Ön takım ya da direksiyondan gelen tak tak ses
206 GTI aracım var.
Bu yaz tatilinde biraz bozuk yollara girdim. Aracımda 3 lük yay var.
Yaz tatili dönüşümde araçta bir ses farkettim.
Şu şekilde tarif edeyim: Hafif bozuk yollarda özellikle dönüşlerde (bazen düz yolda da yapıyor) tak tak sanki ön takımdan gelen bir vurma sesi geliyor. Bu ses çıktığında direksiyondan hissediliyor ve sanki pedellardan da hissediliyor.
Servisime gösterdim sesin kaynağını bulamadılar liftte. Rot baslarında bir şey olmadığını ve görünürde bir şey olmadığını söylediler. Amortisör ve kulelerine de baktılar bir şey bulamadılar. Şansa tecrübeye çıktığımızda da o sesi duyamadık tam olarak.
Servisin dediği sesin direksiyon kutusundan gelebileceği ama ses çok fazla artmadan bir şey yapmanın gereksiz olduğu.
Ama yeri geliyor ses baya duyulabiliyor. Rot balanscıma da gittim (Bostancı - Kuzey Oto) onlarda bir sorun bulamadı.
Sizce sorun ne olabilir bana belki motor takozlarından ya da sansıman takozundan da kaynaklı olabilir gibi gelebiliyor.
Bu arada durduğum yerde direksiyonu hızlıca sağa sola çevirdiğimde ses çok nadir olarak geliyor çoğu zaman gelmiyor. Ama düşük hızlı manevralarda duyulabiliyor. Hızlanınca hiç bir şekilde problem kalmıyor.