-
Sıfır motor gitmiyor.
Selamın aleyküm, ben araç revizyondayken motoru komple baştan sona sıfır topladım sübaplar pistonlar grank eksantrik mili yaylar vsvs, 0,6 piston' var üst kapak taşlanmış volant hafifletilmiş sıfır baskı balata (valeo) araç 50 krs yakıyor 130'u geçmiyor.
Şanzımandan şüpheleniyorum ama o kadarda etkileyeceğini düşünmüyorum.
En sonunda motorcuya çekip ne biçim motor topladın diyip ortalığı karıstıracam valla.
Sorun neyde olabilr,sübap avans gaz ayarı yaptırdım aracı benzinde deniyorum son hız yine aynı ama seri mesela tüpte 130'a 20 saniyede çıkıyosam benzinde 15 saniyede çıkıyorum.
Araç : 5000km'yi geçmiştir.
(Bu sorun yüzünden arabadan soğudum yav kafayı yicem gaz ayarını kıstırıyorum yokuşlarda çok kişi olunca çekme problemi yaşıyorum az açtırayım diyorum bu sefer km'de 50-60 krs yakıyor gitmede gitmiyo hadi 50 kurus yaksın gitsin onada razıyım ama yok.Arkadaşın araba bildiğin 10 liralık yakıt alınca 15 liralıkta yağ ekletiyo o derece yağ yakıyo ama araba 180'i rahat görüyo)
-
bunun birçok nedeni olabilir, tek tek detaylara bakmak lazım.
öncelikle herşeyin sıfır takılması mükemmel bir motorun olmuş anlamına gelmiyor.
çünkü ne taktığından önemli "NASIL TAKILDIĞI" dır.
herkes en çok bu hataya düşüyor.
işin rektifiye kısmı var, mekanik kısmı var, hava-yakıt karışım kısmı var, sensörler var
say say bitmez
çünkü aracın gitmemesi demek = yere aktarılan güç düşük demektir.
-
0-130 15 sn çok iyi değer bence...
-
Hocam Arabanın subap ayarı yapıldı mı ? ayrıca karburatör ayarının da iyi olası lazım. Hava - yakıt karışımının iyi ayarlanması lazım. Ayrıca hangi parçaların takıldığının değil nasıl takıldığının önemi daha büyük maxi abinin belirttiği gibi.
-
Aracınızın marka modeli neyse o modelde usta birine götürmek lazım.
-
Tofaş doğan 92 l, aracın sübap avans gaz ayarını yaptırdım'da ne derece iyi yaptılar bilmiyorum, sente'den şüpheleniyorum virde vakum avansının karbüratöre giriş yeri tıkalı bugün karbüratörü söküp detaylı temizlik yapacam bakalım.
@Maxi, abi dediğine katılıyorum büyük ihtimal sente atlaktır araştırdım biraz bu tür olaylarda sente atlak oluyomuş şimdi sanayiye gidip gelecem sonucu açıklarım.
-
Sanayiye gittim kuzen var orda tofaş motor ustası aracı çalıştır dedi çalıştırdım sente atlak felan olması imkansız dedi.
Yarın gel ben yaparım bunu rahat 160 170 görürsün parada almıycam dedi bakalım merak ettim tüp mikserini değişecez ama dedi benim aramikser üstten mikserli yapacakmış.
-
Bu arada benim şaftta sorun var galiba o yüzden gitmiyo olabilir mi? Balansı bozuk galiba geri viteste patiyle kalkınca veya biraz sert kalkınca altta küt küt küt diye bişey tabana vuruyo ama sadece geri viteste.
-
Konuyla alakasız birşey sormak istiyorum geri viteste pati çekmek niye ?
-
araba benzinde de gitmiyormuş tüple oynasan ne değişicek? sorun başka bir yerde bence, yokuş aşağı basmayı denesene kaç görücek
-
iyi pati çektirememişsinizdir o yüzden, biraz daha geri viteste uzun süre patinajda kalmayı başarırsanız düz giderken hem o sesler kesilir hemde 200 ü görürsünüz rahat.
-
@gokayy, geri vites dişlileri çok ince olduğundan hafif bayırda geri çıkarken patiye düşmüştü 2 3 sn küt küt vurunca bıraktım.
@CRX,ayar fln yapacak heralde en son olarak mikseride değişecez dedi.
@mehmetRS,??
-
Küt küt vurma sesi wheel hop sanırım. Sorun olmayabilir.
-
@MBALP, yorumun icin sağol araba motor yapilmadan oncede son hiz ayniydi hatta 3.vites 130 goruyodu kalkislari zayifti simdi kalkislar canli son hiz kotu birde aracta 4lu manifold ortaya kadar 61lik boru var o yuzden olabilir mi? Egsozcuyla konustum orta susturucuyu sokelim yerine kucuk kazan koyalim 61lik fazla geliyo onu duzenler kucuk kazan demisti.
-
Belki alakasiz olucak ama kullandigim bi tofasta 90 dan sonra o kut kut sesi geliyodu aracin sahibi diferansiyelden falan supheleniyodu birine gosterdi mi bilmiyorum ama onda da 120 in ustune cikamiyodum . Fazla kurcalamadim arabayi kazasiz belasiz geri verdim
-
sadece egzoz okadar etki etmez diye düşündüm ama
-
Daha önce konuşmuştuk galiba ben sana hatta ben sana şöyle bi soru sormuştum "sen 60 lık takmışsın bende 51 lik ara boru siparişi verdim araban çıkınca beni gidişi hakkında bilgilendirirmisin" diye. Bu soruyu sorma sebebim 51 lik araboru seçimi backpressure düşürecek ve araba gitmeyecek diye söylenti vardı. Evet bu söylenti değil gerçekmiş tecrübe ettim. Arabanın motoru 131 sıkıştırması ise 8:1 . Headers ve büyük araborunun sesini hiç bişeye değişmem ama araba gitmiyor ve yakıt artıyor. Sadece üst devirleri rahat çeviriyor ama bu motorun karakteristiği üst devirler güç düşürür. Sıkıştırması 10,11 civarı olan motorlarda headers ve büyük araboru verim sağlıyor daha rahat gaz tahliesi için. Çok fazla külfetli olmayacaksa manifolt dahil orjinal sisteme dönüp denemeni tavsiye ederim. Orjinal boru çapı 48 mm bu arada.
2. bi husus da mikserine sakın dokundurtma onun kadar verimli bi ürün daha üretilmedi bu arabalara. Vakum avansını da ayarlattırmalısın, avans en önemli olay motor için. Karbüratörün Şahindekilerle değiştirilmediyse tıkanıklık vs. varsa halledilir o işin kolay kısmı.
-
61lik boruyu ben 48lik yapayim madem aracin ustunde duz karburator var slx e cevirilmemis.Ustaya goturdum araci sentesine bakti sorun yok dedi subap ayari skıydı 0.25 olarak ayarladi, avansíyla oynadi biraz oda normal dedi sonra tup ayari yapti yaparken gazi basili tutunca araba patlatma yapti ateslemede sorun var dedi p.tesi gel baska distrbutor takalim duzelirse tamamdir.Sizce ateslemeden olabilir mi gercekten? Suan kalkislari cok iyi aracin ama son hiz 135
-
ateşlemeye bakılmasında fayda var bobinden buji ye kadar(sonra hava yakıt karışımına tekrar bak) birde valeo debriyaj bana çok adi geldi 1000 km den sonra eski debriyaj gibi olmuştu ama ilk değiştirdiğimde çok çok güzeldi sert kullanımdan sonra aracı tutuyor gibi ayreten enjektörleri ultrasonla temizleyin