-
Laptop tamiri yardım..
Aklım sıra hic beceremeyeceğim bir işe kalkışıp laptopun klavye soketini anakart üzerinden kırdım. 3-4 tane lehim atılması gerekiyor. Lehim yok bende olsada o kadar ince işçilik yapamam. Var mı istanbul içinde tamirci tanıdiğı olan birisi ? Ekran klavyesi ile yazmak bir süre sonra beyni yoruyor.
https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/...1b&oe=5505BD45
Fotoğrafta daha net anlaşılır umarım.
-
Bunu lehimlemek o kadar zor değil, tek tek lehimlemiyorsun. Kontakları temizleyip, lehim pastasını sürüyorsun; havyanın ucunua lehimi alıp üzerinden gezdirdiğinde tane tane kendiliğinden oturuyor lehim yerine.
HowTo: Drag Soldering Demo - YouTube
Orta yetenekli herhangi biri yapabilir, televizyon tamircileri vs'ye de yaptırabilirsin yakında varsa.
-
havyanın ucuna lehım konararak deıldıde havyanı ucunu lehımlecek yuzeye tutulup lehımın yuzeye degdırılmesı daha saglıklı olur
-
Ozan abi bir de klipsin tirnağıda kırildı sanırım. Hani lehimlenirken yanls olur daha fazla anakarta zarar vermeyelim.
-
gop da arkadaşım var.
uzak ama giderim dersen özelden no sunu göndereyim.
-
-
Dikkat ettinizmi bilmiyorum ama karttan yuvalar kopmuş zor ama yapılmıycak birşey değil BGA makinası ile yapılabilinir leyim dökülür o bölge ısıtılır.. Anca öyle yoksa leyim oturmaz tutturduğunuzu sanırsınız baska sekilde patlak verir anakart hurdaya çıkar.
-
Sol alt köşedeki 7 tane yolu kopartmışsın o portu yerine oturtup o kopan bacaklarında yollarını bulup o bacaklara tek tek hat çekmen lazim biraz zor :D
-
Evet iyi bir işçilik istiyor :(
-
Laptop değerli birşey dğeilse uğraşma kablosuz klavye tak usb den.