6 Temmuzdaki pist gününden bir videomu sizlerle paylaşmak istiyorum, daha önce paylaşamamıştım çünkü foruma üyelikle ilgili problemler olmuştu kısmet bu güneymiş. Eleştri ve tavsiyeleriniz bekliyorum. Havanın çok sıcak olması ve aracıma daha yeni 2 parça taktırdığım için çok adapte olamadım ve beklediğim 2:35 civarı süreye inemedim, yanımdada bir arkadaşım vardı ancak sonbahara doğru tekrar daha iyi bir süre deneyeceğim, umarım yorumlarınızda beni geliştirir.
Araç özellikleri :
2012 Polo GTI
Volkswagen Racing Cold Air Intake
Forge Recirculation Valve
Kumho V70A - 215/40R17
Motul X-Clean 5w-40 oil
Tarox Big Brake Kit B30-6 323x28 F2000 discs + Motul RBF660 hydraulic fluid
H&R 12mm Spacers
Stock suspension and springs
Stock exhaust system
Stock ECU
Frenleri pistten 1 hafta önce taktırdım ve rodajını piste yetiştirebilmek için bol bol trafiğe girip gezdim ama rodaj yaparken frenleri deneme şansım olmadı yani basınca nasıl bir tepki alacağımı bilmiyordum o yüzdende pistte çoğu zaman erken fren yaptım güvenemeyip, lastikleri ise cuma günü buldum anca cumartesi günü taktırabildim ve onların rodajı içinde yine bol bol gezdim ama 1 günde bu kadar tutunma farkına alışamıyor insan :)
Sonbahardaki pist günlerinde umarım coiloverımda gelir ve takılmış halde olur ve çok daha iyi süreler yakalayabilirim.
Onur öncelikle helal olsun, hem vakit hem nakit hem de kafa yoruyorsun :)
benim izlenimim 1'e az biraz erken giriyorsun, nitekim 11'de öyle, o lastiklerle biraz daha geç apeks yapabilirsin.
12'de ise sol çizgide kalmaya çalışırsan 13 için oldukça avantajlı çıkarsın :)
Geri kalanı bal kaymak tebrik ederim :)
13-08-2014, 23:40
997TT
Suan internet baglantim musade etmiyor roaming den dolayi ama TC kiyilarina yaklasinca izliyecegim.
Tek diyecegim sey;sadece pist odakli dusunup aracini hazirladigin icin tebrik ederim ;)
***** TR de ya goruntu yada shov amacli oluyor...
13-08-2014, 23:47
OrcunInce
Bu arada Onur geçtiğin scirocco kaç beygirmiş acaba, o nasıl bir uzamak :)
13-08-2014, 23:48
Shendelzare
Alıntı:
OrcunInce Nickli Üyeden Alıntı
Onur öncelikle helal olsun, hem vakit hem nakit hem de kafa yoruyorsun :)
benim izlenimim 1'e az biraz erken giriyorsun, nitekim 11'de öyle, o lastiklerle biraz daha geç apeks yapabilirsin.
12'de ise sol çizgide kalmaya çalışırsan 13 için oldukça avantajlı çıkarsın :)
Geri kalanı bal kaymak tebrik ederim :)
teşekkür ederim, yaşım gereği bütçem herşeyi bir anda yapmaya el vermesede yavaş yavaş yapıyorum inşallah bu aracı planladığım şekline kadarda ulaştırırım.
son virajlardaki beceriksizliğiminde farkındayım, genel olarak öyle s tarzı virajlarda birşeyleri eksik yapıyorum ama birtürlü bulupta üstesinden gelemedim :) 12ye biraz daha yavaş girip solda kalmayı deniyeceğim, zaten izlediğim birkaç videoda onu yapmam gerektiğini gördüm ama henüz sürüşüme yansıtamadım, umarım önümüzdeki pist günlerinde alışırım o son virajlarada. 1 ve 11 üzerindeki tavsiyeler içinde teşekkür ederim havalar düzelince pist bizi bekler :)
13-08-2014, 23:49
Shendelzare
Alıntı:
OrcunInce Nickli Üyeden Alıntı
Bu arada Onur geçtiğin scirocco kaç beygirmiş acaba, o nasıl bir uzamak :)
valla o sciroccoda forumda sanırım birkaç pist konusunda görmüştüm, turbo upgrade var sanırım 300hp civarı olabilir, videoda biraz abartılı olarak 240 diyorumda ondanda fazla sanırım :)
13-08-2014, 23:51
OrcunInce
Alıntı:
Shendelzare Nickli Üyeden Alıntı
valla o sciroccoda forumda sanırım birkaç pist konusunda görmüştüm, turbo upgrade var sanırım 300hp civarı olabilir, videoda biraz abartılı olarak 240 diyorumda ondanda fazla sanırım :)
Lastik-fren 50 tur atmıştı pistte pek tutunma yok ama 11 ve 12 için fikir verebilir sana Onur.
Suan internet baglantim musade etmiyor roaming den dolayi ama TC kiyilarina yaklasinca izliyecegim.
