N0M4dh Nickli Üyeden Alıntı
Öncelikle geçmiş olsun,
Bir bilgisayarcı olarak şöyle bir açıklama yapayım önceden herhangi bir hesap çalmanın cezası çok cezası yoktu-katlanılabilir durumdaydı fakat kanun değiştikten sonra bu iş bizim için cidden "caydırıcı oldu". Şimdi siz cep telefonunun karıştırdığını yazmışsınız; ilgili kanunu en aşağıda paylaşacağım.
Üniversite hepinize ceza verdi olarak düşünecek olursak:
1- aşağıdaki kanunu ihlal ediyor.
2- eğer bunu bulan hoca / gözetmen izinsiz bir yere kopyaladı ise ceza 2 katı olmakta.
3- olası bir mahkemede bu tarz izinsiz kayıt edilen materyaller delil olarak kullanılamıyor.
4- siz sadece gurupta olduğunuzu belirtmişsiniz cevap yok demişsiniz; iş kötü yola gidecek olursa bana kumpas dersiniz.
5- özel okulda sırf bu sebepten cezalandırırlar ise skandal olur çünkü bu "organize sanal suça giriyor" sicile işlemek zorundalar.
Ben sizin yerinizde olsam olay eğer cezaya giderse sosyal medyada olayı duyururdum sonuçta burası devlet kurumu "salla başını al maaşını değil" özel okul "ticaret hane" ve sizler öğrencisiniz "müşteri".
Geçmiş olsun.
Madde 134 - (1) Kişilerin özel hayatının gizliliğini ihlâl eden kimse, (Değişik ibare: 02/07/2012-6352 S.K./81.md.) bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Gizliliğin görüntü veya seslerin kayda alınması suretiyle ihlâl edilmesi hâlinde, (Değişik ibare: 02/07/2012-6352 S.K./81.md.) verilecek ceza bir kat artırılır.
(2) (Değişik fıkra: 02/07/2012-6352 S.K./81.md.) Kişilerin özel hayatına ilişkin görüntü veya sesleri hukuka aykırı olarak ifşa eden kimse iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. İfşa edilen bu verilerin basın ve yayın yoluyla yayımlanması halinde de aynı cezaya hükmolunur.
Dipnot: Bende özel okulda burslu okudum.