grkm Nickli Üyeden Alıntı
Biraz fazla yakan SC lı makina yerine turboya gecis yaptılar. Twinscrollu ufak sayılabilcek bir turboyla alt devirlerde güç ve düsük yakıt hedeflediler. 1400devirde gelen 200+ nm tork sacma sapan bicimde arabanın altlarını güçlü yaparken , üstlerde özellikle 5000devir üstünde aracın gücü ciddi biçimde düşmüş vaziyette. Aracın gündelik binme açısından hiç bir sorunu yok bildigim kadarıyla. Değişik değişik sorunlar yaşayanlar var ayrı! Hararet yapıp conta yakanlar , sunroofu bozulanlar , merkezi kilidi sapıtanlar v.b. vakaalar yaşanmış vaziyette ama yine de güzel bir araba. Yol tutuş konusunda R56nın daha üstün olduğunu söylüyor pek çok kişi, henüz çok sınırlarını zorlama fırsatım olmadı ama fakat bu çok güvendiğim insanların yorumu. Içine çok ısınamadım , sürüş karakterini çok sevmedim o yüzden bende R53 taraftarıyım..
Gelelim modifiye kısmına.
Araç için alta nın bir takım malzemeleri var. Filtre kiti ,intercooler kiti , downpipe ve catback seklinde. Yazılımda yazıyorlar ve bunlarla birlikte gücün 220+ hp 300nm lere ulastıgını iddia ediyorlar. Dyno üzerinde belki o gücleri görmek mümkün ancak aracın gücünü yola yansıtmasında bir takım problemler var. Devirbandı dedigim gibi biraz ekonomi agırlıklı , üstleri çok güçlü değil aracın. Yine de tatmin edici. Bunun yanı sıra Alta , turbonun alt devir karakterini bildigi için , GT2560R kitini hazırlamak üzere ve yanında piggyback ünite olarak Unichip i sunmakta . Bu kitle birlikte standart kol piston kapakla 280hp elde etmişler bile .. Şahsen r56 alsam , ilk uygulamam bu olurdu.. Fazlası da yürüyene , aktarmaya extra masraf gerektirir zaten...