Tek diyecegim sey;sadece pist odakli dusunup aracini hazirladigin icin tebrik ederim ;)
***** TR de ya goruntu yada shov amacli oluyor...
Gerçektende gencinden yaşlısına bizim insanımız show peşinde oluyor, benim için arabanın nasıl göründüğü pek önemli değil nasıl gittiği önemli. Geçen sene 3. pist gününde kukaya çarpmam sonucu kaputum ezilmişti halada öyle duruyor araç, yaptırıcam yaptırıcam diyorum ama daha önemli işleriyle uğraşmaktan ona vakit aklmıyor :)
14-08-2014, 14:54
alper1701
alperen çok fena bakmış :D tebrikler devamını bekliyoruz
14-08-2014, 20:12
hepkem
Çizgi genel olarak başarılı, Orçun da gerekli tavsiyeleri yapmış :) Sarı Scirocco k04 ile 260-270ps güç veriyor ve manuel diye biliyorum. Scirocco düzde iyi uzamış ama senin Polo da güzel hızlanıyor, dsg ve kilo avantajı kendini belli ediyor. Süspansiyon mutlaka farkettirecektir ama eğer aracın yazılımı yapılabilen seriyse intercooler ve stage 2 yazılım da yakışır ;)
14-08-2014, 20:23
Shendelzare
Alıntı:
hepkem Nickli Üyeden Alıntı
Çizgi genel olarak başarılı, Orçun da gerekli tavsiyeleri yapmış :) Sarı Scirocco k04 ile 260-270ps güç veriyor ve manuel diye biliyorum. Scirocco düzde iyi uzamış ama senin Polo da güzel hızlanıyor, dsg ve kilo avantajı kendini belli ediyor. Süspansiyon mutlaka farkettirecektir ama eğer aracın yazılımı yapılabilen seriyse intercooler ve stage 2 yazılım da yakışır ;)
stage 1 yapıldı zaten geçtiğimiz günlerde 200hp aldık dynoda, downpipe ve intercooler içinde araştırmalar yapıyorum zaten onları halledince direk stage 2 ye geçiş yapıcam, bu zamana kadar yazılım yaptırmamamın nedeni dsg korkusuydu ve zaten garanti bitimine 1 ay kala aracın kavraması değişti, o sırada yazılımlı olsaydı belkide başıma sorun açıcaktı ama artık garantisi bittiğine göre motora biraz daha yüklenmeyi düşünüyorum. Intercooler için s3 intercoolerı mı alsam yoksa forge mu alsam karar veremedim açıkçası
15-08-2014, 09:29
rebeloghy
Bir yaşıtımın böyle güzel işler yapmaya çalışması ve bu süreyi yakalaması mutlu etti. :)
Yazılım , dp , intercooler ile araç rahatlar , coiller ile sen de biraz daha rahatlarsın ; çizgi için de biraz daha video izleyip tavsiyeleri de uyguladıkça şahane olacaktır diye düşünüyorum , tebrik ederim.. Merakla takipteyim
15-08-2014, 09:44
[RaCeR]
Onur tebrik ederim kardeşim zamanla daha iyi süreler gelir. cockpit'ten çekiminde sanki oturuş pozisyonunda sıkıntı var gibi geldi bana
15-08-2014, 10:18
rebeloghy
Alıntı:
[RaCeR] Nickli Üyeden Alıntı
Onur tebrik ederim kardeşim zamanla daha iyi süreler gelir. cockpit'ten çekiminde sanki oturuş pozisyonunda sıkıntı var gibi geldi bana
Siz söyleyince youtube da kanalından baktım , direksiyona uzak kalıyor. Mesela son virajlar var ya S i güzel dönemiyorum dediğin , direksiyonu 45- 70 derece kırarken bile iki elle sabit pozisyonda tutuyor olsan daha çok hissedebilirsin aracın tepkilerini ; daha ideal şekilde yönlendirebilirsin aracı. Hatta elimle baktım da 90 dereceye kadar iki elle tutuşu hiç bozmadan çevirmek daha doğru geliyor bana.
Mesela sol dönüyorsun , sol elle çekmek yanlış ; onun yerine sağ el itip sol el karşılamalı. Diye biliyorum ben :icon_tup:
15-08-2014, 12:00
Shendelzare
Alıntı:
rebeloghy Nickli Üyeden Alıntı
Siz söyleyince youtube da kanalından baktım , direksiyona uzak kalıyor. Mesela son virajlar var ya S i güzel dönemiyorum dediğin , direksiyonu 45- 70 derece kırarken bile iki elle sabit pozisyonda tutuyor olsan daha çok hissedebilirsin aracın tepkilerini ; daha ideal şekilde yönlendirebilirsin aracı. Hatta elimle baktım da 90 dereceye kadar iki elle tutuşu hiç bozmadan çevirmek daha doğru geliyor bana.
Mesela sol dönüyorsun , sol elle çekmek yanlış ; onun yerine sağ el itip sol el karşılamalı. Diye biliyorum ben :icon_tup:
Biraz geride oturduğum doğru, utkuda çok kez uyarmıştı beni bu konuda ama öbür türlü bacaklarımı rahat ettiremiyorum, kanaldaki kokpit videosu nisana ait temmuzunkini upload ederken yarım kalmıştı sonrada tekrar başlayamadım uploada. Şimdi direksiyonu biraz kendime çektim koltuğu oynatmadan yine biraz garip geldi sürüş ama yavaş yavaş alıştırıcam kendimi çünkü cidden direksiyonun üst kısmına falan uzak kalıyorum