Kapı Yalıtımı ve Temiz Ses için Yardım - Önerileriniz
Herkese selamlar öncelikle :) ;
Yaklaşık 5 aydır kullandığım grande punto aracım var. Orjinalinden fabrika çıkışı fiat hifi ses sistemi var araçta.Arka bagajın sağ kısmında kendi orjinal subwoofer ı felan var. Ses oldukça tatmin edici. Gelgelelim son zamanlarda sol kapıdan kısık seslerde hışırtı sorunu var sanırım tweeter ya da hoparlörden biri patlak,kapı trimini sökünce anlaşılır. Sağ arka hoparlörde de, yüksek seste bas vurunca garip sesler geliyor yüksek ihtimal o da patlak.Aracın ses sisteminden memnun olduğumdan ötürü yüksek meblalar verip hoparlör almak istemiyorum boşu boşuna. Ankara da bilen bilir hoparlör tamiricisi bir teyze var :) , ona hoparlörlerin tümünü söküp hem kontrol hem de tamir amaçlı vereceğim.
Bu arada araç 3 kapı olduğundan arka hoparlörleri sökmem için komple arka koltuk + yan trimlerin sökülmesi gerekiyor. Madem bu kadar sökeceğim düzgün bir yalıtım yapıp öyle kapatayım istiyorum.Dışardan ses alma gibi sorunlar yok ama ses kalitesi biraz daha artsın istiyorum.Trimlerin bütün sekmanlarını yenileyeceğim kafamda öncelikle o var.Onun dışında sac olan kısımları bitüself ile kaplayayım diyorum.Hangi malzemeleri önerirsiniz? Orjinal hoparlörler perçinli onları söktükten sonra geri takarken nasıl takmalıyım püf noktaları var mı? Hoparlörle sac arasına herhangi bir malzeme konmalı mı ? Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum . Teşekkürler :)