Bir dizel motor nasıl yüklenir ?
Aracım 206 1.4 hdi Arka koltuk yok .
Tamamen proje yapmak amaçlı aldım.
İlk aldığımda ne yazıkki araçta yağ ve su yokmuş bu yüzden conta yaktı ve yatak sardı.
Yeniden motor yapmak zorunda kaldım , hazır motor yapıyorken bir kaç birşey daha yapalım istedim. Kapağı taşlattım , supapları büyüttüm. Altlar ölü üstler canavar. Elde kısıtlı imkan olunca debimetreyi iptal etmek zorunda kaldım. Motor hacmi konusunda çok toy olduğum için pek bir müdahale edemedim fakat dv4 motor dv6 motora çevirilebiliyormuş. Burda bir hataya düştüm.Tekrardan yapıcam motoru..
Enjektör almıştım fakat kodlaması yoktu , üstündeki beyinde değişikti.EDC 15 vardı biz ise EDC 16 C3 taktık. VNT kontrolü açısından.
Burası biraz meşakatli oldu. Enjektörleri yanıltarak kodlandı.:confused:
Aracı aldığımda debriyajı gayet iyiydi şu anda iyi fakat bronz 3 yaprak düşünüyorum.:cool:
Enjektöre birde meme (nozzle ) lazım. Onuda yapılan bir arabadan örnek alarak 2.0 hdi nin enjektör memelerini takıcam. Taktırıcam daha doğru olur heralde.Stok 1.4 tdci fiesta ile bastığımızda 160 -170 e kadar 2-3 direk aça aça gidiyorum. Ağırlık faktöründen sanırım.Zaten bu arabanın gideri ne 68 hp stok hali. Aa bu noktaya değinmişken araçta intercooler da yok.
Radyatörün yanına koymak yada önüne koymak yerine şöyle bir fikir var aklımda
http://forum.aves-peugeot.ru/images/...7b1c5a5df5.jpg
kaputa roof yapıp hava filtresi kutusunu iptal edip oraya bir tane cooler koymak. Hem görüntü açısından hemde soğutma daha iyi düşüncemden.Belki iyi olmaz kapatır radyatörün önüne koyarız gibi gibi.
Evet belkide dizel arabanın gidişine etki eden en önemli parça , turbo . 1544 ü manifolda gerek duymadan yada 1549 u takabiliyorlarmış.
Emme de plastik olunca ikisinide aradan çıkartmak adına manifold yaptırmaya karar verdim.Turbomuz custom olmalı , 1749 1752 gibi 2.0 dizellerde kullanılan turbolardan fakat turbonun 3 binde gelip devirin 5 binde bitmesi bir anlam ifade etmiyor. 2.500den 5 bine kadar soluksuz gitmeli istiyorum.Atladığım , şurasına şöyle yap dediğiniz birşey var mıdır ? Aracı vizeye soktuktan sonra 2 ay yatırıcam. 100-200 ü 18 sn gibi bir değer istiyorum.