cutout 1. ies turbo civic te tam verimli olarak nereye monte edilmeli?(60 lık duz sonda orj. susturucu var)fikirler ve tavsiyeler icin simdiden tesekkurler
Printable View
cutout 1. ies turbo civic te tam verimli olarak nereye monte edilmeli?(60 lık duz sonda orj. susturucu var)fikirler ve tavsiyeler icin simdiden tesekkurler
napcan cutout sen olum yaaa...:D bence ortadaki kıvrıma gelmeden...
downpipe sonrası yapsan mantıklı olur aslında
özel son susturucu yaptırcan benm gibi...giriş mesela 60 lık,içi 60lık çıkış yani ucuda 60lık....
Exhaust Cut Out Valve mümkün mertebe downpipe bitmeden yapılırsa çok iyi olur. Open Downpipe daha iyi olur.Tabi araçtan araca fark edecektir(mods specs etc..)
cuma gunu icin son susturucudan once kesip direk cıkıs vercez bakalım.ses nası olcak gidis nası olcak fln bi gorelim.hafta sonu cezasız cekicisiz eglenelimde bi zozum bulcaz artık
3 yıllık bı hort olacak :) yeni konu acmak istemedim
2004 civic (vtec2) aracıma cutout takmak istiyorum aracım tamamen stock filtre yok headers yok düz boru yok :) + ları - leri nelerdir neler olabilir şimdiden teşekkür ederim dikkate alıpta güzel yorumlarını eksik etmeyen arkadaşlara :)
Stock manifold, stock motor, filtre bile yok. Pek verim alınacağını sanmam. Cutout açıkken alt devirlerin ölür, üst devirlerin nispeten canlanır. Bence stock bir araç için başlangıç modifiyesi değil cutout. Muayenede sıkıntı çıkabilir. Tamamen kapalıyken de bir miktar ses yapabilir. Yoksa kapattığın zaman başka bir eksisi yok.
performans beklentım yok bu yuzden stock sadece bıraz ses ıstıyor bu bunye :) muayeneye cok var gerekırsede sokulur zaten kapalıyken ses yapma olayı dusundurur sadece
cutout'un sesi öyle kulağa hoş gelen bir ses değil ki :) aman sesi dinlemeden taktırayım demeyin. çünkü sesi için cutout taktıranı hiç görmedim. bunun amacı performanstır. ihtiyaç olduğunda açılır, sonra kapatılır. Tabi bunu cutout sesini dinlemediğinizi farzederek söylüyorum. yoksa dinleyip de beğenmişseniz bilemem. zevk meselesi tabi. (bu arada cutout'da kapalıyken ses çok az olur veya hiç olmaz. kaliteye bağlı)
ses için güzel bir son susturucu yeterli olur.
evet dinlemedim en basit bu yontem oldugu ıcın bunu dusundum son susturucu olayına girmek ıstemedıgımden dolayı aracımda egzoz goruntusu istemıyorum garaja giriş cıkısında sıkıntı cıkaracaktır merak ettiğim aklıma takılan bı konu, düşünce sadece gelecek yorumlara gore ciddiye alacagım bu dusunceyı
backpressure düşer sanırım , eksi yönde olur sizin için.. varex i araştırın olmadı işinize yaricaktır ..
+ cut out u kapattığınızda ses tamamen kesilir ses kalmaz hiç .. ama size şuan için hiç önermiyorum
Uygun şekilde yapılırsa kapalıyken stock arabadan fazla ses çıkmaz.. (tabi dediğiniz gibi kaçıran cut out lar da var, onlar kullanılırsa durum değişebilir :) )
,
Cut out taki ses tamamen montaj yeri ve montaj şeklidir, o yüzden cut outun sesi die birşey söz konusu değildir... Güzel yapılırsa normal egzozlu bir arabadan farkı olmuyor...
downpipe sonrası iyi olacaktır senin için
Hocam arkadaş hoş bir egsoz sesi duymak için cutout düşünmüş. Ben de cutout açıkken öyle pek de hoş bir ses çıkmaz anlamında söyledim. Cutout sesi diye yazdığım açık pozisyondaki sestir. Kapalıyken de kaçırma ihtimalini ve bu ihtimalin kaliteyle alakalı olduğunu vurguladım.
Açıkcası halen de @rcpyldz arkadaşın ses beklentileri ve stock aracı açısından cutout'un pek de uygun olmadığını düşünüyorum. (kapalıyken tabi ki orjinal gibi olur ama beklentilerine ulaşmak için açarsa da umduğunu bulamaz. zaten performans beklentisi de yok. sonuçta bir işe yaramamış olur. )
bnde 207 rc var down pipe yatırdm ve cut outuda hemen bitimine arkaya kadarda 60lık düz yaptk ve sona orjinal susturucuyu koydk yarında yazılım ve filtre kiti takıcz yaptığım eksoz sistemi mantklımı sizce bide bi arkadaş sesin iyi olmuyacagını söylemiş bu turbo araçta değişirmi iyi yönde:D
bende 1.8 amosferik aracıma son 60lık boru sonrası son susturucudan önce cut-out koydurdum
kapalıyken tamamen sessiz açıkken de inanılmaz ses çıkarıyor
ben çok memnunum istediğin zaman sesi açıp kapama imkanı verebilmesi çok büyük rahatlık polisten korkmadan aracına biniyosun
bence aracına düz boru son susturucu öncesinde de cut-out koyabilirsin ama stock halde anlamsız olacaktır.