Ülkemİzdekİ sahte ÜrÜnlermİ var?
Merhabalar arkadaşlar,
etrafta şöyle fiyat sorguluyorum ve fikir edinmek için yabancı sitelerde yorumlara (reviews) kısmına bakıyorum ve dikkatimi çeken bir hussus audio'nun hele hele otomotiv konusunda çok ucuz olması ile bilenen Amerikada dahi hatta ve hatta Amerikada Amerikan markalarıda dahil neredeyse tüm ürünler bizde daha ucuz.
bugün Hi-Fi gibi Alpine distribütörüne girdiğinizde verilen fiyat listesindeki fiyatlar Amerikan fiyatlarını tutuyor ama gidip bayiilere ,Hepsiburadana vs baktığınız zaman ürünler genelde burada daha ucuz.
Amerikanın en büyük audio sitesi olmasıyla ünlü Crutchfield'da INFINITY 6500CX dediğim zaman adamlar 250usd fiyat vermiş yani 575tl sonra noel indirimi ile 200usdye inmiş yani 460tlye.
aynı ürünü hepsi buradan.comda 260tlye alabiliyoruz. bu nasıl mümkün?
en tuhafıda MTX global sayfasına girdim, Amerikan sayfasına, Avrupa sayfasına ve MTX T450 diye bir ürün bir yana benzeri dahi yoktu yani yakından uzaktan hemde.
ama hepsiburadan.comdan tutunda birçok bayiye gidiniz hatta mediamarketde bile MTX T450 diye bir ürün var üstelik 80 X 4 rms vede MTX gibi ciddi bir marka ama 150tl ye yani 65 usd'ye :)
bu en son duruma oldukça güldüm zira MTX'e geçen hafta mail attım ve bugün öyle bir ürünümüz yoktur diye kısa ve açıklamasız öz bir cevap aldım.
yine ülkemizde XETEC adlı markalar var kimi yerde bayii Alman firması Xetec ürünü diyor, kimi bayii Alpine yan ürünü diyor kimi bayii Infinity yan ürünü diyor.
Xetec Almanya bizim araç hoparlör grubumuz ve vermiş olduğunuz ürün modelleri yoktur diye yanıt attı geçen hafta, Alpine ve infinity hiç Xetecden söz dahi etmiyor bu markanın ne websitesi var nede ürünlerin indirilebilir kaynakları.
ülkemiz anladığım kadarıyla Media marketden tutunda,Hepsiburadan.comdan tutunda birçok ciddi kuruluşuda içine alaraktan bile sahte ürünmü dolu, benmi yanlış algılıyorum?
yani bir 6500cx amerikada 575tl bizde 260tl
bir MTX T450 modeli hiçbir yerde yok
bir Xetec komponantları bulmak imkansız öyle bir ürün hiç yok
kafam karıştı :)