benim arabadan daha çok ses çıkıyodu :D
Kat iptali düz boru 76 qtp cıkış hard yazılım 1.4 citroen nemo da ne sesler cıkabilecegine adana şahit cok cok tatminkardı . :)
1.5 dci aramızda biraz büyük turbolu ama downpipe ve son susturucu iptalinden sonra bu sesi aldık
Megane 2 1.5 dcı egsoz - YouTube