Araclarda motor modifikasyonu yapıldıgında muhendis onayı ve proje için basvuru yeri?
merhaba arkadaşlar pazar gunu aracım egzoz yüzünden silenceri takılı oldugu halde gorunutu yuzunden baglandı ve ertesi gun cıkardım fakat trafik vizeye sevk etti ve bana sadece goruntuden gireceksin dediler bu sabah vizeye gittim. Vizedeki yetkililer bana komple vizeye gireceğimi soylediler.3 arkadaş daha geldi onlarda aynı madurlardan ve aynı şeyide onlara söyleyince tartışma cıktı ve iş müdüre kadar cıktı. Orda yeni bir yasa geliceğini ve yürülüğe girmeden önce turkiye çapında nekadar modlu arac varsa hepsini normal yani fabrikasyon hale getirmek için calışıcaklarını soylediler(trafik müdürlüğü ile beraber) Yeni bir yasa cıkıcakmış ve cıkmasına az kalmış artık avrupadaki gibi modlu arabalar için ruhsatta ek sayfa olup mühendis onayı ve porje ile beraber vizeye giridiğinde onay alırsa bu ek yaprağa aracına ne uygularsan vergisini ödemek şartıyla hepsini işletebiliyormuşun egzoz dahil ama belli bir desibeli gecmemek sartıyla. Bu işlemler için yani muhendis ve proje için nereye basvurucaz bilen varmı acaba? mühendislik raporu için ege üniversitesini söylediler ama sartları nedir gidip konuşucam sonucta bu işlem gercek olursa kimsenin başı agrımaz oyle değilmi hemde polislerin yanından rahat rahat gecmiş oluruz
Teşekkürler